Νέες μαρτυρίες για τον «μαϊμού» γιατρό – «Τον γνώρισα σε μονή και του έδωσα 30.000 ευρώ» (video)

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, που συνελήφθη την Τετάρτη 17 Ιουνίου. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «OPEN TV», η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει μία από τις καταγγελίες συγγενών θυμάτων για τη δράση του. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής

(19/06) μια γυναίκα από το Βόλο επικοινώνησε με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση και είπε: «Τον γνώρισα σε μονή και του έδωσα 30.000 ευρώ».

Τα στοιχεία του 47χρονου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Δευτέρα (22/06). Πώς δρούσε ο ψευτογιατρός που «θεράπευσε» με μαντζούνια τον καρκίνο, με τη ζωή του να είναι «βίος και πολιτεία».

Η συγκεκριμένη γυναίκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», ανέφερε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει τον 47χρονο, καθώς εκείνος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αναλάβει να «θεραπεύσει» ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο είχε καρκίνο. Ο 47χρονος ψευτογιατρός ισχυρίστηκε στην οικογένεια του καρκινοπαθούς, ο οποίος πλέον δεν είναι στη ζωή, ότι μπορεί να τον «θεραπεύσει» και γι’ αυτό η γυναίκα αυτή, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, έδωσε στον ψευτογιατρό 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι είναι διατεθειμένη να καταθέσει στις Αρχές και να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για τη δράση του 47χρονου. Η ίδια, όπως ανέφερε στην επικοινωνία της με τις Αρχές, μπορεί να μιλήσει για τις επισκέψεις που έκανε ο ψευτογιατρός στο Βόλο αλλά και τι της απάντησε εκείνος όταν ο συγγενής της δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άλλα πέντε άτομα έχουν έρθει σε επικοινωνία με την Ασφάλεια Αττικής και έχουν μιλήσει για τη δράση κάποιων ψευτογιατρών, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι πρόκειται για τον 47χρονο που συστηνόταν ως «Νίκος Κόντος». Γι’ αυτό και οι Αρχές θα δημοσιοποιήσουν τη Δευτέρα τα στοιχεία του 47χρονου, προκειμένου όσοι πολίτες ξέρουν κάτι για εκείνον να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Τα «χίλια πρόσωπα» του γιατρού

Απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος εμφανίστηκε ο ψευτογιατρός όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ήταν, μάλιστα, τόσο σίγουρος για την καλοσχεδιασμένη δράση του που θεωρούσε πως θα κατηγορηθεί μόνον για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και όχι για ανθρωποκτονίες. «Βοηθάω κόσμο, όποιος δεν έχει χρήματα, του δίνω τα βότανα δωρεάν και τα πληρώνω εγώ. Όταν μετά βρει τα λεφτά μου τα δίνει πίσω», ανέφερε ο 47χρονος στους αστυνομικούς.

Ο 47χρονος ψευτογιατρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση δεκάδων ανυποψίαστων ασθενών και των συγγενών τους. Ένα από τα θύματα αποκαλύπτει – μέσω του OPEN – τη δράση του 47χρονου. «Οταν φτάσαμε στο αμήν και το παιδί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καταλάβαμε τη δράση του 47χρονου. Ο ψευτογιατρός μας έλεγε “συνεχίστε αυτό που κάνετε”», αναφέρει στο Ανοιχτό Κανάλι ο πατέρας ενός από τα θύματα.

Ο 47χρονος συστηνόταν με το όνομα «Νίκος Κόντος», αναλόγως, όμως, με ποιον μιλούσε επέλεγε και την ιδιότητα που θα χρησιμοποιούσε. Κάποιες φορές παρουσιαζόταν ως ογκολόγος, άλλες φορές ως ερευνητής ιατρικού κέντρου στην Ελβετία, συστηνόταν ακόμη και ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ως στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, καθώς και ως μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. «Ήθελα να δω το βιογραφικό του και δεν υπήρχε πουθενά. Δεν υπήρχε ούτε ιατρείο στην Αθήνα με έδρα. Χειρουργούσε στην Ελβετία και στην Αμερική και πηγαινοερχόταν στην Ελβετία και την Ελλάδα», ανέφερε στο «OPEN TV» ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιατρός υποσχόταν ότι με τα σκευάσματα που θα έδινε στους ασθενείς, θα τους προσέφερε πλήρη ίαση και γι’ αυτό «ψάρευε» τα θύματά του εκεί που υπήρχε πόνος, κυρίως σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και σε μοναστήρια. «Άνθρωποι που ήξερα εγώ ότι ήταν στην Εκκλησία και τους έλεγαν οι δικοί τους άνθρωποι, δηλαδή ένα τέτοιο κυκλωματάκι», αναφέρει ο πατέρας του θύματος για να προσθέσει: «Όταν το παιδί μου κατέληξε, δεν μου είπε τίποτα. Μετά άρχισε τα δικά του. Ό,τι έγινε ένας άγγελος το παιδί. Μετά καταλάβαμε ότι είναι απάτη. Αλλά εκείνη την ώρα δεν υπάρχει η ψυχική δύναμη». Ο ψευτογιατρός πληρωνόταν μόνο με επιταγές και ζητούσε από 15.000 έως 22.000 ευρώ. Μάλιστα, μία από αυτές τις επιταγές ήταν η αιτία για να φτάσει η Αστυνομία στα ίχνη του.

Άλλες μαρτυρίες που «καίνε»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο 47χρονος προμήθευε τα θύματα του με τσουκνίδα, θυμάρι και βαλσαμόλαδο, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα… μαντζούνια θεραπεύουν τον καρκίνο. Σε τρεις «ασθενείς» του στον Βόλο, είπε ότι μάζευε ο ίδιος τα βότανα.

Όπως υποστηρίζουν θύματα του, ο ψευτογιατρός – εκτός από τα βότανα – τους έδινε και ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με βιταμίνες και υγρά διαλύματα, ενώ σε μοναστήρια της Αττικής μοίραζε κρέμες για κάθε δερματολογικό πρόβλημα.

Επιπλέον, προέτρεπε τους «ασθενείς» του να σταματήσουν τις θεραπείες τους και να ακολουθήσουν την δική του αγωγή που περιλάμβανε άγνωστα υγρά και λάδι κάνναβης, τα οποία τους έδινε σε μπουκάλια.

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός

Η πρώτη φωτογραφία του ψευτογιατρού δημοσιεύθηκε – με θολωμένα κάποια στοιχεία του – στην εκπομπή «Live News» του Mega, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (22/06), σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας του 47χρονου.

Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην εκπομπή Live News

Ήδη η Ασφάλεια Αττική έχει στη διάθεσή της έξι νέες καταγγελίες για τη δράση του ψευτογιατρού, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο κύμα καταγγελιών.

Ο γιατρός «μαΐμού», που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο τριών ανθρώπων, έπειθε ασθενείς με καρκίνο να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του «αγωγή» με.. μαντζούνια, ενώ έδινε απίστευτες συμβουλές σε ανθρώπους με ανίατες ασθένειες εκμεταλλευόμενος τον πόνο τους.

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο 

Αποκαλυπτικό είναι το νέο ηχητικό ντοκουμέντο με τις θεωρίες του ψευτογιατρού για τον καρκίνο, μετά την απίστευτη συνταγή για οξυγόνο στον καρκίνο, με τις οποίες επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να μπερδέψει το θύμα του, με τις δήθεν εξειδικευμένες γνώσεις του. Ακούγεται και πάλι να ζητά από τον ασθενή να σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή και να ακολουθήσει πιστά την δική του.

«Λογικά, θα έπρεπε να έχεις έναν αιματοκρίτη γύρω στο 30. Αλλά λόγω όλων αυτών που έχεις κάνει, έχεις 41. Καρκινοπαθής, με αιματοκρίτη 41, αιμοσφαιρίνη κάπου στο 14, αιμοπετάλια είχε περίπου 270, 280 χιλιάδες, οι εξετάσεις θα είναι εντελώς κάτω! Θα πέσεις στην μισή δοσολογία».

Δίνει μάλιστα και γραπτές οδηγίες για το πώς ο ασθενής, θα λαμβάνει σε σταγόνες τα σκευάσματα με τα βότανα.

«Θα βρεις τη συσκευασία ένα μπουκάλι με απόσταγμα Αυτό είναι το πιο σημαντικό ίσως για την υγεία σας Τέλεια είναι 17 απόσταξης από 43 διαφορετικά βότανα είναι πολύ δυνατό η ποσότητα που σας στέλνουν αρκετή για τη λίγες σταγόνες αρκούν θα δείτε τεράστια βελτίωση σε 20 μέρες στον οργανισμό σας.

Ρυθμίζει και ενεργοποιεί το RNA το οποίο επάνω δομή και ρυθμίζει το DNA έτσι ώστε επιδιορθώνει βλάβες γονιδιακές ή επίκτητες από ατυχήματα κατάχρησης ουσιών ναρκωτικών χημειοθεραπεία λάθος διατροφή τοξίνωση ράδιο ακτινοβολία και τα λοιπά» λέει ο 47χρονος.

Στην περίπτωση της καρκινοπαθούς πάντως, προσπαθώντας να γίνει απόλυτα πειστικός για τις γνώσεις του, ο 47χρονος φρόντισε να επαναλάβει τη θεωρία του, για το πώς ο καρκίνος, μπορεί να εξαφανιστεί.

«Άμα φτάσουμε γύρω στο 46 – 47 αιματοκρίτη, σημαίνει ότι θα έχουμε καταφέρει τεράστια οξυγόνωση. Όταν χάνουμε το οξυγόνο μας, χάνουμε το νερό μας, δεν πίνουμε νερό και το χάνουμε και χάσουμε το 30% του νερού και του οξυγόνου από ένα κύτταρο, αυτό γίνεται καρκινικό. Θέλω να σε πάω στα ψηλά, στους δείκτες που πρέπει! Έτσι; Πρέπει να κάνουμε υπέρ- οξυγόνωση, για να φύγει ο καρκίνος».

«Καθ’ ότι υπάρχει διέγερση από το οξυγόνο που δεσμεύουν και οδηγούν οι ουσίες των βοτάνων στα καρκινικά κύτταρα του σώματος προκειμένου να τα εξουδετερώσουν», υποστήριζε.

Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια πέντε μήνες. Σε αυτό το διάστημα, φέρεται να εξέταζε τα θύματά του σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών και τους ζητούσε να υποβληθούν σε εξετάσεις τις οποίες πραγματοποιούσαν σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα.

Σατανικό το σχέδιο δράσης του

Ο ψευτογιατρός με το ψευδώνυμο «Νίκος Κόντος» εμφανιζόταν ως θεοσεβούμενος, μπαινόβγαινε στα μοναστήρια και πατούσε στο θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων αυτών για να προωθήσει τη δική του αγωγή. 

Αναλόγως, όμως, με ποιον μιλούσε επέλεγε και την ιδιότητα που θα χρησιμοποιούσε. Κάποιες φορές παρουσιαζόταν ως ογκολόγος, άλλες φορές ως ερευνητής ιατρικού κέντρου στην Ελβετία, συστηνόταν ακόμη και ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ως Πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ως στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, καθώς και ως μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. «Ήθελα να δω το βιογραφικό του και δεν υπήρχε πουθενά. Δεν υπήρχε ούτε ιατρείο στην Αθήνα με έδρα.

Χειρουργούσε στην Ελβετία και στην Αμερική και πηγαινοερχόταν στην Ελβετία και την Ελλάδα», ανέφερε στο «OPEN TV» ο δικηγόρος, Στέλιος Σούρλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιατρός υποσχόταν ότι με τα σκευάσματα που θα έδινε στους ασθενείς, θα τους προσέφερε πλήρη ίαση και γι’ αυτό «ψάρευε» τα θύματά του εκεί που υπήρχε πόνος, κυρίως σε διαγνωστικά κέντρα αλλά και σε μοναστήρια.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο γιατρός-μαϊμού κινείτο με μεγάλη ευκολία στους χώρους διαγνωστικών κέντρων με τα οποία δεν είχε, όμως, καμία σχέση είτε εξαρτημένης εργασίας είτε παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα ρεπορτάζ του «Open TV» που επικαλείται τη δικογραφία από το 2016 έως το 2019, συνολικά 43 ασθενείς υπό την επίβλεψή του είχαν πραγματοποιήσει εξετάσεις ιατρικής θερμογραφίας τα αποτελέσματα των οποίων οι ασθενείς ενημέρωναν το πολυιατρείο να τα αποστέλουν και στον «Κοντό», δίχως να ενεργοποιηθεί κάποιο μέτρο προφύλαξης των ασθενών από το σύστημα Υγείας.

«Το παιδί μου έσβηνε κι αυτός μας έδινε σκεύασμα με ρίγανη»

Νέες αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του «μαϊμού» γιατρού και το κακό που έκανε στην υγεία των θυμάτων ήρθαν και χθες στο φως της δημοσιότητας με τη μητέρα ενός παιδιού ηλικίας 11 ετών που έφυγε από τη ζωή το 2016 χτυπημένο από σοβαρή αρρώστια, περιέγραψε στο Star τη δική της εμπειρία από τη γνωριμία και τη συναναστροφή με τον απατεώνα ογκολόγο.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες γονέων που έχασαν τα παιδιά τους

Στην εκπομπή «Live News» του «Mega» προβλήθηκαν, ακόμα, δύο νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες γονέων που έχασαν τα παιδιά τους, μετά τις – δήθεν – θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκαν βάσει των οδηγιών του ψευτογιατρού. Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο 47χρονος… αλώνιζε στις ιδιωτικές κλινικές και δρούσε ανενόχλητος.

Από ένα μοναστήρι, μια δικηγόρο κι αυτή θύμα του 47χρονου, κι έπειτα από μια οικογένεια με επίσης άρρωστο παιδί, ο περιβόητος «Νίκος Κόντος», έφτασε και στην οικογένεια της άτυχης 14χρονης, που κατέληξε μετά τη θεραπεία του δήθεν ογκολόγου.

Η μητέρα κάποια στιγμή, του άλλου παιδιού είχε πάει σε ένα μοναστήρι να ζητήσει την ευχή ενός γέροντα. Και λέει ο γέροντας «νομίζω ότι ξέρω την λύση για το πρόβλημά σου. Υπάρχει ένας γιατρός, ο οποίος είναι πολύ σπουδαίος γιατρός. Με σπουδές στο Χάρβαρντ, στην Αμερική». Και ότι «είναι στην Ελβετία αυτός ο γιατρός, εκεί εργάζεται».

Όταν λοιπόν τον ρώτησε η κυρία «και πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με τον γιατρό;». Αυτός λέει: «Κοίταξε παιδί μου, υπάρχει μια δικηγόρος, της οποίας της έσωσε τον πατέρα». Πράγματι, η γυναίκα αυτή μίλησε με πάρα πολύ καλά λόγια για τον γιατρό αυτόν.

Η γυναίκα αυτή, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που γίνονταν τα ραντεβού, σε ιδιωτικά κέντρα, παρουσία, όπως λέει και δεύτερου γιατρού στον χώρο.

