Νέο «σαφάρι» για τα ανασφάλιστα – Τι πρέπει να προσέξετε

Εξετάζεται η θέσπιση μητρώου αντίστοιχου με τα τέλη κυκλοφορίας για να εντοπίζει συνεχώς ανασφάλιστα οχήματαΠρόστιμα 100 ευρώ έως 150 ευρώ για δίκυκλα200 έως 250 ευρώ για αυτοκίνητα

Νέο «σαφάρι» για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων φέρονται να εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μητρώο αντίστοιχο με εκείνο των τελών κυκλοφορίας που θα μπορεί να ελέγξει όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν και θα πρέπει να ασφαλίζονται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει συνεχώς τα ανασφάλιστα οχήματα, όχι μόνο όταν εξαγγελθεί έλεγχος.

Σκοπός είναι να υπάρξει τόνωση στα κρατικά έσοδα. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί καμπάνια για την ασφάλιση των οχημάτων προκειμένου να συμμορφωθούν οι παραβάτες.

Έτσι, τα βλέμματα στρέφονται στη νέα διασταύρωση των στοιχείων που αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστική. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ασφαλίσει το όχημά του, θα κληθεί να πληρώσει παράβολο υπέρ του Δημοσίου προκειμένου να εκδώσει ασφαλιστήριο του οχήματος. Το ύψος του παραβόλου θα είναι ανάλογο του κυβισμού του κάθε οχήματος ως εξής:

-100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.
-150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω
-200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ.
-250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κ.εκ. και άνω

Η προθεσμία

Προθεσμία έως το τέλος Μαρτίου έχουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, καθώς στη συνέχεια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προγραμματίζει να προχωρήσει στην πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα