Ο ανάγωγος της Κυριακής: Πάσχα χωρίς Πατούλη, σούβλα χωρίς αρνούλι!

«Δεν χωράς ρε μάνα» φώναζε ο δεκαοκτάχρονος ντελιβεράς. Φόρεσε η μάνα τη στολή του, έβαλε και το καπέλο – σήμα – του καταστήματος που εργαζόταν το παιδί, ντύθηκε ντελιβερού και τάχα μου πήγε φαγητό στον παπά της ενορίας.

Έτσι κατάφερε να προσκυνήσει τον επιτάφιο.

@
Έφτασε σπίτι, έβγαλε από την τσέπη μερικά λουλούδια που είχε πάρει και το κερί κι είπε στο άλλο της παιδί να τα κρύψει μην τα δει η γειτόνισσα η ζηλιάρα και την καρφώσει στην αστυνομία, που αυτή δεν έχει λουλούδια απ’ τον επιτάφιο.

«Έβγαλα και σέλφι» του είπε!

@
Έχει παρανοήσει η χώρα. Αστυνομικοί ψάχνουν

τα αυτοκίνητα για υπολείμματα απ’ αντίδωρα. Λιβάνι να μυρίζεις σε πάνε στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση ενορίας.

Έτσι και σε βρούνε με Άγιο Φως θα παίξεις πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια.
Έγινε το Άγιο Φως μολότοφ και οι πιστοί αναρχικοί των Εξαρχείων.
Να μάθουν λίγο από σπρώξιμο αστυνομίας. Έλα να μαθαίνουμε σιγά σιγά.

@
Διότι όλοι οι ρουφιανοδημοσιογράφοι είναι όργανα της κυβέρνησης.

«Τι να κάνουνε μωρέ;» μου είπε ένας φίλος μου. «Οι δημοσιογράφοι σε ένα κανάλι είναι ότι είναι ένας μούτσος σε ένα καράβι. Θέλει ο μούτσος να χάσει τη δουλειά του; Ό,τι του πούνε». Φιλιππινέζες του Κυριάκου όλοι. Σαν ηλίθιοι επαναλαμβάνουν τα ίδια νέα έχοντας τις ίδιες ακριβώς απόψεις.

@
Κρυόκωλο μου φάνηκε αυτό το τραγουδοβιντεάκι για τον Χαρδαλιά. Και όταν το παίζουν και τα δελτία ειδήσεων με ανησυχεί ακόμα περισσότερο. Σάτιρα που γλείφει έμμεσα τον σατιριζόμενο κατά κανόνα ανώδυνη.

Η κυβέρνηση αυτή όλο και περισσότερο θυμίζει Ερντογάν όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου.

@
Καμιά αντίθετη άποψη. Ζήτω η Νέα Αυτοκρατορία.
Και το διαδίκτυο απόλυτα ελεγχόμενο. Βρώμισε κι αυτό.

@
Οι νεκροί φεύγουν άκλαυτοι. Χωρίς ονόματα, χωρίς να τρέχουν οι κάμερες στις κηδείες. Σαν γερμανικά νούμερα στρατοπέδου. Έφυγε ένας 76, ένας 54, μια 93.

Για να μην υπάρξει καμιά συγκίνηση.
Ε βέβαια οι γυναίκες είναι πιο λίγες στους θανάτους.
Αμ την κλείνεις σπίτι κύριος, αμ γυρνοκοπάς και γκομενίζεις, αμ θες να πεθάνει κι η γυναίκα. Πριτς!

@
Όχι εσύ θα πεθάνεις κύριε για να ησυχάσει κι η γυναίκα σου να κάνει τη ζωή της.

«Θεέ μου σχώρα με» που έλεγε και μια θεία μου, «αλλά απ’ την ώρα που έφυγε ο συγχωρεμένος ένα βάρος έφυγε από πάνω μου. Με πλάκωνε σαν μαρμαρόπλακα».

@
Πάσχα χωρίς Πατούλη, χωρίς χρυσά σκουλαρίκια να ταρακούνιουνται στο «ντρουμ -ντρουμ –ντρουμ, τα βραχιόλια σου βροντούν» ,τι Πάσχα είναι αυτό; Να μην σκάσουν τα κότερα στη Μύκονο να μην βγουν φωτογραφίες οι σελέμπριτις, Θεέ μου τι θα δείξει η Σκορδά στο πρωινό της;

@
Κι ο Χαρδαλιάς έγινε σεξ σίμπολ. Επειδή χώνει πρόστιμα. Έχει ξυπνήσει για τα καλά ο μαζοχισμός στην Ελλάδα. Θ’ αρχίσω να χώνω πρόστιμα για ν’ ανέβω λίγο στην εκτίμηση της Λίτσας.

@
Σε σπηλιά στον Όλυμπο που κοιτάει στην Κατερίνη ανέβηκαν από σήμερα 37 άτομα για να ψήσουν και να γλεντήσουν. Τους καταγγέλλω, άλλα στοιχεία σπηλιάς δεν δίνω.

Πολύ μακριά πάντως απ’ την σπηλιά του Νταβέλη.

@
Τελικά τι γίνεται μ’ αυτό το μαξιλάρι που άφησε ο Τσίπρας; Το ξεπουπουλιάσετε; Αλλά δεν θέλετε να το πείτε μήπως και πούνε ότι οι δεξιοί και άριστοι δεν τα καταφέρνουν χωρίς αριστερά μαξιλάρια;

@
Ο Σταϊκούρας μας είπε πως το μαξιλάρι δεν χρησιμοποιήθηκε. Ο Σκυλακάκης, από την άλλη, μας είπε πως έχουν ήδη φαγωθεί 12 με 14 δισεκατομμύρια. Ο Πετσας είπε ότι δεν υπάρχουν μαξιλάρια και πως το ταμείο είναι ένα ενώ το υπουργείο οικονομικών είπε πως τα μαξιλάρια είναι δύο. Το σκληρό και το μαλακό.

Εμείς ποιο τρώμε τώρα; Το σκληρό ή το μαλακό. Εν πάσει περιπτώσει όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θα έχουμε μαξιλάρι να ξαπλώσουμε ή θα τη βγάλουμε στο σανίδι πάλι;

@
Όλοι οι δεξιοί πως κουρεύονται, ενώ τα κομμωτήρια είναι κλειστά; Γιατί δεν μπορεί όλοι οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας να είναι παντρεμένοι με κομμώτριες.

@
Εν τω μεταξύ απ’ την ώρα που ο Χαρδαλιάς έχει γίνει σεξ σίμπολ παίζει αλλιώς στην τηλεόραση. Κάθε μέρα φοράει και καινούργιο μπουφάν. Σαν πρωταγωνιστής σειράς.

Δεν μπορεί να βγαίνει με το ίδιο. Το σύνδρομο Πατούλη υπάρχει και σε άντρα λοιπόν. Δεν το ‘ξερα.

@
Όταν τελειώσει από υπουργός θα πάει για πρωταγωνιστής στο Τop Gun.

@
Η Ευρώπη όπως την ξέραμε τελείωσε. Λειτούργησε σαν ασφαλιστική εταιρεία. Πλήρωσε τα νοσήλεια και θ’ αφήσει χρεωμένες τις χώρες. Για άλλη μια φορά νταβατζής η Γερμανία.

@
Το Μένουμε Ευρώπη θα γίνει Παραμένουμε Ευρώπη;
Ή και χειρότερα. Ξεμένουμε Ευρώπη;

@
Και οι πιο σκληροί Ευρωπαϊστές άρχισαν  να βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Θα κάνει η Γερμανία ένα κλειστό κλαμπάκι με ευρώ και οι υπόλοιποι στα εθνικά μας νομίσματα ή σε καινούργιο οικονομικό άξονα;

Η Ευρώπη είναι ήδη διασωλημένη. Δεν θα συνέλθει. Θέμα χρόνου.
Αναπτύχτηκε το παλιό μίσος των παγκόσμιων πολέμων.

@
Επίσης πότε θα αγκαλιαστούμε; Πότε θα φιληθούμε; Γιατί αν είναι να γιορτάσουμε Πάσχα τον Μάιο και να μην μπορούμε να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον, άστο καλύτερα. Μια και καλή τα Χριστούγεννα.

@
Και κάτι βασικό. Οι ξαπλώστρες θα είναι κοντά η μία στην άλλη; Πως θα κάνουμε καμάκι από απόσταση; Δεν μπορώ να φωνάζω απ’ τα δυο μέτρα «τι ζώδιό είσαι;».

Από κοντά στο αυτί, ψιθυριστά, αυτό έχει μια αξία. Άμα ουρλιάζεις πως θα τη ρίξεις την γκόμενα;

@
Μισό λεπτό τώρα που το σκέφτηκα. Λάδι δεν μπορώ να βάλω στην πλάτη της άλλης. Μισό λεπτό ρε μ@λάκ@. Θα κυκλοφορούμε με άσπρες πλάτες. Και όσοι έχουν μαύρες πλάτες θα τους πάνε μέσα και θα ψάχνουνε για δακτυλικά αποτυπώματα;

@
Να τα ευλογήσουμε τα γένια μας. Πριν ανακοινωθούν μέτρα εμείς γράψαμε στον Ανάγωγο  ότι θα φάμε αρνί στα τούβλα.

Γιατί το ‘ειδα εγώ το όνειρο ότι είχε γίνει το χαλί κάρβουνα και έψηνα κοκορέτσι.
Όπως και τώρα το γράφουμε.
Οταν θα ανοιξει η πορτα ο λαός θα μπει στη σούβλα.

Θυμήσου τον Σεπτέμβρη.

@
Τι νόημα έχει η αναστολή πληρωμών; Πρέπει να υπάρξει κατάργηση πληρωμών. Κατάργηση άμεση της προκαταβολής φόρου για τον επόμενο χρόνο, μείωση κατά 25% τουλάχιστον των φορολογικών υποχρεώσεων του Έλληνα, ο ΕΝΦΙΑ στο μισό, καμία εισφορά αλληλεγγύης. Φτάνει πια η κοροϊδία και άμεση αποκατάσταση ζημιών όπως γίνεται στις πλημμύρες και στις φωτιές.

@
Τέλος πρέπει να μαθαίνουμε τα ονόματα των νεκρών. Ούτε τρομοκράτες να ήταν. Εκτός αν δεν το επιθυμούν οι οικογένειες. Δεν μπορεί να ανακοινώνονται μόνο τα ονόματα των επωνύμων ή των πλούσιων νεκρών, σαν να κλαίμε μόνο γι’ αυτούς.

Είναι εθνική ντροπή.

Δηλαδή οι άλλοι νεκροί δεν πρέπει να τύχουν εθνικής συγκίνησης; Μόνο όσοι είναι γνωστοί στις κάμερες;

@
Ή υπάρχει εντολή να μην υπάρχει συγκίνηση παρά μόνο φόβος, ώστε να τους πάει ο Κυριάκος τον Ιούλιο με τις πολλές τις ζέστες στις εκλογές να τον ξαναψηφίσουνε;

Γιατί όσο ο γέρος δε βγαίνει από το σπίτι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Εκτός κι αν τις κάνει με ηλεκτρονική ψηφοφορία, που το σκέφτεται, αλλά τον ανησυχεί μην πατήσει λάθος πλήκτρο ο γέρος.

@
Έκανε την πρώτη Ανάσταση ο παπάς στη Χίο.

Με κάμερα μέσα βεβαίως βεβαίως και με φωτογράφο. Όχι παίζουμε. Έχουμε γίνει όλοι ένα μεγάλο ριάλιτι.

@
Στη συνέχεια πήγε να μπει μία γυναίκα και πιάστηκαν όλοι μαζί. Πέντε αστυνομικοί κι αυτή. Τελικά ο συνωστισμός επιτρέπεται όταν πρόκειται να σε συλλάβουν. Βρήκαμε και μια εξαίρεση. Κανένας κανόνας υγιεινής και προστασίας όταν πρόκειται να σε συλλάβουν. Εκεί που έχει κολλήσει η γυναίκα είναι που λέει στον αστυνομικό, «μάνα, πάτερα δεν έχεις;» κι απαντάει αυτός «όχι, δεν έχω».

@
Αυτή είναι η αλήθεια!
Μάνα, πάτερα δεν έχουμε πια σ’ αυτή τη χώρα.
Έχουμε εντολές και εντεταλμένους.

@
Όποιος λαός γουστάρει μαστίγιο θα κάνει καριέρα μουλαριού. Θα τον χτυπάνε για να σέρνει το κάρο της εξουσίας με όλους τους τενεκέδες όπου έμαθαν να ζουν με δημόσιο χρήμα. Πλην εξαιρέσεων.

@
Ανάσταση. Ένας άνθρωπος με γάντια θα μπορούσε να χτυπήσει τις καμπάνες της κάθε ενορίας. Χρειάζεται ένας ήχος που είναι για τους ορθόδοξους σημαίνον και σημαινόμενο.

@
Μουγγή Ανάσταση είναι όμως αυτή που αξίζει σ’ ένα μουγγό λαό. Ανάγωγος είμαι. Θα σας την έλεγα.

@
Πήγε μια φίλη μου το παιδί της στο πεδίο του Άρεως να παίξει και άρχισε να φωνάζει το παιδί καθώς είδε και κάποιους άλλους ανθρώπους έχουν φέρει το παιδί τους, μαμά μαμά, τρέξε, άνθρωποι.

Μαμά Άνθρωποι!!!

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Πάσχα χωρίς Πατούλη, σούβλα χωρίς αρνούλι! - altsantiri

Keywords
πασχα, πασχα 2012, εισφορα αλληλεγγυης, γαδα, φως, νέα, θες, μυκονος, ελλαδα, κατερινη, τσιπρας, υπουργοι, gun, εταιρεία, Χριστούγεννα, αρνι, κοκορετσι, πορτα, ενφια, εκλογες, ηλεκτρονική, ψηφοφορία, ανάσταση, κινηση στους δρομους, φαιη σκορδα, λιτσα πατερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αμα, αγιο φως, βραχιολια, μπουφαν, χωρες, ηλεκτρονική, αστυνομια, αυτοκινητα, γερμανια, γυναικα, δουλεια, εθνικη, ηχος, θεμα, καριερα, λουλουδια, ξαπλωστρες, ονοματα, ονειρο, τηλεοραση, υπουργειο οικονομικων, φωτογραφιες, φως, ωρα, αξιζει, ανθρωπος, ανάσταση, αυτι, βγαινει, γαντια, φαγητο, γερμανικα, γινει, γινεται, δημοσιο, διαδικτυο, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, ελευθερια, εμμεσα, ερντογαν, εταιρεία, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ζωδιο, ιδια, ιδιο, ηλιθιοι, θεε μου, θες, θυμιζει, καμερες, κυβερνηση, κυριε, κομμωτηρια, λαδι, λαθος, λιβανι, μακρια, μαμα, μαξιλαρια, μειωση, μισος, μολοτοφ, νοημα, ντροπη, παιδι, πεδιο, πορτα, πρωινο, σατιρα, συνεχεια, σκορδα, σκουλαρικια, σπιτι, τουβλα, φτανει, φοβος, φτανει πια, φορα, χειροτερα, χρημα, ψηφοφορία, gun, χωρα, υπουργειο, καμακι, κλειστο, κυριακου, μια φορα, μυκονο, νεκροι, οργανα, σημα, σπηλια, θεια, βεβαιως
Τυχαία Θέματα