Νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα και 2Χ2 ο Ολυμπιακός (εικόνες)

Ζευγάρωσε τις νίκες του στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε 80-75 της Ουνικάχα Μάλαγα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, κάνοντας το “δύο στα δύο“.

Την ίδια ώρα, οι Ισπανοί υποχρεώθηκαν στην πρώτη ήττα τους.

Ο Ολυμπιακός, έστω κι αν επέτρεψε στην ισπανική ομάδα να τον απειλήσει στην 4η περίοδο, όταν η Μάλαγα μείωσε στο -3 με 10 πόντους

του Μιλοσάβλιεβιτς (επιμέρους σκορ 5-17), οι Ρόμπερτς, Πρίντεζης και Μάντζαρης έκαναν ο,τι χρειαζόταν για να φύγει δυσαρεστημένη η ομάδα που στην πρεμιέρα είχε κάνει την έκπληξη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ.

Ο Χόλις Τόμπσον (15π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων», αλλά το κέρδος για την ομάδα του Πειραιά ήταν η ομαδικότητα, η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η ενέργεια που έβγαλε κάθε παίκτης που μπήκε στο παρκέ, αν και τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. Μούσλι και Ογκάστιν είχαν διαστήματα υπεροχής στη ρακέτα στο α΄ μέρος, με τους Μιλοσάβλιεβιτς και ΜακΚόλουμ να δίνουν το κέλευσμα για ανατροπή στο β΄, χωρίς αποτέλεσμα όμως για τους Ισπανούς. Μοναδικός απών για τον Ολυμπιακό, ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης.

Στο μετξαύ, η ΚΑΕ βράβευσε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον γεωργιανό διεθνή σέντερ, Γκιόργκι Σερμαντίνι, για την προσφορά του στους «ερυθρόλευκους» πριν την έναρξη του αγώνα, με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, να του παραδίδει τιμητική πλακέτα.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75

Διαιτητές: Ράντοβιτς (Κροατία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Όζολς (Λετονία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6, Παπαπέτρου 7 (1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ 12, Στρέλνιεκς 5 (1), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 9 (1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15 (2)

ΜΑΛΑΓΑ (Ζόαν Πλάθα): ΜακΚάλουμ 14 (1), Ντίαθ 3 (1), Σαλίν 1, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14 (2), Νέντοβιτς 7, Σερμαντίνι 5, Ογκάστιν 12, Σουάρεθ 7, Μούσλι 12

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Intime

Keywords
Τυχαία Θέματα