Ο κανόνας στο επιτραπέζιο παιχνίδι UNO που αγνοούσαμε – Χαμός στα social media

«Bόμβα» έριξε το γνωστό «UNO», και αλλάζει για πάντα τον τρόπο που παίζεται το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι καρτών σε όλο τον κόσμο. Με αποτέλεσμα να επικρατήσει χαμός στα socila media.

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα επιτραπέζια παιχνίδια ανά τον κόσμο, το οποίο βασίζεται σε μια ειδική τράπουλα με κάρτες διαφόρων συμβόλων και αριθμών.

Μία από τις μεγαλύτερες χαρές των απανταχού φανατικών οπαδών του θρυλικού επιτραπέζιου παιχνιδιού (28 χρόνια πια από το 1992, όταν το κυκλοφόρησε η «Mattel»), είναι να «απαντάς» στον αντίπαλο,

που σου έχει ρίξει κάρτα +2, με την ίδια κάρτα, υποχρεώνοντάς τον να πάρει 4 συνολικά κάρτες. Μόνο που αυτό είναι λάθος. με βάση τα νέα δεδομένα…

Η ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του «UNO»

Η «Mattel» ενημέρωσε, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα τους παίκτες από την επίσημη σελίδα του «UNO» στο Twitter πως αυτή η κίνηση δεν επιτρέπεται: «Εκ της διευθύνσεως, δεν μπορείτε να ρίξετε κάρτα +2 πάνω σε κάρτα +2. Ορίστε, κάψτε μας», έγραψαν οι διαχειριστές της σελίδας και έγινε ο χαμός.

Στην πραγματικότητα το «UNO» μοιάζει πολύ με το γνωστό παιχνίδι «Αγωνία» που παίζαμε μικροί με μια απλή τράπουλα και αυτή η αλλαγή, φέρνει τα… πάνω κάτω.

*Per management: You cannot STACK a +2 on a +2

Go ahead, roast us.

UNO (@realUNOgame) October 8, 2020

Όπως καταλαβαίνετε, η συντριπτική πλειοψηφία έκραζε από κάτω και αρκετοί, φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουν τον κανόνα. Άλλοι, δε, λιγουλάκι (τόσο δα) υπερβολικοί ζήτησαν από τους διαχειριστές να σβήσουν το ποστ, ενώ κάποιοι κατηγόρησαν τη «Mattel» ότι «δεν ξέρει πώς παίζεται το ίδιο της το παιχνίδι».

«Μπορώ να μιλήσω με τον υπεύθυνο;», γράφει κάποιος κάτω από την ανάρτηση στο Twitter.

Delete this

— buck (@garcia__3049) October 8, 2020

«Αρνούμαι να πιστέψω πως θα το λέγατε ποτέ αυτό», σημειώνει κάποιος άλλος, σοκαρισμένος από τον άγνωστο κανόνα που αλλάζει τα πάντα στο επιτραπέζιο παιχνίδι.

«Ωραία, δε θα φορτώνομαι με 32 κάρτες όταν όλη η συμμορία κάνει αλυσίδα αυτά τα +2», σημειώνει ανακουφισμένος κάποιος άλλος, που έχει δεχτεί ένα κάρο κάρτες από παίκτες που αγνοούσαν τον κανόνα του «UNO».

imagine not knowing how to play your own game

— SpookyMeatSlab ➐ (@JuicyMeatSlab) October 8, 2020

«Είστε τρελοί, πιστεύετε πως θα χάσω τέτοιες ξεκαρδιστικές στιγμές για έναν κανόνα που κανείς δεν ακολουθεί;», σχολιάζει μια χρήστης από τη Γαλλία, η οποία επιμένει πως θα πρέπει να μπορεί να ρίξει μια τέτοια κάρτα πάνω από ένα «+2».

i refuse to believe that u would say this pic.twitter.com/albVEHZV7H

— pebbles (@itsoverhuh) October 9, 2020

Nice I won’t be getting smacked with the +32 when the whole squad chains those +2 pic.twitter.com/QC0jR2kpdD

— Marco M. (@MarcoMont2018) October 9, 2020

Ça veut dire le +42 qu’on a crée y a deux mois… n’aurai jamais dû exister?
Mais t’es fou t’as cru je vais rater des moments de drôlerie comme ça jusye pour une règle que personne respecte?

— Ha-Lucie-nante (@Portucie) October 10, 2020

\

pic.twitter.com/5l1mHUmZme

— Austin #Creed4G4 – Future King of The Ring (@AustinCreedWins) October 9, 2020

Πώς παίζεται το επιτραπέζιο παιχνίδι UNO

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το παιχνίδι, η τράπουλα περιλαμβάνει μια σειρά από κάρτες με αριθμούς, σύμβολα και χρώματα. Κάθε παίκτης μπορεί να ρίξει μια κάρτα μόνο αν εκείνη που βρίσκεται κάτω είναι ίδιου χρώματος ή απεικονίζει τον ίδιο αριθμό ή σύμβολο. Ανάμεσα στις άλλες κάρτες υπάρχουν και εκείνες που αναγράφουν «+2» και «+4», που υποδηλώνουν πως ο επόμενος παίκτης πρέπει να φορτωθεί με δύο ή τέσσερις κάρτες αντίστοιχα.

Συχνά λοιπόν στο επιτραπέζιο παιχνίδι, όταν ένας παίκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κάρτα και προκειμένου να αποφύγει την ποινή (νικητής είναι εκείνος που απαλλάσσεται πρώτος από όλες του τις κάρτες) ρίχνει μια ίδια κάρτα προσθέτοντας τον αριθμό στον επόμενο (δηλαδή ο επόμενος υποχρεούται να πάρει 4 κάρτες). Κι όμως αυτό, σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του επιτραπέζιου παιχνιδιού, απαγορεύεται.

Mattel #Uno Playing Card Game For Just Rs 116

Link: https://t.co/CwDWqUvrrX pic.twitter.com/TofsqtjtN1

— Discounts Deck (@discountsdeck) October 15, 2020

[MERCH]

Mattel just released for pre-order the new BTS Giant Uno Cards.

Pre-order now:https://t.co/Fc1ENpj979

It will be launched June 15 #BTS #방탄소년단 pic.twitter.com/qjWu8o4lh1

— ᴮᴱDalbit Bangtan달빛 방탄⁷ (@dalbitbangtan) May 28, 2020

#UNO has once again confirmed that you cannot stack a +2 card on a +2 card. Will you be following the rule?

Find out more: https://t.co/NMxzmfLFEZ
Photo: Mattel pic.twitter.com/Jc3WO4sXwQ

— HYPEBEAST (@HYPEBEAST) October 9, 2020

#UNO has partnered with Keith Haring for its latest Artiste Series Deck. The special-edition deck spotlights the bright graffiti and underground-inspired pieces synonymous with Haring’s work and signature aesthetic.
Photo: Mattel/Teri Weber

Learn more: https://t.co/QZXGshNwOy pic.twitter.com/1s63zeIFak

— HYPEBEAST (@HYPEBEAST) July 14, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα