Ο ανάγωγος της Κυριακής: Βίζιτες καβάλα στα φλαμίνγκο

Ο πρωθυπουργός βλέπει, λέει, στους δρόμους χαμογελαστούς ανθρώπους. Ποιον δρόμο παίρνει, ρε γαμώ την ατυχία μου, και εμείς παίρνουμε τον άλλον, που βλέπουμε όλους τους καταθλιπτικούς;

Εδώ που τα λέμε, εμείς είμαστε οι ανώμαλοι.

Διότι κι από πού δεν έχεις να πάρεις χαρά; Από την αυξημένη εφορία; Από τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ; Από την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης; Από την προκαταβολή 100% για την επόμενη χρονιά; Έχεις να πάρεις από παντού χαρά. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σκορπούν απλόχερα χαρά. Κι αν δεν πάρεις χαρά από ‘κει, θα έρθει η ΔΕΗ, θα έρθει ο ΟΤΕ, θα έρθει η κινητή τηλεφωνία. Δεν μπορεί, κάποιος θα σου τη φέρει τη χαρά. Αυτά τα εγκεφαλικά που πέφτουν χαλάζι δεν είναι από στεναχώριες, είναι από πολλή χαρά. Δεν θέλω να γίνω πολύ ανάγωγος, αλλά μήπως μπορεί η κυβέρνηση να σταματήσει να μας δίνει τόση χαρά. Θα πάμε από υπερβολική δόση.

Βγήκαμε στις αγορές. Βγήκαμε στις αγορές!! Έτσι όπως φώναζαν οι αρχαίοι. Θάλαττα. Θάλαττα! Και τώρα κουπί πάλι για να βγούμε και στις επόμενες αγορές, μέχρι να μας μάθουν, που κάνανε μαύρα μάτια να μας δουν. Είχαν ξεχάσει το όνομά μας.

Είπα θάλασσα και είδα τον Κυριάκο σε μια θάλασσα μπροστά, μ’ αυτούς τους καθισμένους υπάκουους νεοδημοκράτες που τους βάζουν να τον ακούν μια στα σανό και μια στα λιμάνια. Να τους μιλάει προφίλ και να τον χτυπάει ο ήλιος αλύπητα και να μοιάζει η μούρη του σαν ξινισμένος τραχανάς το απομεσήμερο, να εξηγεί λοιπόν πως όταν θα έρθει αυτός, θα χαμηλώσει τη φορολογία και θα σώσει τη χώρα.

Αυτός που υπέγραψε όλα τα μνημόνια, όλους τους ΕΝΦΙΑ, όλες τις εισφορές αλληλεγγύης και όλες τις απολύσεις.

Ναι, ναι ο ίδιος.

Σαν τους ηθοποιούς, ρε παιδί μου. Τη μία χρόνια ανεβάζουν έργο και παίζουν τον κλέφτη και την άλλη χρονιά ανεβάζουν έργο και παίζουν τον νοικοκύρη.

Κάτσε πρώτα ν’ ανέβεις αγόρι μου. Με δημοσκοπήσεις δεν ανέβηκε κανείς στην εξουσία. Είδες τι έπαθε η Χίλαρι; Είδες τι έπαθες ο Φιγιόν; Είδες τι έγινε στη Βρετανία; Είδες τι έγινε στην Αμερική; Είδες τι έγινε στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα; Περίμενε… Μέχρι να γίνουν εκλογές μπορεί να είναι αρχηγός της νέας Δημοκρατίας και ο ανιψιός σου.

Πολύ ανάγωγος ο Μπακογιάννης. Ο μικρός βγήκε πολύ ανάγωγος. Μα τώρα να λέει ο θείος δεν θα πας στο συνέδριο κι αυτός να πηγαίνει και να του την μπαίνει κιόλας; Και να λέει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι νεροκουβαλητής των κομμάτων; Και να αναγκάζεται ο έρμος ο Κυριάκος να τα μαζεύει και να λέει ότι τάχα μου εμείς δεν καταλάβαμε; Πω πω ξεφτίλα! Του την είπε ο Χιούι του Ντόναλντ.

Μετά τον θάνατο του Μητσοτάκη, του γέρου της Αποστασίας, θα βγουν οι «αγάπες» όλες στην επιφάνεια.

Ο ανιψιός, λοιπόν, είναι Μπακογιάννης, δεν είναι Μητσοτάκης. Και επίσης είναι Κεντρώος. Κανονικός Κεντρώος.

Όχι με ένα τσούρμο ακροδεξιούς μαζί.

Από πότε η χούντα έγινε Κέντρο;

Ο Κυριάκος μετακίνησε τη Νέα Δημοκρατία ακροδεξιά και δημοσιογράφους που ήταν χρόνια στο προοδευτικό τόξο τους μετακίνησε στον νεοχουντισμό.

Αν είχε ο Παπαδόπουλος της χούντας τέτοια φασιστόμουτρα δημοσιογράφους για υπηρέτες του δεν θα είχε πέσει ακόμα.

Άρα, ο Μπακογιάννης αργά ή γρήγορα θα γίνει ο εκφραστής του κεντροδεξιού χώρου.

Με τον Άδωνη πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος. Στον κήπο της πλήξης. Χαιρετούρες και χαζοχαμόγελα του υποχρεωτικού κι αυτή η ανεκδιήγητη φωτογραφία του Κυριάκου που με το μάτι ψάχνει τον Άδωνη να μη χαθεί στον κήπο της Δημοκρατίας.

Αυτά βλέπει ο ανάγωγος και τα μαζεύει και πάει στην Ψαρού, στο Nammos, σ’ αυτό το «αξεπέραστο» μουσικό γεγονός της πλουτομαλακίας, όπου μαζεύονται τα λίφτινγκ με τα πούρα κι ανοίγουν σαμπάνιες βγάζοντας σέλφι με τον Ραμαζότι και τον Ρέμο που έχει θεοπαχύνει και βγήκε με κάτι ριχτά γιλέκα να σώσει τα άσωστα.

Τα λίπη τραγουδούν ακόμα!!

Θλίψη με πυροτεχνήματα γι’ αυτές τις βραδιές του τίποτα που φωνάζουν «όλοι χέρια επάνω» και περνάμε καλά;;; Κι απαντούν από κάτω τα ζάναξ και τα αταράξ «ναι, ναι, περνάμε τέλειααα. Και σουούπερ».

Από νωρίς είχαν μαζευτεί τα σκάφη για να ζήσουν αυτό το μοναδικό τίποτα.

Σ’ ένα απ’ αυτά τα σκάφη είχαν πετάξει στη θάλασσα, απ’ έξω, αυτά τα τεράστια ροζ φλαμίνγκο που τα’ χαν καβαλήσει βίζιτες και χαριεντιζόντουσαν στα κυματάκια με κάτι χοντροφαλακρούς με πούρα να τις φωτογραφίζουν απ’ το κατάστρωμα, παριστάνοντας τους άντρες.

Άντρας που πληρώνει την επιθυμία της γυναίκας στο πρόσωπό του δεν υπάρχει.

Χλεχλέ τον λέμε.

Λέλο μπανάάάάνα!!!

Πήρε το μάτι μου και κάτι σταρλετίτσες του κώλου και της τηλεόρασης εκεί, πασαλειμμένες στις ξαπλώστρες να φωτογραφίζονται για το ίνσταγκραμ και να μετράνε τους followers.

Διότι ο μαλάκας στην ηλεκτρονική αλφάβητο λέγεται follower.

Υ.Γ.1: Τώρα ανακάλυψαν, το 2017, τα δικαστήρια ότι ο Μαντέλης είχε κλέψει το 1998 και το 2000. Μιλάμε για τον υπουργό του Σημίτη, ο οποίος δικάστηκε όταν είχε παραγραφεί πια το αδίκημα της δωροδοκίας που θα τον έστελνε φυλακή και έτσι με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πήρε 8 χρόνια κάθειρξη, αλλά και αυτά με αναστολή. Με απλά λόγια, δεν θα μπει μέσα. Λόγω πρότερου έντιμου βίου. Και σε όλους τους συγκατηγορούμενούς του έπαιξε ρόλο ο πρότερος έντιμος βίος.

Τόσο πολύ ρόλο έπαιξε ο πρότερος, που ο ύστερος ανέντιμος βίος δεν στάθηκε αρκετός να τον μπουντρουμιάσει. Μια χαρά. Κι εμείς τώρα αν σχολιάσουμε αυτή την απόφαση θα είμαστε ανάγωγοι. Ε, λοιπόν όχι. Έπρεπε να πάει σούμπιτος μέσα και αυτός κι όλα τα καθικοτόμαρα κλεφτρόνια της μεταπολίτευσης. Διότι σιγά μη βούτηξε μια φορά αυτός και όλοι αυτοί. Μια φορά τον πιάσανε. Ο άπαξ κλέφτης, πάντα κλέφτης.

Τα χρήματα του Μαντέλη ήταν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Εταιρεία που είναι το στολίδι της Γερμανίας κι όμως διατηρεί «μαύρα ταμεία». Η μαύρη Siemens, της Γερμανίας, που κουνάει το δάχτυλο για ηθική και για διαφθορά. Δηλαδή σε φτύνουν κατάμουτρα.

Υ.Γ.2: Έβγαλε το vatraxi.gr, που είναι γνωστό σατιρικό σάιτ, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίρνουν επίδομα σφραγίδας και το πήραν οι εντεταλμένοι της δημοσιογραφίας και το έκαναν θέμα. Εκτός από τον ΣΚΑΪ που παρότι έμαθε ότι ήτανε φέικ η είδηση το έκανε και πάλι θέμα, γιατί δεν μπορούν να κρατηθούν οι Πορτοσάλτε της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Πιο Κυριάκος πεθαίνεις!

Υ.Γ.3: Χοντρούλα και χοντρούλη αν περιμένεις να αδυνατίσεις από το choco slim που διαφημίζει ο Φουρθιώτης, αυτός ο μαϊμού παρουσιαστής, έχασες. Το προϊόν που λανσάρει 86 φορές την ημέρα το αγράμματο τιποτάκι, δεν έχει έγκριση πιστοποίησης από τον ΕΦΕΤ.

Αλλά φταις κι εσύ ξανθιά τηλεθεάτρια που ό,τι δεις και ό,τι σου πουν το καταπίνεις και το βάζεις στα μούτρα σου. Θα σαπίσει η μούρη σου απ’ αυτές τις κρέμες. Σταμάτα.

Υ.Γ.4: Από 35 εκατομμύρια ξεκινάει η δημοπρασία για την κάθε τηλεοπτική άδεια από τις επτά συνολικά, είπε το ΕΣΡ. Ωχ! Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε. Θα κλαίνε οι καναλάρχες όλη μέρα και για να μπορέσουνε να καλύψουν τη χασούρα, θα βλέπουμε survivors απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα ξυπνάς εφτά το πρωί και θα βλέπεις τους Ντάνους και τους Σπαλιάρες να κλαίνε κάτω απ’ τις καρύδες.

Υ.Γ.5: Μια εταιρεία, λέει, στις ΗΠΑ αποφάσισε την προαιρετική εμφύτευση μικροτσίπς στους εργαζόμενούς της. Η πορεία της τεχνολογίας είναι αντιστρόφως ανάλογη με την πορεία των ατομικών μας ελευθεριών. Διότι αυτό το μικροτσίπ θα καταλαβαίνει από τις κινήσεις του χεριού αν γράφεις ή αν την παίζεις.

Έγινα σαφής;

Υ.Γ.6: Τελειώνει και ο Ιούλιος κι άντε να βρούμε κάνα μουσικό γεγονός, κανέναν πραγματικό καλλιτέχνη, να πάμε να ακούσουμε κάνα τραγούδι της προκοπής. Ευτυχώς η Ελλάδα της ομορφιάς δεν πεθαίνει. Τον περισσότερο κόσμο στις συναυλίες τον έχει ο Γιάννης Χαρούλης. Ούτε τηλεόραση, ούτε διαφήμιση, ούτε πυροτεχνήματα, ούτε πούρα, ούτε βίζιτες, ούτε πλουτομαλάκες. Κανονικά τραγούδια, κανονικοί άνθρωποι.

Keywords
καβαλα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εισφορα αλληλεγγυης, νεα δημοκρατια, ενφια, δεη, οτε, δημοσκοπηση, ελλαδα, εκλογες, ανιψιός, νέα, nammos, ροζ, ηλεκτρονική, siemens, εταιρεία, επιδομα, εφετ, φταις, ΕΣΡ, ηπα, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, εκλογες ηπα, φορολογια 2013, ητανε μια φορα, αυτοδιοικηση, χαρουλης, ηλεκτρονική, αδεια, δημοκρατια, εφετ, ηθικη, ηπα, θαλασσα, θεμα, ξαπλωστρες, πυροτεχνηματα, τηλεοραση, τραγουδια, φωτογραφια, χουντα, siemens, αλφαβητο, ανιψιός, απλα, ατυχια, βραδυ, γεγονος, γινει, γιαννης χαρουλης, γιλεκα, δαχτυλο, εγινε, ειπε, υπαρχει, επρεπε, επτα, επιθυμια, εταιρεία, ηλιος, υπηρεσιες, διαφημιση, κυβερνηση, λιφτινγκ, λογια, ματια, ματι, μητσοτακης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παντα, ο ηλιος, ονομα, παιδι, παμε, ροζ, πουρα, πρωι, ρολο, σκαφη, τοξο, τοπικη αυτοδιοικηση, φυλακη, φορολογια, φταις, φορα, χαρα, αντρες, αγορι, αγορες, χιουι, χωρα, ιουλιος, κηπο, κυριακου, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, nammos, ολη μερα, θειος, θελω να, ξεπλυμα, χερια
Αναζητήσεις
βιζιτες ροδοπη
Τυχαία Θέματα