Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική – Πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Αχαΐα

Επί ποδός για νέες πυρκαγιές τέθηκαν οι πυροσβεστικές αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ξέσπασε φωτιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αετός Τριφυλίας στη Μεσσηνία, για την κατάσβεση της οποίας έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

#Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αετός Τριφυλίας στην Μεσσηνία. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2019

Παράλληλα, η Πυροσβεστική είναι αντιμέτωπη με δύο ακόμη φωτιές, στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα της δυτικής

Αχαΐας.

#Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Μπούκα Δυτικής Αχαΐας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2019

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος και τα δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.

Στην περιοχή Μπούκα επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Φώσταινα επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν άμεση η βοήθεια του που παρείχε ο δήμος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ειδικά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μπούκα.

Όπως εξήγησε, εστάλη αμέσως το βυτιοφόρο όχημα του δήμου, χωρητικότητας 18 τόνων νερού, το οποίο μπορεί να γεμίζει ταυτόχρονα με νερό τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, είπε ότι είχε σταλεί και λεωφορείο του δήμου για να μεταφέρει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί η κοινότητα, ενώ, όπως προσέθεσε, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονταν και οι εθελοντές.

Keywords
Τυχαία Θέματα