Ο ανάγωγος της Κυριακής: Σχολές ιστορίες ο Κυριάκος

Ένα σκασμό επικοινωνιολόγους έχει πίσω του ο Κυριάκος και δεν προλαβαίνει να πέφτει από γκάφα σε γκάφα. Δηλαδή, αν δεν είχε την απόλυτη προστασία του συστήματος θα γέλαγαν και οι πέτρες με τον Κυριάκο. Είναι ο μεγαλύτερος κωμικός της νεότερης πολιτικής ιστορίας. Αναγκάζει, δε, με τις γκάφες του να εξευτελίζονται και οι άλλοι. Πχ η Μαρία Σπυράκη, η οποία βγήκε η έρμη να μας πει σε σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος ότι τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και για να μας αποστομώσει ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε γεννηθεί εκείνη την εποχή. Άνθρωπος

που θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας να μας λέει ότι δεν ξέρει την ιστορία του τόπου. Δηλαδή, θα μας αφήσει στον τόπο.

Βέβαια, ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει να θυμάται την αποστασία του μπαμπά του, το 1965, είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Αν είχε πραγματική συναίσθηση της ιστορίας θα ήξερε ότι ο απόλυτος εναγκαλισμός του με την ακροδεξιά της χώρας οδηγεί τη χώρα σε βέβαια σκοτεινά μονοπάτια. Με τη φράση «τι τον ενδιαφέρει τον 17χρονο» ο Μητσοτάκης επιχειρεί να πιάσει τους 17χρονους που τα έχουν όλα γραμμένα στα @@ τους για να τον ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Τι τους λέει δηλαδή; Αρνηθείτε την ιστορία της χώρας και συμπεριφερθείτε σαν να έχετε γεννηθεί σε μια χώρα χωρίς καμία ιστορία. Η αποβλάκωση των νέων, η οποία υποβοηθιέται από τα κανάλια του, δηλαδή όλα, συμβάλλουν στην απολιτικοποίηση και αποβλάκωση, η οποία γίνεται μεθοδικά και με σχεδιασμό.

Πήγε ο Καμμένος καλεσμένος του Αλβέρτου στο Μονακό και άρχισε τις μαλακίες το γνωστό σύστημα των «μπλε» παπαγάλων και τι «ανήθικο», τι «προκλητικό», τι «απαράδεκτο ήταν αυτό που έκανε», που «οι στρατιώτες είναι στην Τουρκία και αυτός ταξιδεύει να δει το γκραν πρι». Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να πει κανείς κατά του Καμμένου απ’ αυτές τις μαλακίες. Το ζήτημα της παραμονής των δύο στρατιωτών είναι ένα σοβαρότατο θέμα, του οποίου η επίλυση ουδεμία σχέση έχει με το αν δέχεται ένα πρόσωπο επίσημη πρόσκληση από αρχηγό κράτους, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Υ.Γ.1: Βγήκε ο Μπγιάλας του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ωραία να πούμε τότε «τι τον νοιάζει τον 17χρονο ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας». ΕΜΦΑΝΩΣ κράζοντας τον Μητσοτάκη γι’ αυτό το κάλεσμα σε αποπολιτικοποίηση νέων ανθρώπων. Ε, τι ήταν να το πει, Άδωνις και όλες οι εκπομπές του σταθμού το έβγαλαν χαμπέρι: «Ο Μπγιάλας υποστηρίζει τη 17 Νοέμβρη». Και είναι τέτοιος ο παραλογισμός και η απόγνωση να πιαστούν από την κάθε μαλακία, που ώρες ώρες λέω «δεν μπορεί, ο Τσίπρας τους έχει βάλει για να μην φύγει ποτέ από την κυβέρνηση».

Υ.Γ.2: «Οι αγορές θα μάθουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά». Σας θυμίζει τίποτα αυτή η δήλωση του ευρωπαίου επιτρόπου Έτινγκερ; Βγάλτε τους Ιταλούς, βάλτε Έλληνες και μεταφερθείτε στο 2015, την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα του 2015. Τότε που πέραν του ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες στήριζαν το «ναι», είχαμε λάβει σαφείς ειδοποιήσεις από κορυφαίους αξιωματούχους να ψηφίσουμε σωστά. Τότε που απειλούμασταν από σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς αν ψηφίζαμε «όχι». Και αν ένας Επίτροπος δεν αρκεί, έρχεται και ο επικεφαλής του, ο αγαπώ-τους-Ιταλούς Γιούνκερ να απαιτήσει από τους Ιταλούς να δουλεύουν περισσότερο για να μην έχουν προβλήματα όπως το τρέχον πρόβλημα. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα εκεί στις Βρυξέλλες, μάλλον δεν τους αρέσει και πολύ όταν λαοί δεν εκλέγουν τους «σωστούς» ηγέτες. Εγώ λέω η Γερμανία να καταργήσει τις κυβερνήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες και να διορίζει τους νέους διοικητές στρατοπέδων στις χώρες δούλους της. Να την πω την αμαρτία μου ο αναγώγος. Έχω αρχίσει να ψελίζω να πάει να γ@μηθεί και το ευρώ.

Υ.Γ.3: Ο Ραχόι έπεσε στην Ισπανία στη σκιά του σκανδάλου διαφθοράς από πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, στα οποία επιβλήθηκαν συνολικά 351 έτη φυλάκισης. Στην Ελλάδα της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του «Ερρίκος Ντυνάν», των offshore, των «τρύπιων» κομματικών ταμείων, των «θαλασσοδανείων», της δωρεάν παραχώρησης τηλεοπτικών αδειών σου κουνάνε το δάχτυλο και τσιρίζουν για εκλογές, προκειμένου να ξαναβάλουν το χέρι στο «μέλι» μέχρι τον αγκώνα.

Και μιας και αναφέρθηκα στον Μαριάνο Ραχόι, τον κολλητό του Σαμαρά, μάθατε αν κανείς από τη Νέα Δημοκρατία που τόσο καιρό τον αποθέωνε, έκανε κανά σχόλιο για την παραίτησή του; Για το σπίτι του Ιγκλέσιας ήταν λαλίστατοι πάντως…

Υ.Γ.4: Μπορεί ο Πέτρος Κωστόπουλος να λέει ότι ξεβλάχεψε την Ελλάδα, αλλά ο ίδιος θέλεις πολλά χρόνια ακόμα για να μπορέσει να συμπεριφερθεί σαν κανονικός άνθρωπος. Τον συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός να παρκάρει τη μηχανή του σε χώρο για ηλικιωμένους και εγκυμονούσες. Το καλύτερο; Όταν του επεσήμαναν ότι δεν έπρεπε να παρκάρει εκεί απάντησε με ένα ξερό «στα @@ μου», όπως κάνουν όλοι οι ματσό μάγκες του Ψυχικού και της Εκάλης, αλλά έχουν γεννηθεί στον Βόλο.

Υ.Γ.5: Τα «διαπιστευτήριά» τους δίνουν τις τελευταίες εβδομάδες – με οποιονδήποτε τρόπο – στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσοι διεκδικούν μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές. Τούρτες και γλυκά δεν ξέρω αν του πηγαίνουν στο γραφείο του, προσπαθούν όμως σίγουρα να «συμπλεύσουν» με ό,τι κι αν πει, με ό,τι κι αν κάνει. Ακόμα κι αν είναι βλακεία. Όπως αυτό για τον 17χρονο που δεν τον νοιάζει τι έγινε το 1963.

Η κόρη ενός πρώην Δημάρχου στην Καλαμάτα, η οποία όπως μαθαίνω διεκδικεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, έγραψε ότι ο Λαμπράκης σκοτώθηκε σε τροχαίο και ότι τα περί δολοφονιών είναι απλά επιμονές της Αριστεράς. Μάλλον η εν λόγω κυρία δεν έτυχε ν’ ακούσει την αρλούμπα του Κυριάκου για τον εξωγήινο στον Υμηττό, διαφορετικά σίγουρα θα έγραφε ότι έχει δει κι αυτή πράσινα ανθρωπάκια με κεραίες.

Υ.Γ.6: Το «φαινόμενο» Ραχήλ Μακρή ξαναχτύπησε… Όχι πως δεν θα εκμεταλλεύονταν την περίσταση. Με αφορμή τις επαφές για την ονομασία της πΓΔΜ, πέταξε και την άποψή της, δείχνοντας σημάδια ζωής την ώρα που την έχουν ξεχάσει οι πάντες. Και όχι δηλαδή ότι μας νοιάζει τι πιστεύει και τι πρεσβεύει (είναι γνωστά άλλωστε αυτά), αλλά όταν μιλάει για τιμωρία με θάνατο το πράγμα αλλάζει. Ξεφεύγει ρε παιδί μου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά… θάνατο για όσους ψηφίσουν τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ. Έτσι απλά. Εκμεταλλεύεται ένα τόσο σοβαρό θέμα προκαλώντας και στοχεύοντας κόσμο μόνο και μόνο την προβολή της. Για να ακουστεί το όνομα της χωρίς να υπολογίζει τίποτα…

Υ.Γ.7: Ήξεραν οι συγγενείς, ήξεραν οι γείτονες, ήξερε ο δήμαρχος, αλλά ποτέ κανείς δεν μίλησε για όσα συνέβαιναν στο σπίτι – κολαστήριο της Λέρου, όπου οι γονείς βίαζαν τα παιδιά τους. Τώρα οι κάτοικοι του νησιού ζητούν τα κεφάλια τους στο πιάτο. Όσο συμβαίνει η κακοποίηση, όσοι ξέρουν δεν μιλάνε και ουσιαστικά συναινούν. Όταν σταματάει, ουρλιάζουν και ζητούν την πιο σκληρή τιμωρία των δραστών. Την ευθύνη για τα όσα συνέβαιναν σε αυτό το σπίτι, αυτού του μικρού νησιού, δεν την έχουν μόνο οι γονείς. Η ευθύνη ανήκει και σε όλους όσοι ήξεραν και δεν μιλούσαν.

Υ.Γ.8: Τον άλλον τον είδατε; Φόρεσε τη στολή του μπάτμαν και πήγε να παίξει τζόκερ. «Τι θέλετε;», ρωτάει ο πράκτορας και ο θεούλης του απαντά: «Έχει τζακ ποτ σήμερα και θέλω να πιάσω τον Τζόκερ». Τον αγάπησα…

Υ.Γ.9: Αυτή η εβδομάδα πέρασε παρακολουθώντας επιμορφωτική τηλεόραση. Κάνοντας ζάπινγκ πέφτω πάνω σε μια κυρία που ήταν μέσα σε μπανιέρα με γάλα κατσίκας και συνειδητοποιώ ότι είναι η ρεπόρτερ. Τι τραβάει και η άμοιρη η δημοσιογράφος για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, μέχρι μπάνιο μέσα στο γάλα έκανε on air. Τι άλλο θα δούμε πλέον;

Κι εκεί που προσπαθούσα να χαλαρώσω, ο ανάγωγος, μαύρισε η ψυχή μου με την εξομολόγηση της Σόφης Πασχάλη. Αυτής καλέ, της γυμνάστριας των πρωινάδικων που πήγε στο survivor. Ναι, αυτή που λέτε, δήλωσε ότι έχει να κάνει δύο χρόνια σεξ. Βρε κορίτσι μου, αντιλαμβάνομαι ότι έχεις τον καημό σου, αλλά μην τον βγάζεις προς τα έξω. Πόσο να αντέξω ο ανάγωγος;

Υ.Γ.10: Επειδή ο Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968, να του υπενθυμίσουμε ότι το 1968 έγινε και ο γαλλικός Μάης που πήρε ο διάολος όλη την μπουρζουαζία και την μεγαλοαστική τάξη κι όλους τους μπούληδες και τους αυτοδημιούργητους του κώλου.

Keywords
σχολες, νεα δημοκρατια, εν λόγω, ελλαδα, εκλογες, καμμενος, μπλε, συριζα, τσιπρας, δημοψηφισμα 2015, σεισμος, βρυξέλλες, novartis, κεελπνο, offshore, σαμαρας, νέα, ψηφοδελτια, καλαματα, ΠΓΔΜ, air, survivor, τζοκερ, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, η ζωη ειναι ωραια, χωρες, γερμανια, γλυκα, δημοκρατια, δωρεαν, θεμα, ισπανια, τηλεοραση, ωρα, αδωνις, ανθρωπος, απλα, αφορμη, εβδομαδες, βρυξέλλες, γαλα, γινει, γινεται, γονεις, δαχτυλο, δηλωση, εγινε, ευρω, ειπε, εβδομαδα, εν λόγω, εξομολογηση, εποχη, επρεπε, ερχεται, ετη, ετσι απλα, ευθυνη, ζαπινγκ, ζωης, θυμιζει, ιγκλεσιας, κυρια, λαμπρακης, μπατμαν, μητσοτακης, μονακο, μπανιο, μαρια, ρεπορτερ, ονομα, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, πετρος κωστοπουλος, προβληματα, ψυχη, ραχηλ, σιγουρα, σημαδια, σπιτι, τιμωρια, τουρκια, χερι, ωρες, air, αγορες, ανηκει, εκπομπες, φακος, γκαφες, ηγετες, χωρα, κωμικος, κωστοπουλος, κυριακου, novartis, offshore, ομαδες, survivor, θελω να
Τυχαία Θέματα