Ο Chrome θα προειδοποιεί τους χρήστες εάν οι ιστότοποι τους χρεώνουν κρυφά

Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome 71 θα ξεκινήσει να διατίθεται στο ευρύ κοινό το Δεκέμβριο και αναμένεται να φέρει κάποια πολύ σπουδαία χαρακτηριστικά που πραγματικά πρόκειται να μας εντυπωσιάσουν.

Συγκεκριμένα θα σας προειδοποιεί σχετικά με εκείνους τους υπόπτους ιστότοπους που ενδέχεται να προσπαθήσουν να σας χρεώσουν χωρίς την πλήρη γνώση ή συγκατάθεσή σας. Τα μέτρα στοχεύουν στις υπηρεσίες χρέωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την Google, εκατομμύρια χρήστες

του Chrome βρίσκονται αντιμέτωποι με εκατομμύρια ιστότοπους που παρέχουν ασαφείς ή ανεπαρκείς πληροφορίες συνδρομής κάθε μήνα, όπως για παράδειγμα οι εφαρμογές του Android κλπ, που στην ουσία εξαπατούν τους καταναλωτές και έχει ως αποτέλεσμα να λερώνεται η φήμη του διαδικτύου.

Προκειμένου να μην επισημανθούν οι ιστότοποι ως ύποπτοι που προβαίνουν σε κρυφές χρεώσεις εν αγνοία των καταναλωτών, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι παρέχουν ξεκάθαρους όρους χρεώσεις στους χρήστες του Chrome, σε διαφορετική περίπτωση το αυτοματοποιημένο σύστημα θα τα ταξινομεί ως καταχρηστική συμπεριφορά.

Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες χρέωσης είναι προφανείς, και δεν κρύβεται από πίσω κάποιο περίεργο τέχνασμα εξαπάτησης του κοινού. Για παράδειγμα, εάν τα γράμματα του κειμένου που αναγράφονται πληροφορίες είναι σε λευκό χρώμα και από πίσω έχει λευκό φόντο, προφανώς δεν θα φαίνονται οι λέξεις στον αναγνώστη, έτσι μέσω αυτής της μεθόδου μπορεί εύκολα να παραπλανηθεί ο καθένας που πάει να ψωνίσει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες του Chrome 71 θα λαμβάνουν προειδοποίηση όταν επισκέπτονται ασαφείς σελίδες χρέωσης σε ιστότοπους που δεν συμμορφώνονται.

Ο καλά ενημερωμένος χρήστης του διαδικτύου που θέλει να προβεί σε οποιαδήποτε αγορά θα πρέπει να λαμβάνει αρχικά ορισμένα μέτρα προστασίας για να αποφευχθούν διάφορα ευτράπελα.

Δηλαδή, δεν ψωνίζουμε ποτέ από άγνωστες τοποθεσίες, ιδιαίτερα εάν είναι σε ξένη γλώσσα και έχουν την έδρα τους κάπου στο εξωτερικό. Προσέχετε τις ιδιαίτερα τις χαμηλές τιμές που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Όπως για παράδειγμα εάν ένα τηλέφωνο πωλείται στην αγορά για 500 ευρώ και το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα σας το προσφέρει για 200 ευρώ, τότε σημαίνει ότι μπορεί να κρύβεται κάτι ύποπτο από πίσω.

Επιπλέον δεν θα ψωνίζετε ποτέ απευθείας με την χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα, αλλά πάντα μέσω της PayPal. Διότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται οι πληροφορίες της κάρτας σας να πέσουν στα χέρια αδίστακτων απατεώνων που έχουν κακές προθέσεις.

Πηγή: texnologia.net

Keywords
Τυχαία Θέματα