Ο Κάραχερ… έγινε Γιουνάιτεντ αλλά η Σίτι «πέρασε» πρώτη – Γκολ ο Sokratis (video)

Μέχρι και ο Τζέιμι Κάραχερ έγινε… Γιουνάιτεντ, με στόχο να χάσει βαθμούς βαθμούς η Σίτι, αλλά οι «πολίτες» νίκησαν στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ με 2-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 31η αγωνιστική, πέρασαν πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα, άφησαν στο -1 τη Λίβερπουλ και κρατούν τον τίτλο στα… χέρια τους. Σκόραρε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ήττα με 3-1 της Άρσεναλ εκτός κόντρα στη Γουλβς. Πήρε τον… δρόμο για τη Μαδρίτη ο Πολ Πογκμπά.

Ο Τζέιμι Κάραχερ, παλιός παίκτης της Λίβερπουλ και νυν σχολιαστής στο «SkySports», πριν από το παιχνίδι δεν δίστασε

να φορέσει φανέλα της Γιουνάιτεντ που είχε στο πίσω μέρος το όνομα του συμπαρουσιαστή του, Γκλαρι Νέβιλ. Υπό τους ήχους του ύμνου των «κόκκινων διαβόλων».

Looks like @Carra23 is ready for tonight…

Join Carragher, @GNev2 and many more from 7pm on Sky Sports PL for the Manchester Derby. pic.twitter.com/YT9lEdvkfd

Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) 24 Απριλίου 2019

Τελικά, η Μάντσεστερ Σίτι «άλωσε» το «Ολντ Τράφορντ», νίκησε την άσπονδη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ με 2-0, κι έκανε άλμα τίτλου, καθώς προσπέρασε τους «κόκκινους», τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Η νίκη επί της Γιουνάιτεντ ήταν η 11η στη σειρά στο πρωτάθλημα, φτάνοντας το αντίστοιχο ρεκόρ της περασμένης σεζόν.

Η επικράτηση των «πολιτών», που ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι, εδραιώθηκε στο β΄ ημίχρονο με τα γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα (54′) και Λιρόι Σανέ (66′), αφού μέχρι το πρώτο γκολ ο Ντε Χέα είχε κάνει σωτήριες αποκρούσεις.

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε τη Μ. Τετάρτη (24/4), μια «τραγική» Άρσεναλ είδε τη Γουλβς να προηγείται με 3-0 στο ημίχρονο στο «Μολινό». Ο Σωκρτάτης Παπασταθόπουλος έκανε ό,τι μπορούσε, μείωσε στο 80΄, αλλά οι «κανονιέρηδες» δεν απέφυγαν την ήττα, που προς το παρόν την αφήνει εκτός τετράδας, καθώς βρίσκονται στο -1 από την Τσέλσι. Για τους νικητές σκόραραν οι Νέβες (28′), Ντόχερτι (37′) και Γιότα (45′).

«Ο Πογκμπά είπε στους συμπαίκτες του ότι φεύγει»

Ο Πολ Πογκμπά φαίνεται… φευγάτος από το Μάντσεστερ, καθώς εκμυστηρεύθηκε στους συμπαίκτες του ότι θέλει να φύγει το καλοκαίρι από τη Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe». Με βασικό υποψήφιο προορισμό του τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 26χρονος γάλλος άσος έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό υπό τις οδηγίες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αλλά η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail», έγραψε εάν οι «κόκκινοι διάβολοι» αποτύχουν να προκριθούν στο Champions League (είναι 6οι), τότε δύσκολα θα κρατήσουν τον Πολ Πογκμπά.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (24/4) η «L’Equipe» ανέφερε πως ο 25χρονος μέσος έχει εκμυστηρευθεί ήδη στους συμπαίκτες του την επιθυμία του να αποχωρήσει από το «Όλντ Τράφορντ» το καλοκαίρι. Η έγκυρη εφημερίδα τόνιζε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πρόκειται να εμποδίσει όποια πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης έρθει.

Πριν από λίγες μέρες, η ισπανική εφημερίδα «AS» έγραψε ότι ναι μεν ο διεθνής αστέρας μπορεί να δεχθεί κούρεμα 25% στις ετήσιες απολαβές του αν τελικά παραμείνει στη Γιουνάιτεντ, αλλά και η «βασίλισσα» δεν μπορεί να του προσφέρει τα 17.000.000 ευρώ που λαμβάνει στην Αγγλία για να διατηρεί τις ισορροπίες στα αποδυτήρια

Paul Pogba has told his Manchester United team-mates he wants to leave this summer and the club won’t block his move.

(Source: L’Equipe) pic.twitter.com/zxX2P4ZnIq

— Transferchanger (@TransferChanger) 25 Απριλίου 2019

Κιν: O Πογκμπά παίζει για τον εαυτό του, ο Φρεντ κοροϊδεύει

Ο Πολ Πογκμπά δέχτηκε επίθεση από τον Ρόι Κιν, μετά τη νέα ήττα των «κόκκινων διαβόλων» στο ντέρμπι. Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν βοηθός προπονητή της Νότιγχαμ Φόρεστ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά των γάλλου άσου και Φρεντ.

Ο 47χρονος ιρλανδός πρώην διεθνής είχε έντονη αντιπαράθεση με τον πρώην συμπαίκτη του, Γκάρι Νέβιλ, στο στούντιο του «Sky Sports». «Ο Πογκμπά είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές χρειάζεσαι περισσότερα από ένα ταλέντο, να κάνει τους συμπαίκτες σου καλύτερους. Δεν παίζει για την ομάδα, παίζει για την πάρτη του. Άκουσα ότι άναψαν τα αίματα στ’ αποδυτήρια μετά το ματς με την Έβερτον», είπε για τον Πολ Πογκμπά.

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στον Φρεντ, αναφέροντας: «Ο Φρεντ κοροϊδεύει, άφησε τους αντιπάλους να τρέχουν μόνοι τους στο γκολ. Η Σίτι ήταν πολύ καλή, ήταν εύκολο βράδυ γι’ αυτούς. Θα κάθονται στ’ αποδυτήρια και δεν θα μπορούν να πιστέψουν πόσο εύκολα πέρασαν από το Ολντ Τράφορντ».

Roy Keane on Sky Sports is up there with Game of Thrones as the best entertainment on tv. That eye roll when Neville tried to defend Man Utd players pic.twitter.com/KzDiZM7N2v

David Jones (@drjones_88) 24 Απριλίου 2019

Γκουαρντιόλα: Σίτι και Λίβερπουλ αξίζουν τον τίτλο, αλλά μπορεί να τον κατακτήσει μόνο μία

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ευτυχισμένος για την μεγάλη νίκη της ομάδας του, αλλά θέλησε να κρατήσει τους… πανηγυρισμούς για το τέλος. Μετά τον αποκλεισμό από το Champions League ξέρει πως είναι σημαντικό η Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει ξανά τον τίτλο. Σήκωσε το Λιγκ Καπ, ενώ θα παίξει και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. «Σίτι και Λίβερπουλ αξίζουν τον τίτλο, αλλά μπορεί να τον κατακτήσει μόνο μία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι η πιο απίστευτη λεπτομέρεια γι αυτούς τους παίκτες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν να αποκλειστούμε από αυτή την όμορφη διοργάνωση, το Champions League. Πόσο μάλλον όταν αισθανόμασταν ότι τα είχαμε καταφέρει. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο», ανέφερε ο ισπανός προπονητής και συνέχισε: «Στη συνέχεια είχαμε τον αγώνα πρωταθλήματος με την Τότεναμ στην έδρα μας, δεν ήταν η καλύτερη απόδοση που είχαμε, αλλά μπορέσαμε μείνουμε ζωντανοί στην Premier League. Αυτό είναι μερικές φορές πιο σημαντικό, καθώς καταφέραμε να ξεπεράσουμε και την πίεση. Στη συνέχεια ήρθαμε στο Old Traford για να αντιμετωπίσουμε τους γείτονές μας, την ομάδα με το μεγαλύτερο πρεστίζ στην Αγγλία. Παρά την πίεση που είχαμε καταφέραμε να νικήσουμε, ήταν φανταστικό».

Pep Guardiola:

“Both deserve the title.”

[via @SkySportsPL] pic.twitter.com/DMtN9sHKVp

— Superbia Proelia (@SuperbiaProeIia) 24 Απριλίου 2019

«Είναι απίστευτη η νοοτροπία και η δύναμη, να κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε. Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να είναι τόσο υπερήφανη γι αυτούς τους παίκτες», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Μπορούμε να είμαστε με το κεφάλι ψηλά, γι ‘αυτό και οι οπαδοί μας ήταν υπέροχοι στον αποκλεισμό από την Τότεναμ στο Champions League και τρεις μέρες αργότερα μας υποστήριξαν ακόμα περισσότερο, επειδή ξέρουν ότι είμαστε ξεκάθαροι με τον τρόπο που παίζουμε».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχθηκε, πάντως, πως όποια και από τις δύο ομάδες κατακτήσει τον τίτλο, θα είναι άξια πρωταθλήτρια: «Και οι δύο ομάδες αξίζουν τον τίτλο, αλλά μπορεί να τον κατακτήσει μόνο μία . Η ομάδα που θα τον χάσει δεν μπορεί να λυπηθεί επειδή έχει δώσει τα πάντα».

Το επόμενο παιχνίδι της Σίτι είναι εκτός έδρας με την Μπέρνλι την Κυριακή και ο προπονητής των «πολιτών» είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς: «Κανονικά αυτή τη νίκη έπρεπε να την απολαύσουμε το περισσότερο, αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Έχω πει στους παίκτες να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, να μην μιλούν πάρα πολύ, να μην βλέπουν τηλεόραση, να τρώνε καλά και να κοιμούνται αρκετά γιατί την Κυριακή έχουμε ένα άλλο δύσκολο παιχνίδι».

Rene Meulensteen says United should have done everything in their power to bring Pep Guardiola to the club after Sir Alex retired.

@stadiumastro pic.twitter.com/YcjwK06wmp

— United Xtra (@utdxtra) 25 Απριλίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα