Μoto GP: Ο Λορένθο στη Honda

Ο Χόρχε Λορένθο θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντάνι Πεντρόσα στην Honda, καθώς συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο. Ο Ντανίλο Πετρούτσι από τη δορυφορική ομάδα της Ducati, την Pramac, έρχεται να αντικαταστήσει τον Ισπανό αναβάτη.

Ο Πεντρόσα γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Honda, με τους Ιάπωνες να βρίσκουν άμεσα τον διάδοχό του στο πρόσωπο του τρεις φορές παγκόσμιου

πρωταθλητή.

Έτσι, ο 32χρονος αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα είναι στην ίδια ομάδα με τον κάτοχο του τίτλου, Μαρκ Μάρκεθ, παρουσιάζοντας ένα πολύ ισχυρό δίδυμο. Το συμβόλαιο του Λορένθο θα είναι διετούς διάρκειας-από το ξεκίνημα της περιόδου του 2019-ενώ οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίξουν τα τέσσερα εκατ. ευρώ.

HRC sign Jorge Lorenzo… https://t.co/5Be5nwKmAB

— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) 6 Ιουνίου 2018


Από το 2008 που έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία MotoGP, ο Χόρχε Λορένθο έχει μία αξιοσημείωτη καριέρα, κατακτώντας το Πρωτάθλημα τρεις φορές, το 2010, το 2012 και το 2015. Η HRC αναμένεται να ανακοινώσει σε δεύτερη φάση περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εργοστασιακή της ομάδα για το 2019.

Από ‘κει και πέρα, η Ducati κινήθηκε αστραπιαία και στην θέση του Λορένθο φέρνει τον Ντανίλο Πετρούτσι, ο οποίος έτρεχε με τη δορυφορική ομάδα της Ducati, την Pramac, εκτιμήθηκε η δουλειά του και οι ικανότητές του, παίρνοντας την θέση του Ισπανού. Ο Πετρούτσι ήταν στην Pramac από το 2015 και κάθε χρόνο καταφέρνει να μαζέψει βαθμούς, όντας ανταγωνιστικός.

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα