«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας λογικός πολιτικός», υποστήριξε αξιωματούχος της CIA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας λογικός πολιτικός, κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να λάβουν υπόψιν τους, καθώς επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κρίση με την Πιονγκιάνγκ δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της CIA, ειδικός σε θέματα Κορέας.

«Πέρα από τις φανφάρες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας λογικός άνθρωπος», υποστήριξε ο Γιονγκ Σουκ Λι, αναπληρωτής διευθυντής υπεύθυνος για την Βόρεια Κορέα

στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Σε αυτή την χώρα κάποιοι τείνουν να υποτιμούν τον συντηρητισμό της», επισήμανε.
«Θέλει να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ καιρό και να πεθάνει από γηρατειά στο κρεβάτι του», τόνισε ο Λι σε ομιλία του σε ένα συνέδριο της CIA σε ένα πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

Η Βόρεια Κορέα είναι ένα καθεστώς που έχει συνηθίσει να αμύνεται, με δεδομένη την ιστορία της και το γεγονός ότι περιβάλλεται από μεγάλες δυνάμεις και οι ηγέτες της χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση, εξήγησε ο Λι.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένας πολιτικός οργανισμός που ευδοκιμεί μέσα από την σύγκρουση με άλλες δυνάμεις», επισήμανε.

Αλλά η πολεμοχαρής ρητορική του Κιμ και η αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του με κάθε κόστος, δεν σημαίνει ότι θα λάβει την παράλογη απόφαση να επιτεθεί στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα.

«Να ξυπνήσει και να αποφασίσει να ρίξει μια ατομική βόμβα στο Λος Άντζελες δεν είναι προς το συμφέρον του αν θέλει να επιβιώσει», κατέληξε ο Γιονγκ Σουκ Λι.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα