Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κι όμως είναι ακόμα εδώ κι αυτό το καλοκαίρι…

Εμένα λένε ανάγωγο, άλλος έχει τη χάρη.

Τι είπε ο Αυτοδημιούργητος;;

Ότι δεν έχει ανέβει σε σκάφος, δεν έχει συναντήσει πλούσιο, έκανε εξορία στο Παρίσι γιατί δεν χώραγε στη Μακρόνησο η οικογένειά του.

Εντάξει, φτάνει τόσο ηθική, όλη σε μια οικογένεια.

Ο Κυριάκος ξύπνησε τα αριστερά αντανακλαστικά και στήνει τείχος προστασίας απέναντι στην πρωτοφανή κιτρινίλα.

Φτάσαμε στο ‘72 να μάθουμε ότι ο πατέρας Τσίπρας έχτισε πολλά σπίτια.
Να ‘ναι καλά ο πατέρας Μητσοτάκης δηλαδή που έκανε την αποστασία

και έφερε την Χούντα και έδωσε δουλειά σε αριστερούς γονείς!!

Γιατί το ‘κανε ο Κυριάκος;
Γιατί τον τραβάνε οι νεοχουντικοί του.
Ο καημός του Άδωνη τον οδήγησε στη μομφή του Πολάκη, όμως οι κεντροδεξιοί της παράταξης λείπανε.
Μισοχειροκροτήματα και θλίψη στη Βουλή.

Αιτία και οι δημοσκοπήσεις.
5,9 η Alco.
Πριν τα μέτρα.

Ότι πιέστηκε όμως απ’ τις εξαγγελίες Μητσοτάκη ο Τσίπρας δεν χωρεί αμφιβολία.
Χριστουγεννιάτικο δώρο ότι που έχω βάλει το μαγιό μου να πέσω, ούτε στην Αυστραλία να ‘μουν που ο χειμώνας τους βρίσκει στις θάλασσες!

*** 43 βουλευτές της ΝΔ μέτρησα από την τηλεόραση να παρακολουθούν την περασμένη Τετάρτη τη σκληρή κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι άλλοι 35 που ήταν; Ξαναρωτώ.

Υπάρχει άτυπη διάσπαση.
Θα τη δείτε μετά τις εκλογές!

*** Συνεχίζει να κρατά αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κι αυτό έχει τη σημασία του, γιατί μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό στέλεχος και όχι για κάποιον που πέρασε την πόρτα των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας επειδή ο πατέρας του ήταν Πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος ευρωβουλευτής χαρακτήρισε ως «μείζον λάθος» την όξυνση του πολιτικού κλίματος από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σε ερώτηση του Πάνου Χαρίτου για το αν η ΝΔ βρίσκεται σε καλό δρόμο είπε «όλα αυτά θα τα πούμε μετά τις εκλογές».

Δεν ξέρω πώς αποκωδικοποιείτε εσείς τη δήλωση αυτή, αλλά εγώ καταλαβαίνω κάτι του στυλ, «Έτσι και χάσει ο Κυριάκος τις Εθνικές εκλογές, θα του πιούμε το αίμα».

Και για να βγαίνει έτσι, φόρα παρτίδα, ο Βαγγέλας και μάλιστα στην ΕΡΤ εννοείται πως έχει στο πλευρό του αρκετούς γνήσιους ΝεοΔημοκράτες. Έχει πάρει, δηλαδή, το feedback που θέλει. Βάλε στο «παιχνίδι» που θα γίνει και τους Σαμαρικούς (με Άδωνη, Βορίδη, Πλεύρη και Σία), ο Κυριάκος δεν θα έχει τρύπα να κρυφτεί.

*** Άντε πάλι με την άδεια του Κουφοντίνα, να συζητάμε ξανά για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παίρνει άδειες, με το θέμα φυσικά να παίρνει πολιτική υπόσταση και να γίνεται αντικείμενο διαμάχης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μην τα ξαναλέμε. Και ο Χριστόδουλος Ξηρός έπαιρνε άδειες επί Σαμαρά. Ούτε αυτός φταίει που το έσκασε, ούτε ο Τσίπρας φταίει γιατί δεν παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας. Υπάρχουν αρμόδιοι που εξετάζουν αν κάποιος φυλακισμένος πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

*** Και μέσα σε όλα τα άσχημα της εβδομάδας ήρθε κι ένα ευχάριστο νέο. Η 8χρονη που τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα ξύπνησε και έσφιξε το χέρι της μητέρας της. Πλέον οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και μαζί με τους γιατρούς και όλοι εμείς που η σκέψη μας είναι στη μικρή Αλεξία.

*** Είδα στην τηλεόραση τον Βασίλη Τερλέγκα να εξιστορεί ένα ανεξήγητο περιστατικό. Έσκασε, λέει, το λάστιχό του και επειδή αυτός δεν ξέρει ν’ αλλάζει λάστιχα, εμφανίστηκε ένας άντρας από το πουθενά, το άλλαξε και μετά εξαφανίστηκε. Δεν γίνεται και σε μένα να εμφανιστεί κάποιος να πληρώσει τη δόση του δανείου μου που με έχουν σκίσει στα τηλέφωνα και μετά πουφ να εξαφανιστεί; Γιατί αυτά τυχαίνουν μόνο σε διάσημους; Δεν είναι δίκαιο.

*** Αν ακούσετε για τίποτα πανηγυρισμούς στον Μαραθώνα, μην απορήσετε είναι επειδή παραιτήθηκε από Δήμαρχος ο Ηλίας Ψινάκης που έχει βάλει πλώρη για την Ευρωβουλή.

*** Την ώρα που όλη η Ευρώπη παραμιλά με το ποδόσφαιρο που είδαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην Ελλάδα συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν κάποιοι τον αθλητισμό σαν… πόλεμο. Παράγοντες μαλώνουν σαν τα παιδάκια για το ποιος έκανε πρώτος… κωλοτούμπα, βρίζονται σε συσκέψεις αρμόδιων αρχών, γίνονται επιθέσεις στα σπίτια διαιτητών που είναι υπό αστυνομική προστασία.

Ο τελικός Κυπέλλου ποδοσφαίρου, με νικητή τον ΠΑΟΚ, έγινε με 1.040 καλεσμένους, με ονομαστικές προσκλήσεις και κατάφεραν να κάνουν και επεισόδια. Στις άλλες χώρες ένα τέτοιο ματς είναι γιορτή και εδώ απλά δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του.

Καληνύχτα.

*** Άντε και γέννησε επιτέλους η Δούκισσα του Σάσεξ και ησυχάσαμε! Έφτασε Μάιος και εδώ θα γεννήσει και εκεί θα γεννήσει… και δεν ξέραμε από την αγωνία μας αν θα πάμε διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Ήρθε λοιπόν στον κόσμο το νέο βασιλικό βρέφος, ο γιος του Πρίγκιπα Χάρι και ηρεμήσαμε και εμείς.

*** Να πούμε κι από εδώ ένα γλυκό αντίο στον Γιάννη Ιωάννου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς σκιτσογράφους της χώρας. Η αντιεξουσιαστική του ματιά ας αποτελέσει παρακαταθήκη για τους νέους γελοιογράφους.

Αυτό είναι το τελευταίο του σκίτσο:

*** Ο… Ζορό της καρδιάς μας ξαναχτύπησε. Προκειμένου να κερδίσει πόντους στη «μάχη» του για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, γύρισε ένα σποτ, στο οποίο απλά «μαγεύει» με τη φυσικότητα και την ερμηνεία του γενικότερα.

Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι φτωχά, απολαύστε το video:

Keywords
Τυχαία Θέματα