Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κούλα άσε κάτω τη σακούλα

Εσάς με τι λογαριασμό σας μπήκε το 2018; Δεν μπορεί. Η Αριστερή κυβέρνηση είναι ευφάνταστη στον τομέα της φορολογίας. Κι όχι μόνο ευφάνταστη, αλλά κι αποτελεσματική. Όσους φόρους δεν θα τολμούσε ούτε η Δεξιά να επιβάλει, τους επέβαλε και τους καμαρώνει κιόλας.

100 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασαν τα χρέη του κόσμου στο δημόσιο. Καταλαβαίνετε πόσοι καινούργιοι φόροι θα μπουν και πώς όλα τα βάρη θα πέσουν σ’ όσους προσπαθούν απεγνωσμένα να είναι νόμιμοι. Νομίζω το 2018 αφού ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν λέει να κοπάσει και να καταλάβει ότι έχει ξεσκίσει την κοινωνία, ότι πολλοί πλέον θα περάσουν στην παρανομία.

Είχανε πει, μεταξύ άλλων, ότι θα επιβραβεύσουν τη νομιμότητα. Ούτε ένα μέτρο γι’ αυτούς που στέκονται συνεπείς σε αυτή την άθλια αρπαγή και τη συνολική πτώχευση του ελληνικού λαού. Μόνο λόγια.

Χιλιάδες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων κατατέθηκαν και φέτος, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να μην πληρώσουν τα βαριά τέλη κυκλοφορίας. Ο καθένας ό,τι μπορεί κόβει. Άλλος το τσιγάρο, άλλος τον καφέ, άλλος το ποτό, άλλος το αυτοκίνητο. Τι να κάνεις; Θα καπνίζεις αν δεν μπορείς ν’ αγοράσεις κρέας για να φας; Όχι. Θα κόψεις, λοιπόν, το τσιγάρο. Θα κυκλοφορείς με το αυτοκίνητό αν δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα με το σούπερ μάρκετ της εβδομάδας; Όχι. Θα κόψεις λοιπόν το αυτοκίνητο. Και πάει λέγοντας… και κλαίγοντας

Κατά τα άλλα, μπήκε με το «δεξί» το 2018. Πήγα τις προάλλες στο ΙΚΑ για μια προσωπική μου δουλειά και περίμενα τέσσερις ολόκληρες ώρες. Τα νεύρα τσατάλια. Έρχεται λοιπόν η σειρά μου και προχωρώ προς τον υπάλληλο έτοιμος για καβγά. Ένα στραβοκοίταγμα ήθελα για να με ακούσει όλος ο όροφος. Στέκομαι μπροστά του, έχοντας τα απαραίτητα χαρτιά για το βιβλιάριό μου και μου λέει: «πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω κύριε;». Με γονάτισε. Μετά από 4 ώρες αναμονής και ενώ είμαι έτοιμος για καβγά με ρωτά «πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω κύριε;». «Ξέρεις τι μου έκανες τώρα;», του απαντώ και συνεχίζω: «μου έκοψες τα νεύρα. Ήμουν έτοιμος να τα σπάσω όλα». Ναι, η γραφειοκρατία είναι εδώ και το 2018.

Τα μισά εμφράγματα στη χώρα είναι από τις συγχύσεις που παίρνει ο άνθρωπος από τις Εφορίες, τα ΙΚΑ, τους λογαριασμούς. Θα πάω να κάνω κανά σεμινάριο ψυχολογίας να γυρνάω ήρεμος σπίτι μου. Έτσι ξεκίνησε και ο Βούδας. Ανεβοκατέβαινε στο ΙΚΑ, ώσπου μια μέρα τους μούντζωσε όλους και μετά σταύρωσε τα χέρια του και έγινε θρησκεία.

Υ.Γ.1: Πολλά γνωρίζουμε κι άλλα τόσα μαθαίνουμε καθημερινά για τους πλειστηριασμούς που έχουν μπει για τα καλά πλέον στη ζωή μας. Κι αν όχι, ευτυχώς για την ώρα, στη δική μας, στου διπλανού, στου γείτονα, στου μπατζανάκη μας. Αν χρωστάς για παράδειγμα 300.000 ευρώ από ένα στεγαστικό και σου πάρουν με πλειστηριασμό το σπίτι για 100.000 ευρώ, τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ συνεχίζεις να τα χρωστάς. Φαντάζομαι το ξέρετε αυτό. Κι αν δεν τα δώσεις, θα τα δώσει το παιδί σου ή το εγγόνι σου.

Σε κάποιες άλλες χώρες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, με καλύτερη σαφώς κοινωνική και οικονομική πολιτική, αυτό δεν ισχύει. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση, δεδομένου ότι η τράπεζα ή το δημόσιο δεν έχει κάτι άλλο να σου πάρει, το χρέος κλείνει, σβήνεται. Τέλος. Πώς το λένε; Αν σε φτάσουν στο σημείο «μηδέν» και σου πάρουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, δεν συνεχίζουν οι τράπεζες ή το κράτος να έχουν οικονομικές απαιτήσεις. Δεν σε σπρώχνουν στο γκρεμό. Ούτε εσένα, ούτε τα παιδιά σου.

Υ.Γ.2: Το βίντεο ενός ραβίνου Μορντεχάι Φριζή, στο οποίο μιλάει για σφαίρες στα κεφάλια των μελών του Ρουβίκωνα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τον λόγο του ως ακραίο, φανατικό και μισαλλόδοξο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την άλλη, τον βρήκε «απλά άψογο» και μια μέρα μετά κατήγγειλε τον Ρουβίκωνα για απειλή βίας. Μέχρι και στην «Καθημερινή» τον πήραν χαμπάρι και τον είπαν «συνιστώσα του ΛΑΟΣ». Πού στην «Καθημερινή»… Τι να πούμε κι εμείς που τον ακούμε καθημερινά να μιλάει ο αρχιχουντικός; Λες και βρισκόμαστε στην επταετία.

Και μιας και αναφέρθηκα στον αγαπημένο μου «μπουμπούκο», διάβασα ότι κατήγγειλε με τον τρόπο του την Μπέτυ Μπαζιάνα επειδή, λέει, «αποφάσισε να λάβει μέρος στην πολιτική διαμάχη». Ποιος αυτός που έστελνε τη γυναίκα του να μιλήσει προεκλογικά σε σπίτι που τον είχαν καλέσει.

Υ.Γ.3: Τι ήταν να μιλήσει δημόσια η Μπαζιάνα; Της την «έπεσαν» όλα τα δεξιά τρολοακάουντ στο twitter με εκφράσεις του στυλ «βλαχαδερό», «κατίνα», «βολεμένη» κι άλλα ωραία. Ναι, αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν για ανηθικότητα με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκε η Μαρέβα. Ένα δίκιο, η αλήθεια είναι, το έχουν. Η κυρία Μπαζιάνα δεν έχει offshore στους Παναμάδες και στα Παρίσια. Δεν διαθέτει σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Δεν είναι μια τίμια επιχειρηματίας, η οποία χώρισε κι έκανε διακόσιες offshore. Ούτε έχει κτήμα δίπλα στον Χριστοφοράκο, στην Τήνο. Ε, ναι! Δεν είναι τόσο καλή κυρία για να μπορεί να μιλάει.

Υ.Γ.4: Αλλά και από την Ένωση Κεντρώων ακούσαμε «ενδιαφέροντα» σχόλια για τη συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού. «Οι γυναίκες πολιτικών πρέπει να μιλούν μόνο για το σπίτι και το φαΐ», δήλωσε με παρρησία ο Βασίλης Λεβέντης, δείχνοντας πως περισσότερη σχέση έχει με τον συντηρητισμό επιπέδου Μεσαίωνα, παρά με τον χώρο του Κέντρου. Η «αδωνίτιδα» τελικά είναι μεταδοτική.

Υ.Γ.5: Να καταργηθούν λέει ο Ζουράρις οι σχολικές εκδρομές επειδή όταν ήταν μικρός και πήγε εκδρομή τα αγόρια έψαχναν να βρουν μπουρδέλο. Ε και; Που ναι το πρόβλημα; Ο Γαβρόγλου από την άλλη λέει ότι οι εκδρομές καταργούνται για οικονομικούς λόγους και ο Μπαξεβανάκης ότι γίνεται επειδή τα παιδιά ξενυχτούν. Θα καταλήξετε κάπου; Οι εκδρομές καταργούνται γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια πλέον ούτε μια εκδρομή να προσφέρουν στα παιδιά.

Υ.Γ.6: «Αλαλούμ» δεν είδα μόνο στο υπουργείο Παιδείας. Η υφυπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου μίλησε για πληρωμές φόρων σε 12 δόσεις και λίγο αργότερο το υπουργείο Οικονομικών τη διέψευσε. Και αναρωτιέμαι… τηλέφωνα δεν έχουν εκεί στην κυβέρνηση;

Υ.Γ.7. Σαν ζογκλέρ, με τα τυριά και τα γάλατα ανά χείρας, βγαίνει ο κόσμος από τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να μην πληρώσει σακούλες. Σε μια κανονική χώρα, με κανονικούς πολιτικούς και κανονική οικονομία θα επικροτούσα ένα τέτοιο μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά εδώ πρόκειται απλά για άλλον έναν φόρο. Πήρε κάποιο άλλο μέτρο, δηλαδή, η κυβέρνηση για την προστασία του περιβάλλοντος – χωρίς να χρειάζεται να βάλω το χέρι στην τσέπη – και δεν το πήρα χαμπάρι; Χέσε μας τώρα που τους ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος… Όπου βρούνε χώνουν φόρο. Είναι αριστεροί φορομανιακοί.

Υ.Γ.8: Τα έβγαλαν έξω και τα μέτρησαν τα κουμπιά τους ο Τραμπ και ο Κιμ. Ο λόγος για τα κουμπιά των πυρηνικών που έχει στη διάθεσή του ο κάθε ηγέτης και η ευκολία με την οποία μπορούν να τα πατήσουν. Μικρο…κούμπης ο Κιμ!

Η ανθρωπότητα είναι καλό να κοιτάξει ποιους έχει βάλει στο τιμόνι της εξουσίας. Ο πλανήτης θα τιναχθεί στον αέρα απ τους εγωισμούς επηρμένων.

Άντε, καλή χρονιά!

Keywords
τελη κυκλοφοριας 2016, αδωνις γεωργιαδης, υπουργείο παιδείας, υφυπουργός εργασίας, Καλή Χρονιά, φοροι, συριζα, πτώχευση, φας, ικα, τραπεζες, χρεος, ελλαδα, ΛΑΟΣ, twitter, στυλ, offshore, τηνος, παραιτηση λεβεντη, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, η ζωη ειναι ωραια, κοινωνια, ενωση κεντρωων, πτώχευση, βιντεο, χωρες, αυτοκινητο, γυναικα, δουλεια, ηγετης, οικονομια, υπουργείο παιδείας, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αδωνις, ανθρωπος, απλα, αρπαγη, αφορμη, βγαινει, βορεια, γινεται, γειτονα, διαστημα, δημοσιο, δικη, δωσει, εγινε, ευρω, ειπαν, εκφρασεις, ερχεται, ευρωπη, εφοριες, ζωη, ζογκλερ, ισχυει, υφυπουργος, θρησκεια, κυβερνηση, κυρια, κτημα, λεβεντης, λογια, λογο, μπορεις, νευρα, ξερετε, οχηματων, παιδι, παιδια, παρισι, ρωτα, σειρα, σουπερ μαρκετ, σπιτι, στυλ, σουπερ, σχολια, τηνο, τσιγαρο, υφυπουργός εργασίας, χερι, ωρες, αγορια, δικιο, δωσεις, εκδρομες, εκδρομη, ενωση, χωρα, υπουργειο, κρεας, μπροστα, offshore, ποτο, τραπεζα, τυρια, βουδας, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα