Νέα καθυστέρηση προκαλεί φόβους για δικαστικές επιπλοκές στη «Μαρινόπουλος»

Ανησυχίες προκαλεί η νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των νομικών εκκρεμοτήτων της υπόθεσης «Μαρινόπουλος», μετά τη χθεσινή (8/3) απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να ορίσει νέα δικάσιμο στις 24 Μαΐου.

Μολονότι οι εκπρόσωποι επικοινωνίας των εμπλεκόμενων αλυσίδων διαβεβαίωναν ότι «δεν προκαλείται καμία ανησυχία και συνεχίζεται η απρόσκοπτη υλοποίηση των προβλεπομένων», το γεγονός ότι

το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των νομικών εκκρεμοτήτων μεταφέρεται δύο μήνες μετά, δύναται να προκαλέσει εμπλοκή κυρίως ως προς το ζήτημα των εκταμιεύσεων.

Και αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ολοκλήρωση των νομικών εκκρεμοτήτων και εν προκειμένω η εκδίκαση των τριτανακοπών αποτελούσε προϋπόθεση για την υπογραφή ορισμένων συμβάσεων με τις τράπεζες που θα ενεργοποιήσουν τα κεφάλαια που προβλέπει η συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την 1η Μαρτίου υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης της Μαρινόπουλος στη Σκλαβενίτης, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για ενεργοποίηση της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (σ.σ.: δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση στο Τύπο από την πλευρά της Σκλαβενίτης αναφορικά με την απόκτηση της Μαρινόπουλος, ωστόσο στην πλειονότητα των καταστημάτων που ανήκαν στο δίκτυο της Μαρινόπουλος έχει θυροκολληθεί σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο όμιλος Σκλαβενίτη και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της λειτουργίας εκάστου καταστήματος).

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης Συνεργασίας σε Συμφωνία Εξυγίανσης που είχαν υπογράψει οι εμπλεκόμενες τράπεζες με τη Σκλαβενίτης, ενεργοποιεί τα βασικότερα σημεία που αφορούν τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, ήτοι: την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης από τις τράπεζες εντός 20 ημερών (362 εκατ. ευρώ ομολογιακό δάνειο και 125 εκατ. ευρώ ιδία συμμετοχή Σκλαβενίτη), την καταβολή εντός 60 ημερών του 50% των οφειλών προς προμηθευτές, την καταβολή εντός 60 ημερών της πρώτης από τις 250 δόσεις με τις οποίες έχουν ρυθμισθεί οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την πρώτη από τις 36 δόσεις των οφειλών προς ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.

Όσον αφορά το δικαστικό θρίλερ που εξελίχθηκε χθες στο κτήριο 6 της Ευελπίδων, το αίτημα της Αφοί Καρυπίδης για εξαίρεση της σύνθεσης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Πτωχευτικό Τμήμα) κατά τη χθεσινή δικάσιμο αυτού λόγω υπονοιών «μεροληπτικής στάσεως» προκάλεσε πολύωρη καθυστέρηση επί της διαδικασίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία συζήτησης των τριτανακοπών εντός του ωραρίου.

Από την αρχή της διαδικασίας η έδρα ζήτησε να απέχει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια χρονοβόρα διαδικασία διαδοχικών αιτήσεων αποχής και εξαιρέσεων και να αλλάξουν συνολικά τρεις δικαστικές συνθέσεις. Αργά το μεσημέρι, εν τέλει, αφού απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της Αφοί Καρυπίδης, ορίστηκε η νέα ημερομηνία εκδίκασης των τριτανακοπών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Keywords
Αναζητήσεις
νεα, marinopoulos nea
Τυχαία Θέματα