«Ο ελληνικός λαός υπέφερε περισσότερο από τον ιρλανδικό», το μήνυμα Τσίπρα σε Χίγκινς

Στα κοινά βιώματα της κρίσης του ελληνικού και του ιρλανδικού λαού, αλλά και στην αναγκαιότητα για κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης αναφέρθηκαν ο ιρλανδός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μάικλ Χίγκινς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρίση από την οποία υπέφεραν πολύ και οι δυο λαοί σημειώνοντας

ότι ο ελληνικός λαός ίσως υπέφερε περισσότερο από τον ιρλανδικό, παρατήρηση με την οποία συμφώνησε και ο ιρλανδός Πρόεδρος.

Ο κ. Χίγκινς είπε πως όταν ανακαλεί στο μυαλό του αυτή την περίοδο διαπιστώνει πόση σημασία έχει η κοινωνική Ευρώπη και ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική συνοχή μεταξύ των χωρών.

Η ύπαρξη κοινωνικής Ευρώπης είναι θεμελιώδους σημασίας, είπε και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με συμμετοχή των λαών της Ευρώπης «πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος να επανέλθει η εμπιστοσύνη των λαών».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, Michael Higgins, στο Μέγαρο Μαξίμου. pic.twitter.com/wX2SQ1w69r

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 22, 2018

Σημείωσε επίσης ότι έχουμε κοινό μέλλον και ότι θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. «Να κάνουμε πράγματα από κοινού» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χίγκινς.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατ’ ιδίαν συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα