Μολότοφ και χημικά στο κέντρο στην πορεία μαθητών – φοιτητών

Ένταση με ρίψη μολότοφ από ομάδα αγνώστων που παρείσφρησε στην πορεία των μαθητών και των φοιτητών και απάντηση των ΜΑΤ με ρίψη χημικών, υπήρξε το πρωί της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Ομάδα ατόμων που εμφανίστηκαν ξαφνικά φορώντας κουκούλες, προκάλεσε φθορές έξω από τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

σπάζοντας και κάποιες κάμερες. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν, δέχθηκαν μια μολότοφ και απάντησαν με ρίψη χημικών, ενώ στη συνέχεια έπεσε και αρκετό… κυνηγητό στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια προσαγωγή.

Βασικό αίτημα όσων συμμετέχουν στο συλλαλητήριο είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα