Ο Μίκης Θεοδωράκης στη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο.

Η συναυλία είχε συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ- Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες για το αν ο Μίκης Θεοδωράκης θα κατάφερνε να παρευρεθεί δεδομένης της όχι και τόσο καλής κατάστασης της υγείας του, ωστόσο ο μεγάλος

καλλιτέχνης απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η καρδιά και η ψυχή είναι πάνω από τα προβλήματα. Έτσι, λίγο πριν από την έναρξης της συναυλίας εμφανίστηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης εν μέσω χειροκροτημάτων από τους θεατές.

Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, επίλεκτα στελέχη του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά είναι εκεί για να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Θέμης Αδαμαντίδης
Ρίτα Αντωνοπούλου
Καλλιόπη Βέττα
Ελένη Βιτάλη
Δώρος Δημοσθένους
Πέγκυ Ζήνα
Γιάννης Ζουγανέλης
Παντελής Θαλασσινός
Αντώνης Καλογιάννης
Σταμάτης Κόκοτας
Βασίλης Λέκκας
Μανώλης Μητσιάς
Δημήτρης Μπάσης
Γιάννης Μπέζος
Γιώτα Νέγκα
Λάκης Παπαδόπουλος
Σοφία Παπάζογλου
Μίλτος Πασχαλίδης
Αντώνης Ρέμος
Ηρώ Σαΐα
Πασχάλης Τόνιος
Λάκης Χαλκιάς
Zülfü Livaneli
Arja Saijonmäa

Keywords
Τυχαία Θέματα