Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κάτι κουρασμένα σαλιγκάρια

Μπήκε ο Σεπτέμβρης, o γνωστός και ως Σεπτέμβριος. Oι φωνές φύγανε από τις παραλίες και ετοιμάζονται να γίνουν κόρνες στην Αθήνα.
Μπιπ, μπιιιιιπ.
-«Προχώρα ρε μαλάκα», πετιέται ο άλλος έξω απ’ το αμάξι προχθές στο Σύνταγμα κι άκου τον διάλογο.
-«Πού τρέχεις να πας, ρε μαλάκα, αφού δεν υπάρχουν δουλειές, ανεργία σου λέει. Εσύ πού βιάζεσαι να πας;»
Και απαντάει ο πίσω:
-«Στην ανεργία πάω, ρε μαλάκα, τα ‘χω φτιάξει μαζί της, τι σε

νοιάζει; Άιντε, προχώρα βοιδοκεφάλα».

Υ.Γ.1: Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τα φθινοπωρινά ψέματα. Οι αρχηγοί με τα επιτελεία τους καλογυαλίζουν τα ψέματα που θα πούνε στις συνεντεύξεις τύπου, σαν παλιά παπούτσια, μπας και δείξουν καινούργια.
Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω; Πάνε τρία χρόνια νομίζω που ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί τη νομοθετική επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Ο ΕΦΚΑ, λέει, σήμερα πως 585.572 άτομα εργάζονται με μερική απασχόληση και αμείβονται με 397 ευρώ το μήνα, δηλαδή 360 ευρώ «καθαρά». Ακούς Αλέξη; Οι νέοι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους σαν την Ελένη απ’ το Κωσταλέξι. Που να πας με 360 ευρώ; Γελάνε και τα περίπτερα.
Η γενιά των 360 ευρώ, λοιπόν, είναι εδώ και σου χτυπάει την πόρτα.
Αλέξη ακούς;

Υ.Γ.2: Όχι, ο Κυριάκος δεν πρόκειται να ασχοληθεί μ’ αυτούς, ο Κυριάκος ασχολείται με τα πάνω στρώματα. Απ’ αυτούς που έχει λαμβάνειν. Ψήφους. Πού σας πήγε ο νους; Άσε γιατί έχουν πάθει κοκομπλόκο εκεί, στην Πειραιώς, διότι θα πρέπει να μιλήσει κατάφατσα στη συνέντευξη Τύπου. Καλά τον έχουνε στρίψει και μιλάει προφίλ συνέχεια για να μη φαίνεται το μπιρμπιλοτό το μάτι που γυρνάει σαν κληρωτίδα του ΟΠΑΠ. Δράμα. Και το δεύτερο δράμα του Κυριάκου είναι πως αν δεν πλύνει τα χέρια του αμέσως μόλις χαιρετίσει άνθρωπο μπορεί να πάθει αμόκ, γι’ αυτό τα χέρια του έχουν αυτόν τον διαρκή εκνευρισμό. Είναι απ’ τον πανικό να πάνε στον νιπτήρα.
Θα βάλει γραβάτα, το λοιπόν και θα πει κι αυτός πώς θα σώσει την Ελλάδα και πώς θα κατεβάσει τη φορολογία.
Αλλά ποια ασχήμια σώθηκε φορώντας γραβάτα;

Υ.Γ.3: Εμένα αν δε μου πει ο Σόιμπλε ότι θα κατέβει η φορολογία δεν πιστεύω κανέναν. Αυτόν έχω αρχηγό, αυτός κυβερνάει αυτός αποφασίζει. Εντάξει αγαπώ και τις Φιλιππινέζες, τις εμπιστεύομαι, αλλά ό,τι πει το αφεντικό. Ας το πάει εκεί το σχέδιο ο Κυριάκος. Στη Θεσσαλονίκη μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, στο Βερολίνο να πάει να τα πει αυτά. Αλήθεια γιατί δεν κάνουν εκεί την συνέντευξη Τύπου; Να παίρνουν αμέσως και τις απαντήσεις.

Υ.Γ.4: Το τρέχα να εκλεγείς γίνεται στο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ.
Τρέχουνε όλοι να γίνουν αρχηγοί στο τελειωμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το εξανεμισμένο από τη δυσωδία τα σκάνδαλα και τη βρωμιά. Τελειωμένοι κι αυτοί, τρέχουν να αναλάβουν τα ηνία της κεντροαριστεράς. Της Αριστεράς;
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έγινε παράρτημα του Κυριάκου και όλοι περιμένουν τον Μητσοτάκη, τον «απολυτή» να τους δώσει καμιά θέση αν στις επόμενες εκλογές κολλήσουν μαζί του. Πού κατάντησαν. Να γλείφουν σαν σαλιγκάρια στον τοίχο της αποστασίας. Κάτι κουρασμένα σαλιγκάρια.
Γλειφτρόνια του κερατά, μιζαδόροι της μεταπολίτευσης, διορισμένοι κλέφτες του δημοσίου, σαχλαμάρες μιας εποχής που πέρασε και θέλουν να υπάρξουν στο σήμερα. Κάτσε στο χτες που σε ξέρει και βολέψου σ’ αυτά που έκλεψες. Δεν αντέχει η ιστορία, θα σας φτύσει καμιά μέρα.

Υ.Γ.5: Έβαλε υποψηφιότητα και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αλίμονο. Αλλά το βίντεο τα έλεγε όλα. Την κατεβαίνει τη σκάλα, έτσι όπως κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της αξιοπρέπειας ένα ένα.
Απέτυχες, σπίτι σου.
Θέλει καινούργια αξιώματα ο MEGAΛΟΤΙΠΟΤΑΚΗΣ.
Ο Τίποτας είναι κάτοικος Αθηνών, ο Τιποτάκης κάτοικος Κρήτης. Τι δεν ξέρεις;
Θα σπείρει τις αξίες του σε καινούργια χωράφια, λέει στο σποτάκι ο Θεοδωράκης.
Το χωράφι σου έφταιγε; Ή ο σπόρος;
Τον μαλακόσπορο, Σταύρο μου, όπου και να τον σπείρεις, μαλακίες θα φυτρώσει.
Πες το καθαρά. Το Ποτάμι τέλειωσε και τρέχεις να μπεις στη Νέα Δημοκρατία ανεβαίνοντας στο πράσινο λεωφορείο που πάει προς τα κει.

Υ.Γ.6: Ο Καμίνης επίσης βάζει υποψηφιότητα για αρχηγός. Ο πρωτοξάδερφος του Johnny Walker που μοιάζει σα να κόβει βόλτες ζαλισμένος στην Αθήνα. Θέλει την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Μετά από τέτοια επιτυχία λαμπρή στον Δήμο έχει κάθε λόγο να αυταπατάται.

Υ.Γ.7: Σε κάθε περίπτωση πολύ συνωστισμός για να δείξουν στον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ ζει. Αλλά άμα βλέπεις κόσμο μην μπερδεύεσαι. Μπορεί να παν και σε κηδεία.
Τα χρωστούμενα Φώφη στον λαό. Έφερναν επιταγές στα ταμεία σας από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, ζούσατε με «μαύρα» θα ‘πρεπε να είχαν μπει εισαγγελείς και σεις ακόμα ψηφίζεστε μεταξύ σας. Αλλά τι να κάνει και η Φώφη, αυτό το καλοχτενισμένο μηδέν; Ποιος θα την καλεί μετά στον γάμο του Ρουβά;
Αυτό δεν είναι εκλογές κόμματος, αυτό είναι φεστιβάλ ανυπαρξίας.

Υ.Γ.8: Αλλά επειδή η ιστορία κάνει τα δικά της, κάτσε μήπως κάνει καμιά πραγματική στροφή προς την κεντροαριστερά με κανάν νεώτερο.
Ανδρουλακης;

Υ.Γ.9: Ρε σεις αυτός ο Σταθάκης είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης; Είναι εδώ; Έτσι χάναμε και τον ξάδερφό μου από τους μπάφους. Ξέραμε ότι είναι κάπου μες το σπίτι, αλλά έπρεπε να ψάξεις να τον βρεις.

Υ.Γ.10: Παρακαλούνται οι εφοριακοί να προσέρχονται με κράνη και ασπίδες κατά τον έλεγχο.
Ετοιμάζει καινούργιο σώμα η κυβέρνηση εφοριακών. Θα λέγονται «οι 300 του Τσακαλώτου» και το κεντρικό σύνθημα θα είναι «THIS IS PARTA».
Παρεμπιπτόντως, φίλος μου με μεγάλο εισόδημα, 60.000 ευρώ τον χρόνο πλήρωσε εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ και λοιπά 55.000 ευρώ. Δηλαδή σύνολο φορολόγησης 95%.
Τα ‘χουνε χάσει τελείως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ.11: Η Εύα Καϊλή δήλωσε εγγονή σφαγιασθέντος από τους κουμουνιστές. Την έκανε ρεζίλι των σκυλιών και των γατιών ο Μπογιόπουλος και αναγκάστηκε να πει εν ολίγοις ότι ο παππούς της δεν ήταν αυτός ο παππούς της.
Βρε κορίτσι μου όμορφο, αφού βλέπεις ότι στο μυαλό σου δε δουλεύει ούτε η μνήμη, άστο.

Υ.Γ.12: Ο Κικίλιας με την Μπαλατσινού στην Πάτμο.
Εγώ απ’ όλο αυτό την Πάτμο σκέφτομαι. Της αξίζει τέτοιο θέαμα;

Υ.Γ.13: Κουβέντα είχαν σε τραπέζι για την Στάη κι εγώ ο ανάγωγος κρυφάκουγα.
«Ρε συ, πώς γίνεται αυτή να παντρεύεται μόνο εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι μ@$%ί, αυτό είναι η Μαρίνα του Φλοίσβου».
Όπως τ’ άκουσα το λέω.

Υ.Γ.14: Πρετεντέρης με Άδωνη στο σκάφος όλα τα λεφτά.
Συναντήθηκαν οι ποιότητες!

Υ.Γ.15: Έρχεται ο Μακρόν και τα τηλέφωνα στις πρεσβείες έχουν ανάψει. Διότι Μακρόν είναι αυτός, ζητάει το μακρόν του και το κοντόν του. Εντολή πρώτη. Ο καφές ντεκαφεϊνέ. Και για αυτόν και για την κυρία του. Και επίσης ζήτησε ελαφρύ γεύμα. Παρακάλεσε να μην υπάρχει κανένας μουσακάς στο τραπέζι, διότι δεν θα τον φάει, όπως επίσης και να μην έρθουν μπακλαβάδες, κανταΐφια και σιροπιαστά.
Στο Προεδρικό Μέγαρο, επίσης, όπου θα του παρατεθεί δείπνο από διάφορες απελπισμένες μεγαλοκυρίες του πλούτου και της αγαμίας, όπως λέμε, παίρνουν τηλέφωνο για να ‘ναι σίγουρες ότι θα ‘ναι προσκεκλημένες, μην κάθονται και ράβονται τζάμπα στις μοδίστρες.
«Άντε να έρθει κι αυτός να μας δώσει τίποτα μπας και σωθούμε», είπε μία γριά στην άλλη καθώς κατέβαιναν με προσοχή στο πεζοδρόμιο της Σόλωνος, μη φάνε καμιά Τούμπα.

Υ.Γ.16: «Να τον πάμε τον Μακρόν Ντε Καφεϊνέ να φάει στον Πανάγο στην Ανάβυσσο», μου είπε ένας ταξιτζής.
«Ποιος είναι αυτός;» του λέω.
«Μεγάλη μορφή», μου λέει. «Προχθές ήμουνα στο μαγαζί του, πήγε να πάρει την παραγγελία από κάποιον και είχε το χέρι του πίσω, χωμένο μέσα στο παντελόνι του και μετά συγχωρήσεως έξυνε τον κώλο του. Το είδε ο πελάτης και του είπε με ευγενικό τρόπο: έχετε αιμορροΐδες; Και αυτός τι απάντησε ο αθεόφοβος;»
«Τι;» του λέω.
«Ό,τι γράφει ο κατάλογος». Αυτή ήταν η απάντηση του Πανάγου.
«Μην αγχώνεσαι» του λέω «και ο Τσίπρας κατάλογο θα του βγάλει του Μακρον». Τόσο τα τρένα, τόσο τα λιμάνια, τόσο οι παραλίες. Εμείς δεν περιμένουμε πια πρωθυπουργούς, δεν περιμένουμε καλεσμένους, μόνο αγοραστές.

Υ.Γ.17: Τη δίαιτα Zonar’s την ξέρετε; Κι όμως είναι γεγονός. Πολύ γνωστός διαιτολόγος, έχει κλείσει το γραφείο του, τα ΑΦΜ του και δέχεται κόσμο σε ένα τραπέζι στο Zonar’s. Εκεί έχει μια μικρή ζυγαριά και ζυγίζει και τους πελάτες του, πληρώνεται «μαύρα» βέβαια και το αστείο είναι ότι κι άλλοι πελάτες του τον περιμένουν και σε διπλανά τραπέζια, τα οποία συνεχώς ανανεώνονται. Πολύ γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Κατάλαβες πού μας έχει οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Υ.Γ.18: Έτσι όπως βλέπω τις μέρες θα πάω να ξανακάνω καλοκαίρι μόνος μου.
Ναι είμαι ανάγωγος και μ’ αρέσει.

Υ.Γ.19: Άλλος για το Έψιλον;

Keywords
σαλιγκαρια, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, ευα καιλη, αθηνα, συνταγμα, θεσσαλονικη, τσιπρας, εφκα, νους, οπαπ, δραμα, ελλαδα, σόιμπλε, ΠΑΣΟΚ, ηνία, εκλογες, κρητη, νέα, johnny, κηδεία, siemens, ενφια, συριζα, μνήμη, αγχώνεσαι, αφμ, καλοκαιρι, διαιτα, κικιλιας, καμινης, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αμα, αλέξης τσίπρας, ελενη, κωσταλεξι, μνήμη, βιντεο, ηνία, αφμ, βερολινο, δημοκρατια, εφορια, ηγεσια, κρανη, μουσακας, πειραιως, τηλεφωνο, ψεματα, siemens, αξιζει, ανεργια, ασχημια, γεγονος, γινεται, δευτερο, δωσει, εγινε, ευα, ευρω, ειπε, υπαρχει, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ζυγαρια, κηδεία, θεοδωρακης, καφες, κυβερνηση, κυρια, λεφτα, λεωφορειο, λογο, ματι, μερικη απασχοληση, μυαλο, παμε, παπουτσια, πορτα, ρεζιλι, συνεχεια, σόιμπλε, σωμα, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, τρενα, τρια, φεστιβαλ, φορολογια, φωφη, χερι, αφεντικο, ακου, βρωμια, δουλειες, johnny, κλεφτες, κυριακου, μοιαζει, τουμπα, χερια
Τυχαία Θέματα