Ο ανάγωγος της Κυριακής: Δεν θα πάω στο debate μπαμπάάάά

Την ίδια μέρα που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο «Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας», που αλλάζει όλα όσα ξέραμε για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου, κάτι το οποίο είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα όσα έγιναν στο Μάτι, ο ΣΚΑΪ επανέφερε την περυσινή πύρινη τραγωδία στην επικαιρότητα.

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Ο Παπαχελάς μ’ αυτή την κίνηση φάνηκε ότι είναι από τους βασικούς ενορχηστρωτές αυτής της μεθοδευμένης, με ακρίβεια μυστικών υπηρεσιών,

προπαγάνδας που εξαπολύεται από τον ΣΚΑΪ και όχι μονό.

Όχι ότι δεν έχει αξία ένα τέτοιο ρεπορτάζ, αλλά έχει αξία και ο χρόνος προβολής και η πολιτική εκμετάλλευση.

Σαν να υπάρχει μια αόρατη ομάδα με τη φανταστική ας πούμε επωνυμία «ομάδα Αντενάουερ» που οδηγεί τα βήματα αυτής της πρωτοφανούς προπαγάνδας που μυρίζει Γερμανίλα.

*** Ο Στέφανος Χίος είναι ο Στέφανος Χίος, αλλά αυτά που λέει ο για πολλά χρόνια Διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα, Ηλίας Γεωργίου, στις ηχογραφημένες συνομιλίες μού κάνει εξαιρετική εντύπωση πως δεν έχουν απασχολήσει κανέναν εισαγγελέα.

Αναφέρει ότι πήγαινε ο ίδιος και ακουμπούσε εκατομμύρια στο ΚΚΕ. Και περίμενα τουλάχιστον το ΚΚΕ ν’ αντιδράσει, να πάει στον εισαγγελέα, να διαμαρτυρηθεί. Άκρα του τάφου σιωπή.

*** Και αμέσως μετά από το αφιέρωμα του Παπαχελά βγήκε και ο Κυριάκος και έγραψε στο facebook ότι «ανατρίχιασε» από το αφιέρωμα και πρότεινε δικό του τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

Μιλάμε για δυνατή ομάδα.
Όχι αστεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παιδική χαρά.
Το σύστημα δίνει τα ρέστα του.
Έχουν φιμωθεί όλοι και μιλάνε μονό δεξιοί, ακροδεξιοί και φασίστες.

Η τηλεοπτική Μακρόνησος έχει ανοίξει. Οι νέοι δεσμοφύλακες – δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Όμως 101 νεκροί είναι 101 νεκροί κι αυτό το κράτος που έχει δει φωτιές, πλημμύρες και νεκρούς σαράντα χρόνια τώρα, ξέρει ότι έχει ένα κράτος μπάχαλο, ξεχαρβαλωμένο με χιλιάδες διορισμένους και τοποθετημένους όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι οποίοι είναι αυτοί που κρατούν τον μηχανισμό στα χέρια τους. Πάνω σ’ αυτούς προστέθηκαν κι οι ΣΥΡΙΖΑίοι και έδεσε η ομελέτα του κακομοιράτου που λέγεται Ελλάδα.

*** Και αφού Κυριάκο μου υπερέχεις σε όλα, γιατί αρνείσαι να πας σε debate με τον χαμένο Τσίπρα όπως λες;

Τι φοβάται ο νικητής;;

Φοβάται ότι χωρίς δημοσιογράφους θα ‘ναι γυμνή η προπαγάνδα. Διότι στη Βουλή θα μιλήσετε και οι δύο, θα παίξουν μόνο τα δικά σου, θα διαστρεβλώσουν τα άλλα και μια χαρά.

Σε φοβούνται οι δικοί σου ότι δεν θα τα καταφέρεις.
Κι εσύ δέχεσαι και καταδέχεσαι αυτήν την ντροπιαστική υποχώρηση.
Μην βάζεις τους μπράβους να καθαρίζουν για σένα.
Βγες και καθάρισε μόνος σου αν μπορείς.
Έτσι κάνουν οι αρχηγοί.

Μονό η φορολογία που έχει βάλει ο Τσίπρας αρκεί για να τον κολλήσεις στον τοίχο.

Ο λαός θέλει να νιώθει τη δύναμη του αρχηγού.

*** Υπενθυμίζω ότι και ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε debate το 2015. Προκειμένου, μάλιστα να δικαιολογήσει την άρνησή του είχε πει τότε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Δημοκρατίας: «εγώ διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω».

Λίγες μέρες μετά ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός που δεν παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στο επόμενο Πρωθυπουργό.

Ο λαός μετράει μέσα του, βλέπει.

Του συμπεριφέρεστε σαν να είναι ο απόλυτα μ@λάκ@ς κι εσείς οι απόλυτα έξυπνοι.

