Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές (video)

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη, αλλά και σε άλλα νησιά του ΑιγαίουΜέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιέςΤι λένε οι σεισμολόγοι

Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί (31/7) στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα,

εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 07:40 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 304 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ δυτικά/βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη, αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Λαγουδακης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε», ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης

Λέκκας: Επιφανειακός σεισμός με επίκεντρο τα Ανώγεια

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς ήταν επιφανειακός και είχε επίκεντρο τα Ανώγεια, όπως δήλωσε στο OPEN ο Ευθύμης Λέκκας.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο σεισμός «χτύπησε» στις γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη και σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν ακόμα επιπτώσεις.

«Έχουμε να κάνουμε με την τυπική σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη, αλλά θέλουμε κάποιο χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση» επεσήμανε.

Παπαδόπουλος: Ευεργετικό το μεγάλο βάθος

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε:

«Ένας αρκετά δυνατός σεισμός, με μέγεθος που προσδιορίζεται αυτή τη στιγμή στο 5,2 και το επίκεντρο εντοπίζεται δυτικά του Ηρακλείου.

Το γνώρισμά του είναι ότι είναι μεγάλου βάθους, καθώς εντοπίζεται στα 70 χιλιόμετρα κι αυτό είναι ευεργετικό, καθώς δεν θα έχει μεγάλη μετασεισμική ακολουθία.

Αν ήταν ενδιάμεσου βάθους, τότε πολύ είναι να ήταν ο κύριος σεισμός».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα