Ο ανάγωγος της Κυριακής: Του Κουτρούλη ο γάμος!

«Τα ίδια πέρασα κι εγώ όταν ήταν να χωρίσω με την Παναγιώτα», μου ‘λεγε ο ταξιτζής καθώς το ραδιόφωνο έλεγε για τα περί συνάντησης ΤσίπραΚαμμένου.
«Μας βγήκε η ψυχή αδερφέ. Εκεί που λέγαμε το χωρίζουμε, εκεί ανάβαμε και έσπαγαν τα κρεβάτια. Με το που σηκωνόμασταν κλάματα, φεύγω, ποτέ δεν με κατάλαβες τι έκανα για σένα, τι έκανες για μένα».
«Χωρίσατε;» του λέω .
«Ακόμα μαζί είμαστε», μου λέει, «αλλά έχω φτιάξει τη βαλίτσα μου. Μια

κουβέντα κι έφυγα».

Αυτό το ψυχοφθόρο δράμα ζει ο ελληνικός λαός, καθώς περιμένει την τελική έκβαση του «συμφώνου συμβίωσης» μεταξύ Πάνου και Αλέξη. Κι οι δυο έχουν τα δίκια τους, αλλά το πιο μεγάλο δίκιο είναι των «παιδιών» που περιμένουν να μάθουν που θα καταλήξουν οι «γονείς» τους.
Σήμερα λένε θ’ αποφασίσουν.

*** Με το δίκιο τους χαίρονται στη Νέα Δημοκρατία γιατί πλέον πλακώνονται οι δυο τους, οπότε η Πειραιώς δεν έχει παρά να παρακολουθεί τον αγώνα. Από αντίπαλος έγινε θεατής. Δεν το λες μια κακή εξέλιξη.

*** Χώρια που η Μέρκελ ανέβασε τον Κυριάκο στα ουράνια, λέγοντας ότι δεν μπορεί να τον πείσει για το Μακεδονικό και να του αλλάξει γνώμη. Τον είπε δηλαδή δύσκολο, σκληρό και ότι δεν ελέγχεται από τους Γερμανούς. Πολιτική για νήπια θα μου πεις αλλά όταν υπάρχει θυμός το μυαλό πάει σε νηπιακές ηλικίες. Στο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η Μέρκελ βοήθησε τον Τσίπρα κι εγώ λέω πως οι Γερμανοί ποτέ δεν ήρθαν για καλό στην Ελλάδα.

Spiegel: Σε ένα στόχο απέτυχε ο Τσίπρας. Η Μέρκελ δεν εκφράστηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη

*** Ο Κυριάκος έκοψε την πίτα και το φλουρί πήγε σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. Δυο μέρες μετά έγιναν 12 απολύσεις δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ. Ποιος θα το μάθει; Ποιος θα συγκινηθεί; Η αλήθεια στον ΣΚΑΪ δεν συχνάζει ακόμα κι αν αφορά στους ίδιους τους εργαζόμενούς της. Σε κάθε περίπτωση εμείς, οι ανάγωγοι, δίπλα.

*** Έριξε τρία εκατοστά χιόνι στην Αθήνα και άρχισε η παράνοια. Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα. Δεν είχαν με τι να ασχοληθούν και ήρθε το χιόνι να σπάσει τη μονοτονία. Bγήκαν οι αλατιέρες παγανιά για να μην αποκλειστεί η Αθήνα και έδεσε το γλυκό. Τα έβλεπαν αυτά κάτι φίλοι μου στα Γρεβενά και στην Κοζάνη και γελούσαν. Δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα από τα γέλια. Και είχαν φυσικά απόλυτο δίκιο.

*** Ο Ευθύμης Ζησάκης έκανε πρόβες για παράσταση που είχε κάνει ήδη πρεμιέρα με άλλον στη θέση του. Πολλά είπαν οι εμπλεκόμενοι. Συμπέρασμα: Ο Ζησάκης είναι καλό παιδί, αλλά κάτι ζόρια τραβάει δικά του που δεν του επιτρέπουν να μπορεί να είναι συνεπής. Και στο θέατρο δεν έχει μια έρχομαι, μια δεν μπορώ. Θα τα λύσει τα θέματά του και θα επανέλθει. Πού θα πάει. Το θέμα είναι άλλο. Ότι υπάρχουν ηθοποιοί που κάνουν όλες τους τις πρόβες κι όταν παίζουν δεν βλέπονται.
Άσε απ’ όπου κι αν το πιάσεις…

*** Κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν έναν 33χρονο να γλείφει επί τρεις ώρες το κουδούνι ενός σπιτιού. Γιατί και πώς δεν γνωρίζουμε αφού και η Αστυνομία της Καλιφόρνια ακόμα ψάχνει. Εμένα, βλέποντας το video, μου θύμισε τον Άρη Πορτοσάλτε. Εσάς;

*** O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, προσέφερε την περασμένη Πέμπτη ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τη Συμφωνία των Σκοπίων. «Όλοι γνωρίζουν πως το ονοματολογικό πρέπει να επιλυθεί, προκειμένου να δοθεί στη Μακεδονία ένα θετικό ευρωπαϊκό μέλλον», είπε.

Αφού έγινε για άλλη μια φορά ρεζίλι και διεθνώς ο Κυριάκος, έπεσαν τηλέφωνα και ο Βέμπερ έγραψε στο Twitter ότι δεν μίλησε ποτέ γι’ αυτό το θέμα. Έλα όμως που υπήρχε ηχητικό και το έβγαλε το EURACTIV την επομένη και δεν ήξερε πού να κρυφτεί ο Γερμανός.
Οικογενειακές ιστορίες στο ΕΛΚ.

*** Ο Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ακροδεξιός και συνέχεια του χουντοπαπαδαριού, αυτών δηλαδή που έδιναν ευλογίες στους βασανιστές για να βασανίζουν κομμουνιστές στο όνομα του Χριστού και της Παναγίας. Αυτός λοιπόν ο άξιος συνεχιστής στις δικές μας μέρες, έφτιαξε μια φωτογραφία κολάζ τον Τσίπρα να τον κουβαλάνε τέσσερις ιερείς σε εξόδιο ακολουθία.

Η Εκκλησία στο χειρότερο κατάντημά της.
Εκπρόσωποι ενός Θεού που μισεί και ξεχωρίζει.
Ένας δημοσιογράφος, ένας σατιρικός μπορεί να το κάνει αυτό.
Αλλά ποτέ αυτός που φοράει το ράσο.

Η Εκκλησία φαντάζομαι θαυμάζει, αποδέχεται και χειροκροτεί.

*** Μιας και μπήκε ο καινούργιος χρόνος, σαν σούμα κι αυτό…

Keywords
Τυχαία Θέματα