Νέο ρατσιστικό παραλήρημα: Δεν θέλουν προσφυγόπουλο να φοιτήσει σε νηπιαγωγείο της Χίου

Τις ενστάσει τους για την εγγραφή ενός προσφυγόπουλου στο 11ο νηπιαγωγείο της Χίου, στην περιοχή φυλακών Χίου, εξέφρασε εγγράφως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Με επίσημο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί το προσφυγόπουλο να ενταχθεί στην ίδια τάξη με τα παιδιά τους.

Μεταξύ των ενστάσεων συγκαταλέγεται η “προβληματική ένταξη” του προσφυγόπουλου στο νηπιαγωγείο επειδή δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Ακόμα, διαπιστώνουν πως το παιδί δεν έχει

επαρκή εμβολιασμό ενώ προβληματίζονται για το γεγονός πως η περίοδος ένταξης του μουσουλμάνου θα γίνει την περίοδο της “μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής”, του Πάσχα.

«Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστηρίζουν πως ο χώρος δεν είναι επαρκής και κατάλληλος για τα παιδιά. Έτσι, προτείνουν να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά ή σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

Πηγή: Astraparis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα