Ο «αγών» του Βορίδη για την ιδεολογική ηγεμονία της Δεξιάς

Το νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνει η “νέα” Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή στην εξουσία. Επειδή όμως το να έχει το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ και μεγαλο-επιχειρηματίες με το μέρος της, δε φτάνει, πρέπει να κερδίσει και σε επίπεδο ιδεολογικής ηγεμονίας.

Και ενώ το βάρος της ιδεολογικής μάχης έχει πέσει πάνω στον ακάματο αντιπρόεδρο, Άδωνη Γεωργιάδη, ο διόσκουρος ακροδεξιός, Μάκης Βορίδης, ήρθε να επιβεβαιώσει

πέραν πάσης αμφιβολίας, την πολιτική και ιδεολογική στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η προτεραιότητα της Δεξιάς είναι σαφής & ξεκάθαρη: η πολιτική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Προϋπόθεση, η ανάκτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας.

— Makis Voridis (@MakisVoridis) 5 Οκτωβρίου 2017

Απορίας άξιο παραμένει, πως οι δημοκράτες συντηρητικοί μέσα στη ΝΔ επιτρέπουν αν ξεφτιλίζεται με αυτόν τον τρόπο, από τα ορφανά του Καρατζαφέρη, η ιστορική παράταξη.

Ας θυμηθούμε μερικές, άκρως δημοκρατικές στιγμές του πρώην Γ.Γ. της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου (ΕΠΕΝ):

Ο τσεκουράτος “ακτιβισμός” του, όταν και κυνηγούσε κομμουνιστές για να τους στείλει -στην καλύτερη- στο νοσοκομείο, είναι πλέον πασίγνωστος

Γνωστή είναι επίσης είναι η σχέση και κουμπαριά του με τον γνωστότερο ίσως Ευρωπαίο ακροδεξιό, τον Γάλλο πολιτικό, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Αυτό που δεν είναι “Εβραίος” γνωστό, είναι η συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο της εθνικοσοσιαλιστικής “Πρώτης Γραμμής”, του πατέρα Πλεύρη:

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης τον “έδινε στεγνά”, λέγοντας πως δεν είναι νεοναζί… είναι απλά χουντικός

Για του λόγου το αληθές

Όταν ως “ψεκασμένος” ρωτούσε για τους αεροψεκασμούς με επίσημη ερώτηση στη Βουλή… “σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελεύθερης Ώρας”.

Όταν φωτογραφιζόταν γεμάτος καμάρι, με φόντο αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων του Χίτλερ, το 1936

Όταν ακόμα και η Χρυσή Αυγή “χαιρέτιζε” την επιστροφή του Μ. Βορίδη στα “πάτρια εδάφη”

Όταν σε εκδήλωση του εθνικιστικού περιοδικού PATRIA, στήριζε τις “παρεμβάσεις” αγανακτισμένων πολιτών του Αγίου Παντελεήμονα.

Μια ιστορική στιγμή

και ένα bonus:

Keywords
Τυχαία Θέματα