*** Ο Νίκος Ρωμανός πριν αναλάβει τη διαχείριση των λογαριασμών του Κυριάκου Μητσοτάκη στα social media, πριν τον επιλέξει για αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου και πριν του δώσει το «πράσινο φως» για να κατέβει στις εκλογές, είχε προσπαθήσει να κάνει καριέρα τραγουδιστή.

Απολαύστε τον.

«Για να σε ξεχάσω, για να σε βγάλω απ’ το μυαλό,
θα βρω ένα άλλο ανώτερο μωρό.
Μ’ έχεις πορώσει, μ’ έχεις κάνει τρελό,
το μόνο που θέλω να σε ξαναδώ».

*** Ο Στέφανος Τζουμάκας αποκάλυψε ότι ο Λέων Καραπαναγιώτης, ως Διευθυντής των «Νέων», είχε εκβιάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου κι αυτός υπέκυψε. Κι αν υπέκυψε αυτός, φανταστείτε…

*** Στις «έγκυρες» και «καθαρές» δημοσκοπήσεις ο Κούλης τα… σπάει, ωστόσο φαίνεται ότι δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με την τηλεθέαση.

«Σκασμένος» ήταν την Παρασκευή ο Γιώργος Παπαδάκης, αφού περίμενε ότι η συνέντευξη του με τον πρόεδρο της ΝΔ θα «ανέβαζε» αρκετά τα νούμερα της εκπομπής του, αλλά… τζίφος.

«Πονεμένη ιστορία», μονολογούσε ο γνωστός παρουσιαστής κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Παρασκεύης, μη μπορώντας να χωνέψει αυτό που είχε πάθει.

Εμ δεν ρώταγες στον Alpha; Και εκεί τα ίδια έπαθαν.

*** Ο Νίκος Φίλης κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να βρει τρόπο να διορθώσει τα όσα είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον υποψήφιο ΑΜΕΑ με τη ΝΔ. Αυτονόητο.

Έπρεπε ήδη να το έχει κάνει.

Να ‘χε πάει σπίτι του, να του πει: «παΐδι μου, αυτά είπα, αυτά εννοούσα, καλή σου επιτυχία κι αν τα είπα με τρόπο που πείραξαν συγγνώμη».
Και να ‘πιναν και μια ρακή .
Ανθρώπινα.

*** «Σήμερα, Πρωτομαγιά, η σκέψη μας είναι στον λαό της Βενεζουέλας, στους μαχητές της Ελευθερίας που αγωνίζονται εναντίον του αριστερού αυταρχικού καθεστώτος του Μαδούρο, του φίλου του Αλέξη Τσίπρα», έγραψε στο Twitter το άξιο τέκνο της ΕΠΕΝ και του δικτάτορα Παπαδόπουλου Μάκης Βορίδης.

Έπιασαν τον Αριστερό Μάη στα στόματά τους οι νεοχουντικοί που έχει μαζέψει ο Κυριάκος.

*** Και ξεκαθαρίζω. Επ’ ουδενί δεν είμαι με τον Μαδούρο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είμαι με τους πραξικοπηματίες που θέλουν τον ρίξουν με το «έτσι θέλω», για να βάλουν στο χέρι τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και τα όγδοα μεγαλύτερα φυσικού αερίου στον κόσμο.

Αλλά έχω μια απορία: Αν ο Μαδούρο είναι δικτάτορας, θα επέτρεπε στην αντιπολίτευση να πάρει τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης, στις εκλογές του 2015; Δεν θα είχε κάνει τις κατάλληλες «παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς», όπως συμβουλεύει ο Βορίδης τον Κυριάκο;

Ρωτώ κι απάντηση δεν παίρνω.

*** Το βραβείο «παλιό ΠΑΣΟΚ, το Ορθόδοξο» της εβδομάδας παίρνει ο φίλος από την Κρήτη που είχε ξαπλώσει στη μέση του δρόμου και φώναζε να τον διορίσουν σε τράπεζα. Τελικά, αυτό που τον έκανε να σηκωθεί, εκτός από την Αστυνομία, ήταν το κέρασμα από το σουβλατζίδικο πιο δίπλα.

Έτσι θα ‘γινε ο διάλογος:

-Κύριε σηκωθείτε από τον δρόμο, εμποδίζετε την κυκλοφορία.
-ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 40 ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
-Μ’ ένα πίτα γύρο ντονέρ είμαστε εντάξει;
-Εντάξει.

*** Μα πήγε κι αυτός ο Καρυωτάκης στην Πρέβεζα ν’ αυτοκτονήσει. Τόσο γραφικό μέρος, τέτοια ομορφιά, τόσο γαλανά νερά, πώς αυτοκτονείς άνθρωπέ μου; Αμ ο άλλος ο Πουλαντζάς; Κοτζάμ Παρίσι που πάνε οι πάντες για διακοπές (και για αυτοεξορίες ενίοτε) κι αυτός πήγε κι αυτοκτόνησε. Κοίτα να δεις κάτι δύστροποι άνθρωποι ρε φίλε.

Αν δεν καταλαβαίνετε για τι μιλάω, αφήστε με, μονολογώ πάνω σε κάτι βικυφλέσσειες ανησυχίες, μην θορυβείστε.

*** Έπρεπε να σκοτωθεί ένας άνθρωπος από σαΐτα για να ξεκινήσει δημόσια συζήτηση σχετικά με τα «ματωμένα έθιμα» (και σε αυτά φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι μπαλοθιές). Βγήκε και ο Παναγιώτης Νίκας και μας είπε ότι ο «σαϊτοπόλεμος» είναι στο DNA των Καλαματιανών.

Μετά την απάντηση του γιου του άτυχου εικονολήπτη και τον ντόρο που επακολούθησε, ο Δήμαρχος της πόλης τα «μάζεψε». Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν είχα επιχορηγήσει τον Σύλλογο Σαϊτομάχων με 12.000 ευρώ και είχα εγκρίνει κονδύλι μόλις 160 ευρώ για μέτρα ασφάλειας.

*** Ένας νεκρός στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, μια 8χρονη σοβαρά τραυματισμένη από «αδέσποτη» σφαίρα, στη Βοιωτία και τρεις τραυματίες σε Κω, Αίγινα και Κάλυμνο. Κι αυτά είναι τα μόνα θύματα του φετινού Πάσχα που μάθαμε!

Νομίζω στο DNA μας είναι η μ@λ@κί@.
Ξεκάθαρο.

Ανάσταση είναι να χτυπήσουν οι καμπάνες, να ψάλλουμε όλοι το Χριστός Ανέστη, ν’ αγκαλιαστούμε και να δούμε και δέκα πυροτεχνήματα στον ουρανό.

Τέλος.

*** Πέτυχα τις προάλλες την Τατιάνα Στεφανίδου να τα «χώνει» σε συνεργάτη της on air, επειδή αντέδρασε στα λεγόμενά της ότι η ΔΕΗ έπεσε έξω επειδή κάποιοι δεν πληρώνουν. Ο δημοσιογράφος της είπε ότι δεν είναι το ίδιο ένας φουκαράς που δεν έχει να φάει με έναν μεγαλοεπιχειρηματία που δεν πληρώνει (ή κλέβει) το ρεύμα συνειδητά. Αυτή εκεί. Τα δικά της… Όλοι στον ίδιο κουβά. Όλοι μαζί τα φαγάμε και έτσι…

*** Νούμερο 1 trend στο youtube ήταν την εβδομάδα που μας πέρασε το «Μαμά». Μπήκα και εγώ ν’ ακούσω το κομμάτι κι άκουσα έναν να προσπαθεί να τραγουδήσει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τελικά, βρήκα τους στίχους και είναι «διαμάντι», όχι αστεία.

«Διακόσια στη στροφή και με ρωτάνε μαμά,
όχι δεν είναι μαμά,
να με βρουν οι μπάτσοι ψάχνουν ξανά, θα ΄μαι στον Παναμά».

Keywords
αλέξης τσίπρας, νικος ρωμανος, τατιανα στεφανιδου, τσιπρας, siemens, ελλαδα, ΚΚΕ, facebook, συριζα, γυμνες, βουλη, βγες, σαμαρας, media, φως, εκλογες, παπανδρεου, δημοσκοπηση, alpha, αμεα, πρωτομαγια, twitter, επεν, σημαίνει, πετρελαιο, ΠΑΣΟΚ, κρητη, τραπεζες, συνταξη, νικας, dna, γιου, πασχα, ανάσταση, air, δεη, youtube, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, νουμερα τηλεθεασης, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, www.facebook.com, www.youtube.com, αξια, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, πασχα 2012, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, αλέξης τσίπρας, τηλεθεαση, αιγινα, αμεα, αστυνομια, καριερα, λεων, μωρο, ομελετα, ομορφια, πυροτεχνηματα, σφαιρα, χιος, dna, siemens, youtube, ανθρωπος, αστεια, βοιωτια, βοριδης, γεωργιου, γιου, δεχεσαι, δυναμη, δωσει, δοθηκε, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, εβδομαδα, επρεπε, επιτυχια, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, καρυωτακης, κινηση, κυριε, κουβα, μαζι τα φαγαμε, μαη, μαμα, μαξιμου, ματι, μπορεις, μυαλο, μονα, ομαδα, παιδικη χαρα, παρισι, πρεβεζα, πηγαινε, πιτας, ρευμα, συζητηση, συνταξη, σιωπη, σπιτι, τατιανα, φιλε, φυσικα, φορολογια, χερι, χριστος, χριστος ανεστη, χρονος, χαρα, air, βηματα, για σενα, κομματι, κυριακου, media, νεκροι, ρωμανος, σημαίνει, τρελο, τραπεζα, θελω να, χερια, επεν, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Τυχαία Θέματα