Ο ανάγωγος της Κυριακής: Σκότωσε με όπως θέλεις ταξιτζήήή

«Η κυρία μπήκε στο αυτοκίνητο μέσα στα αίματα να τη σώσω. Καλώς; Λοιπόν. Λέω «τι κάνετε, κυρία μου;» «Με σκοτώνει, με σκότωσε». Εγώ ψιλοκόλλησα εκείνη τη στιγμή. Βγαίνω από το αυτοκίνητο απ’ έξω, ανοίγω την πόρτα, της λέω «περάστε έξω, κυρία μου, βγείτε έξω». Τότε άκουσα δύο πιστολιές και τίποτε άλλο». Αυτά είναι τα ακριβή λόγια που χρησιμοποίησε ο ταξιτζής που άφησε αβοήθητη την τραυματισμένη από πυροβολισμό σύζυγο (βουλγαρικής καταγωγής) του αντιπτεράρχου στο Ελληνικό. Μάλλον για να μην λερώσει τη δερματίνη από τα καθίσματα.

Δεν

τα είπε στον κολλητό του, στο καφενείο, τα είπε μπροστά στις κάμερες και μάλιστα με ένα ύφος λες και μιλούσε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σε κανέναν από τους δημοσιογράφους δεν φάνηκε περίεργα αυτά που έλεγε εκείνη την ώρα ο ταξιτζής και οι… τυχεροί τηλεθεατές «εκπαιδεύτηκαν» γι’ άλλη μία φορά στον ρατσισμό, στον φόβο, στο «κοίτα την πάρτη σου κι άσε τους άλλους να σφάζονται».

*** Έτσι καλλιεργούν οι δημοσιογράφοι τον υφέρποντα φασισμό. Όπως επί χούντας. Δέχονται φυσικά αυτού του είδους τις ενέργειες.
Σου λέει ένας «με σκοτώνουν» και εσύ του λες «περάστε έξω».
Σε ταξί που δεν είναι ιδιωτικό όχημα.
Δεν είναι το ιδιωτικό του αυτοκίνητο.
Έξαλλος με τον ταξιτζή.
Έξαλλος και με τον δημοσιογράφο.

*** Έτρεχα χθες να προλάβω το αεροπλάνο κι ένας αληταράς ταξιτζής (διότι υπάρχουν κι αυτοί, λίγοι αλλά πάντως υπάρχουν) την είχε στήσει αδιάφορα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, γράφοντας στ’ @ρχίδι@ του κόρνες και φώτα.

Αυτούς δεν τους γράφουν οι κάμερες. Δηλαδή αυτοί πρέπει να συνεχίσουν να έχουν διπλώματα. Αυτά τα αναίσθητα φασιστογούμαρα πρέπει να διαφεντεύουν τη ζωή μας .

*** Κάποιοι έψαξαν το προφίλ του οδηγού ταξί στο facebook.
Όχι του μ@λάκ@ της Αττικής οδού.
Του άλλου.
Που έστειλε τη γυναίκα αβοήθητη στις σφαίρες.
Ναι, είναι γεμάτο από εθνικιστικές μ@λ@κίες και δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση.
Θα άκουσε σπασμένα ελληνικά και δεν του ‘κανε για πελάτισσα σωστή.
Ποιος ξέρει;
Με ποιο δικαίωμα έβγαλε τη γυναίκα έξω;;;
Θέλω να το ξέρω.

*** Μπράβο στον ΣΑΤΑ που εισηγήθηκε την αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών. Μπράβο και στον Χρήστο Σπίρτζη που ζήτησε τον πειθαρχικό του έλεγχο.

*** Μεγάλο χτύπημα στη φοροδιαφυγή πέτυχε το υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη σύλληψη του καστανά πριν λίγο καιρό, την Πέμπτη σημειώθηκε άλλη μία τεράστια επιτυχία, όταν συνελήφθη μια 90χρονη γυναίκα που πουλούσε μάλλινα παντοφλάκια (λαϊκιστι τερλίκια) στη λαϊκή αγορά χωρίς άδεια.

Αν είχε κλέψει τίποτα εκατομμύρια ή έπαιρνε μίζες θα ήταν στη Μύκονο και θ’ άνοιγε σαμπάνιες τώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά δεν καταλαβαίνει ότι έχει διαλύσει τον κόσμο μ’ ένα ανελέητο φοροκυνηγητό.
Αλλά τις λίστες Λαγκάρντ δεν τις πρόλαβε. Και στους εφοπλιστές έκανε ρύθμιση να μην πληρώνουν φόρο στο παγκόσμιο εισόδημα. Αλλά έπιασε τη γριά.

Μήπως χάθηκε ο στόχος;;
Αφήστε και κάτι να κάνει ο νεοφιλελέ Κυριάκος;;
Σ’ όλα θα τον προλάβετε;;;

*** Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις. 24 είναι αυτοί που έχουν βάλει πλώρη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Φανταστείτε να μην την είχαν αφήσει παρατημένη τόσα χρόνια τι θα γινόταν. Ούτε η Πηνελόπη του Οδυσσέα τέτοια επιτυχία.

Η Θεσσαλονίκη πρέπει ν’ αποτινάξει τον παλιό, συντηρητικό εαυτό της, ν’ απομακρύνει τα φασισταριά απ’ τους δρόμους και να γίνει η περιζήτητη πρωτεύουσα των εξελίξεων.

Μπορεί.
Και το αξίζει.
Να σημάνει προοδευτικός συναγερμός.

Να ηχήσουν οι σειρήνες του αληθινά καινούργιου κι όχι αυτό το φεστιβάλ μούχλας με τους μάρτυρες του Παπαγεωργόπουλου να θέλουν ξανά την πόλη.

*** Με ρώτησαν τις προάλλες τι σημαίνει βλαχοδήμαρχος. Βαριόμουν να τους εξηγήσω και τους έδειξα τις φωτογραφίες του Πατούλη στον Λευκό Οίκο. Μου αρέσει να μιλάω με παραδείγματα.

*** Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα σημάδια τον τελευταίο καιρό, με τα κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσιστικής βίας να αυξάνονται. Την περασμένη Παρασκευή στα Βίλια, περίπου 100 άτομα υποδέχθηκαν με πέτρες και απειλές περίπου 80 ευάλωτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Δύο μέρες μετά στην Κόνιτσα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ανήλικους, ασυνόδευτους πρόσφυγες.

Δυστυχώς, τα περιστατικά ντροπής και αηδίας ολοένα και αυξάνονται και απ’ ότι φαίνεται ο πάτος δεν φαίνεται ακόμα.

Γιατί ο φασισμός δεν πρέπει να καταδικάζεται, αλλά ν’ αντιμετωπίζεται.

*** Σε άλλα νέα, ο Γιώργος Μαυρίδης ζήτησε τη γνώμη του κοινού για να αποφασίσει αν θα πει το μεγάλο ΝΑΙ στη Νοτοπούλου που τον θέλει μαζί της στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης.

Γιώργο είναι μια καλή λύση για να ξεπεράσεις και τη Νικολέττα μας! Προχώρα…

*** Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή τιμωρήθηκε η Δήμητρα Λιάνη από το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνα για χρέη προς το δημόσιο, για τα οποία δεν είχε κάνει καμία ρύθμιση.

«Είμαι ένα κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας», είχε δηλώσει πέρυσι η πρώην πρώτη κυρία και το… απέδειξε αυτό με το παραπάνω. Η μισή Ελλάδα χρωστάει κι αυτή.

*** Amber alert! Η ελληνική γλώσσα χάθηκε από το σπίτι του «Power of love 2». Μετά τη δήλωση παίκτριας ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει ο όρος «υποκειμενικός» και ποια η διαφορά του από τον «αντικειμενικό», ήρθε άλλο… μαργαριτάρι να μας αποτελειώσει.

Μία άλλη παίκτρια, που λέτε, θέλοντας να εκφράσει πόσο όμορφα νιώθει είπε στις άλλες φίλες της, χαμηλοβλεπούσες: «Ψυχολογικά νιώθω υπέρτατα».

Και εγώ νοιώθω υπέρτατος βλάκας ως τηλεθεατής. Υπέρτατος όμως.

*** Έφυγε η Μυρσίνη Λοΐζου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήταν νίκη του Μητσοτακέικου.
Ναι, ανθρωποφαγία. Ναι, παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Αλλά όταν ζητάς μια τέτοια θέση βγαίνεις και το λες ο ίδιος.
«Να, ξέρετε το και το».
Δεν περιμένεις αν θα στο αποκαλύψουν ή όχι .
Ούτε δουλεία του κάθε κόμματος είναι να ψάχνει σαν τους παλιούς χαφιέδες.
Η Δεξιά επιζεί μέσω των χαφιέδων.
Την ξέρει τη δουλεία αυτή.
Πρώτη φορά Αριστερά μετά από σαράντα χρόνια Δεξιά.

*** Καλό είναι να θες να κυβερνήσεις, αλλά όταν τα κλειδιά τα κρατάνε οι άλλοι ή σπας τις πόρτες ή αρπάζεις τα κλειδιά.

Οι Αριστεροί χτυπάνε την πόρτα και περιμένουν να τους ανοίξουν οι από μέσα.

Αμ δε!!

Keywords
amber alert, μυρσίνη λοΐζου, βγείτε, ταξι, facebook, σατα, συλληψεις, μυκονος, συριζα, θεσσαλονικη, παπαγεωργοπουλος, σημαίνει, νέα, εκλογες, λύση, αθηνα, ελλαδα, amber, power, love, θες, τελη κυκλοφοριας, δημοτικες εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εκλογες 2010 δημοτικες, ξανα, τι σημαινει, βγείτε, αδεια, αυτοκινητο, γνωμη, γυναικα, δουλεια, μυρσίνη λοΐζου, περιεργα, πηνελοπη, τηλεθεατης, υπουργειο οικονομικων, φωτογραφιες, ωρα, αγορα, αεροπλανο, αξιζει, αφαιρεση, βιλια, δημητρα, γινει, γλωσσα, δημοσιο, δηλωση, ειπε, επιτυχια, εφυγε, ζωη, υφος, θες, οικο, καμερες, καφενειο, κυρια, κονιτσα, λύση, λογια, μιζες, νικη, ξενοδοχειο, ξερετε, ορος, οχημα, πεμπτη, πλωρη, πορτες, πορτα, ρυθμιση, σατα, συζυγο, συλληψη, σημαδια, σωσω, σπιτι, υπουργειο μεταφορων, φαινομενο του θερμοκηπιου, φασισμος, φεστιβαλ, φυσικα, φορα, χαθηκε, ομορφα, αιματα, amber, δικαιωμα, ελληνικα, love, υπουργειο, κομματι, λευκο, μια φορα, μπροστα, μυκονο, σημαίνει, σκοτωνει
Τυχαία Θέματα