Ο Αλ Πατσίνο θα δώσει δύο σόλο παραστάσεις στο Θέατρο του Παρισιού

Ο αμερικανός ηθοποιός, Αλ Πατσίνο, θα δώσει δύο σόλο παραστάσεις τον Οκτώβριο στο Παρίσι όπου θα αφηγηθεί τη διαδρομή του στον κινηματογράφο αλλά και πάνω στο σανίδι.

«Ονειρεύομαι εδώ και καιρό να παίξω στο Παρίσι», δήλωσε ο 78χρονος σταρ, αναφερόμενος στο Theatre de Paris όπου θα παίξει στις 22 και 23 Οκτωβρίου στην παράσταση «An Evening with Pacino» (Μια βραδιά με τον Πατσίνο), μια παράσταση

στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.

«Χάρη σε έναν κοινό φίλο, τον Ζαν Ρενό, το όνειρο του Αλ Πατσίνο θα πραγματοποιηθεί επιτέλους. Ο Αλ Πατσίνο είναι μέγας λάτρης του θεάτρου, με μια κουλτούρα των μεγάλων έργων», είπε ο Ρισάρ Καγιά, γενικός διευθυντής του Theatre de Paris. «Θα παίξει αυτοσχεδιάζοντας, όπως έκανε στο Λονδίνο και στο Σίδνεϊ με κλασικά κείμενα αλλά και με μονολόγους από τις ταινίες του. Οι δύο παραστάσεις θα είναι διαφορετικές», διευκρίνισε.

Θρύλος του Χόλιγουντ, οι ταινίες του όπως «Ο Νονός», «Ο Σημαδεμένος», «Ντόνι Μπράσκο», «Άρωμα γυναίκας», επισκίασαν λίγο μια σπουδαία πορεία στο θέατρο όπου ο Αλ Πατσίνο ερμήνευσε κυρίως τον «Ριχάρδο Γ’», τον «Οθέλο» ή τον «Έμπορο της Βενετίας».

«Ουδέποτε είχα πραγματική επιθυμία να παίξω Άμλετ και όμως ο Άμλετ ήταν πηγή έμπνευσης σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Αγαπώ τον Τσέχοφ, τον Μολιέρο και πολλούς άλλους θεατρικούς συγγραφείς. Γνωρίζω καλύτερα την ευρωπαϊκή λογοτεχνία», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Figaro.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα