Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στη Λάρισα

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος ανακηρύχτηκε την Τρίτη επίτιμος δημότης ΛάρισαςΟ μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβασμιότατος Ιγνάτιος και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν τουΣτην εκδήλωση βρέθηκε και ο Λάκης Λαζόπουλος με τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είχε πολύ θερμή αγκαλιά

Στη Λάρισα βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων,

Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, μαζί με την τιμία συνοδεία του, με την ευκαιρία της αναγορεύσεως του ως επίτιμος Δημότης Λαρισαίων. Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε σήμερα την Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας και στο Διαχρονικό Μουσείο και στη συνέχεια ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβασμιότατος Ιγνάτιος και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του.

Το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Διβάνη, έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, της επιστημονικής κοινότητας, ανθρώπων του πολιτισμού, αιρετών, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε θερμή αγκαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Λάκης Λαζόπουλος με τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είχε πολύ θερμή αγκαλιά, ενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας τους έδωσαν εκ νέου ραντεβού στα Τίρανα.

Τον μακαριότατο Αναστάσιο προσφώνησε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, την εκδότη, τα στελέχη, το προσωπικό της «Ελευθερίας»- η επίσκεψή σας στη Λάρισα, καθώς και η αποδοχή σας να συμμετάσχετε στο εορταστικό αυτό γεύμα, το οποίο προσφέρουν ο «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία» και η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου». Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του τονίζοντας την αγκαλιά της Εκκλησίας σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου, γένους, φυλής, τόπου και καταγωγής.

«Μεγάλη τιμή για τη Λάρισα» χαρακτήρισε την επίσκεψη Αναστάσιου και ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβασμιότατος Ιγνάτιος κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε.

«Το μυστικό και η δυναμική της ορθοδοξίας μας είναι, ότι μας δίνεται είναι για να το μοιραζόμαστε», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και συνέχισε: «Όλοι λοιπόν εδώ ξέρω ότι είναι ταλαντούχοι άνθρωποι και να δοξάζουμε το Θεό για αυτά τα τάλαντα τα οποία μας προσφέρει. Αλλά τα τάλαντα δεν δίνονται για να κρύβονται στη γη αλλά για να πολλαπλασιάζονται και να προσφέρονται».

Στο γεύμα, μεταξύ άλλων παρακάθησαν, οι μητροπολίτες Αμαντίας Ναθαναήλ και, Κίτρους – Κατερίνης Γεώργιος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης, οι βουλευτές Νίκ. Παπαδόπουλος, Δημ. Καμμένος και Κων. Μπαργιώτας, ο Αρχηγός ΓΕΑ Χρ. Χριστοδούλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παν. Σάπκας, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κουτσιάφτης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Πετράκος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, οι επιχειρηματίες Γ. Καντώνιας, Ξεν. Καντώνιας, Στ. Τσιαγκούλης, Αν. Παπαγιάννης, Βασ. Καζάνας, οι πανεπιστημιακοί Κ. Μαλίζος, Κ. Φουντάς, Κων. Γουργουλιάννης, Ε. Τσιρώνη, Νίκ. Τσιλιμίγκας, Γ. Συρογιαννόπουλος οι γιατροί Κ. Καρβούνης και Π. Κουρσούμη και ο εικαστικός Χρ. Παπανικολάου.

Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου: «ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ-ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Εν Πλω».

Keywords
Τυχαία Θέματα