«Οι συναντήσεις μας έγιναν σε διαγνωστικά κέντρα. Γνωστά, πολύ γνωστά της Αθήνας. Τον ζητούσαμε σαν γιατρό τον κύριο “…” τον περιμέναμε και ερχόταν εκείνος. Μας ανέβαζε στον όροφο σε ένα συγκεκριμένο γραφείο. Άνοιγε την πόρτα και με ευχέρεια, ήταν και μια άλλη γιατρός που του έλεγε “μισό λεπτό να βγω και να βγείτε”. Έμπαινε στο σύστημα, έβλεπε τις εξετάσεις που μας ζητούσε να κάνει το παιδί. Με μια πολύ μεγάλη άνεση. Να σας πω δεν υποψιαστήκαμε ότι θα πηγαίναμε σε ένα διαγνωστικό κέντρο και ότι μες στο διαγνωστικό κέντρο θα ήταν ένας απατεώνας».

Εξέταζε μέσα σε κλινικές

«Μας εξέταζε στο ιατρείο εκεί που ήταν αυτός ο γιατρός, στον υπολογιστή έβλεπε την μαγνητική. Υποσχέθηκε ότι υπάρχει θεραπεία για το πρόβλημα του παιδιού μας, εξειδικευμένη όμως, γιατί αυτός εργάζεται στην Ελβετία. Με πλήρη ίαση, το παιδί θα γίνει καλά. Ολοκληρωτικά. Και έκανε… στο γιατρό ένεση του παιδιού. Και πάλι δεν μπορούσαμε να υποψιαστούμε ότι μπροστά σε έναν άλλον γιατρό θα ήταν ένας απατεώνας και θα έκανε ένεση».

Όπως λέει η μητέρα της 14χρονης, ένας γιατρός, με συστάσεις, που κινούνταν με άνεση μέσα στις ιδιωτικές κλινικές… εξέταζε, έκανε ενέσεις και έδινε θεραπείες, παρουσία άλλων γιατρών, δεν μπορούσε ποτέ να τους κάνει να σκεφτούν ότι μπορεί να είναι απατεώνας.

Μέχρι και το 2017, όταν το 14χρονο κοριτσάκι κατέληξε, οι αμοιβές του ψευτογιατρού έτρεχαν κανονικά. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός πατέρα που έχασε τον γιο του, ο οποίος αποκάλυψε στο «Live News» πως ο ψευτογιατρός προσπαθούσε να πείσει τον γιο του να σταματήσει τις χημειοθεραπείες.


Βίντεο: newsit.gr

(πληροφορίες από OPEN TV, Mega, ΑΝΤ1, Newsit)

Keywords
video, νέα, δραση, συλληψεις, ιουνίου, σταυροι, εταιρεία, αθηνα, ελλαδα, ΑΝΤ1, live, news, mega, rna, dna, σημαίνει, κύτταρο, φως, star, λύση, συγκεκριμένο, newsit, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, newsit.gr, σχεδιο αθηνα, αποτελεσματα, rna, αμοιβες, αστυνομια, βοτανα, γυναικα, διατροφη, δωρεαν, εδρα, θυμαρι, ιχνη, μητερα, οξυγονο, προγραμμα, ραδιο, ρωτησε, υγεια, φωτογραφια, φως, χημειοθεραπεια, ωρα, dna, mega, star, αγωγη, αιμοπεταλια, αμερικη, αρρωστια, ασθενειες, ατυχηματα, αττικη, βιταμινες, γεγονος, γινει, γινεται, γνωριμια, δευτερα, διαστημα, δειτε, δικη, δομη, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, ελβετια, εξετασεις, εξι, επικοινωνια, επρεπε, ερχονται, εταιρεία, ετων, εφυγε, ζωη, ζητα, ιδια, υποθεση, θεωριες, θεωρια, υγρα, καρκινος, κυμα, κυρια, κύτταρο, λαδι, λαθος, λεφτα, λεπτομερειες, λύση, λογια, μηνες, νερο, οικογενεια, ονομα, ουσιες, παιδι, παιδια, πιλοτος, πορτα, πρωι, ραντεβου, σαουδικη αραβια, σιγουρος, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνταγη, σχεδιο, τσουκνιδα, ιαση, ασφαλεια, ευχερεια, γνωσεις, ιουνίου, μπροστα, πηγες, σημαίνει, θελω να, υγειας
Τυχαία Θέματα