Νέα διακοπή της δίκης Γρηγορόπουλου – «Οι κατηγορούμενοι είχαν άμεσο, αμεσότατο δόλο» καταγγέλλει η πολιτική αγωγή

Νέα διακοπή, αυτή τη φορά για την 1η Απριλίου, πήρε η δίκη της υπόθεσης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπολου από τους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Στην διαδικασία του πρωινού της Τρίτης 26 Μαρτίου, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας υπήρξε μια έντονη παρέμβαση του συνήγορου πολιτικής αγωγής, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ζήτησε δίκαιη ψήφο κατά συνείδηση από όλους τους εμπλεκομένους δικαστές και τόνισε πως διαφωνεί κάθετα με την πρόταση της εισαγγελίας για μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο που είχε κριθεί

σε πρώτο βαθμό. σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η οποία μπορεί να σημαίνει μια σημαντική μείωση ποινής για τους κατηγορουμένους. «Θα πρέπει με την απόφασή σας να υπάρξει ισονομία μεταξύ απλών πολιτών και αστυνομικών οργάνων» δήλωσε.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο κ .Κωνσταντόπουλος υπέδειξε πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν βρέθηκαν τυχαία σε εκείνο το σημείο, γιατί έδρασαν «συνωμοτικά προκειμένου να κάνουν αυτό που είχαν αποφασίσει».

«Εχει άμεσο, αμεσότατο δόλο ο Κορκονέας από τη στιγμή που πυροβολεί… και ο Σαραλιώτης δεν είναι θεατής, είναι συμπορευθείς του Κορκονέα, είναι δίπλα του από την αρχή ως το τέλος… κακώς δεν κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια», επισήμανε μεταξύ άλλων.

(Με πληροφορίες από Lamiareport.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα