Μοίρασαν δώρα και χαμόγελα στο Χατζηκυριάκειο οι Πρίντεζης, ΛεΝτέι και Βεζένκοφ – Η οικογένεια του μπάσκετ βρέθηκε στο Χριστοδούλειο

Αυτές τις ημέρες άνθρωποι του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ είναι κοντά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, μοιράζοντας και δώρα.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού επισκέφτηκε το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Χατζηκυριάκειο και παίκτες μοίρασαν δώρα και χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν οι Γιώργος Πρίντεζης, Ζακ ΛεΝτέι και Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού

εκπροσώπησαν το σύλλογο μαζί με τη χορηγό εταιρεία των «ερυθρόλευκων» Menarini, η οποία παρέδωσε στο ίδρυμα και μια επιταγή με ένα σημαντικό ποσό.

Δείτε εδώ το βίντεο που δημοσίευσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ:

Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: «Είναι πραγματικά από τις ημέρες που νιώθεις πάρα πολύ όμορφα και με τον εαυτό σου, αλλά και γενικότερα. Αυτό που λέω κάθε φορά που βρίσκομαι σε τέτοια μέρη είναι αυτές οι πράξεις να μην γίνονται μόνο Χριστούγεννα και γιορτές, αλλά όλο τον χρόνο, γιατί αυτά τα παιδιά νιώθουν μοναξιά δώδεκα μήνες τον χρόνο, όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Συγχαρητήρια στην ομάδα που αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες γενικότερα και μας δίνει και εμάς την ευκαιρία να συνεισφέρουμε».

Ο Ζακ ΛεΝτέι είπε: «Ήταν όμορφα που ήρθαμε εδώ και δώσαμε κάποια δώρα. Μπήκαμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Θυμάμαι πως ένιωθα όταν ήμουν παιδί σε μια παρόμοια κατάσταση με αυτή που βρίσκονται τα συγκεκριμένα παιδιά… Οπότε, είναι καλό που ήρθαμε εδώ και δώσαμε δώρα, αγκαλιές και αγάπη. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά». Στα χαμόγελα των παιδιών αναφέρθηκε και ο Σάσα Βεζένκοφ: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρεθήκαμε στο Χατζηκυριάκειο για να μοιράσουμε χαμόγελα και δώρα στα παιδιά. Τους ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Να είναι καλοί μαθητές και πάντα να χαμογελάνε».

«Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα Πειραιά μαζί με έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες και χορηγούς μας, την Menarini», σχολίασε ο διευθυντής Marketing και Εμπορικής Ανάπτυξης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, και συνέχισε: «Ήρθαμε να προσφέρουμε λίγες στιγμές χαράς στα παιδιά με τους αθλητές μας και να τους ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Είναι πολύ σημαντικό το έργο του ιδρύματος και όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα κοντά σε τέτοιες προσπάθειες, ειδικά για ένα ίδρυμα που βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά και φροντίζουμε όλοι να το στηρίζουμε. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, αγάπη και να προσφέρουμε όλοι ό,τι μπορούμε, όχι μόνο τις γιορτινές μέρες, αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Menarini Hellas, Γιώργος Συκιανάκης, τόνισε από την πλευρά του: «Είναι συγκινητικό να βρίσκεται κανείς εδώ στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό η Menarini Hellas, την οποία εκπροσωπώ, βρέθηκε σε αυτό το χώρο και προσφέραμε μερικές ευχάριστες στιγμές στα παιδιά. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και ευχαριστώ ξανά τον Ολυμπιακό που είχε την καλοσύνη να είναι μαζί μας εδώ με διάσημους παίκτες για να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά».


Την ίδια ώρα, οι αληθινές σχέσεις είναι αυτές που αντέχουν στο χρόνο κι αυτό συμβαίνει στη σχέση του ελληνικού μπάσκετ με το Χριστοδούλειο Ίδρυμα. Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά ο ΕΣΑΚΕ, ο ΠΣΑΚ και ο ΣΕΠΚ βρέθηκαν στο Χριστοδούλειο για να μοιράσουν δώρα στα κορίτσια εν όψει των Άγιων Ημερών, αλλά και για δείξουν έμπρακτα την υποστήριξη και την συμπαράσταση τους στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το Ίδρυμα.

Ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου, Γιώργος Χριστοφοράκης, υποδέχθηκε τις αντιπροσωπείες των ΣΕΠΚ, ΕΣΑΚΕ (Κώστας Κώτσης, μέλος ΔΣ, Νίκος Καραχάλιος, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) και ΠΣΑΚ (Βασίλης Μουράτος από το Περιστέρι και οι Μάρκος Ψημίτης, Διονύσης Τάταρης, Διογένης Γοργόνης από Δάφνη Δαφνίου και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, Κώστας Αλεξανδρίδης), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όσα κορίτσια δεν είχαν σχολείο και βρίσκονταν στο χώρο του Ιδρύματος ήταν εμφανώς χαρούμενα από αυτή τη διαφορετική επίσκεψη που είχαν σήμερα το πρωί.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω για ακόμα μία φορά στο Χριστοδούλειο ορφανοτροφείο θηλέων» ήταν το αρχικό καλωσόρισμα του προέδρου του Ιδρύματος, Γιώργου Χριστοφοράκη, ο οποίος αποδείχτηκε και εξαιρετικά… μπασκετικός. Ο κ. Χριστοφοράκης επισήμανε: «Εύχομαι σε όλους να είναι γεροί να πετυχαίνουν πολλά καλάθια και να τους περιμένουμε κάθε χρόνο. Το πως αισθανόμαστε κάθε φορά που υποδεχόμαστε το ελληνικό μπάσκετ αποτυπώθηκε στο πρόσωπο της Σπυριδούλας, η οποία όταν μπήκατε στο χώρο του Ιδρύματος άστραψε το πρόσωπο της από χαμόγελο και φώτισαν τα μάτια της. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάω πολύ το μπάσκετ και έχω πάει στα περισσότερα Final Four, μάλιστα με μεγάλη μου χαρά διάβασα πρόσφατα ότι 23 Έλληνες εργάζονται είτε ως πρώτοι είτε ως συνεργάτες στο εξωτερικό και μάλιστα σε αγορές πρώτης γραμμής. Αυτό μας γεμίζει με χαρά και μας κάνει υπερήφανους γιατί εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας. Για εμάς αυτό τα λέει όλα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί με την επίσκεψη σας επενδύεται στη ψυχή μας και σε αυτή των παιδιών και τα κάνετε ευτυχισμένα. Καλή χρονιά σε όλους».

Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ της διοργανώτριας αρχής της Basket League Betshop.gr, Κώστας Κώτσης, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε ακόμα μία φορά εδώ και βλέπουμε πόσο μας αγαπάτε κι εσείς. Θέλουμε να ξέρετε ότι όλο το ελληνικό μπάσκετ ακόμα και η Εθνική ομάδα κι η Ομοσπονδία είναι δίπλα σας. Όπως πολύ σωστά αναφέρατε οι Έλληνες προπονητές μας κάνουν περήφανους στο εξωτερικό, ενώ είναι τεράστια υπόθεση και η Εθνική μας ομάδα, η οποία το καλοκαίρι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Εκτός από το Σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για την ελληνική κοινωνία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας προσκαλέσω και φέτος στο All Star Game που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη».

Εκ μέρους του ΠΣΑΚ, ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Ξανθόπουλος τόνισε: «Ευχαριστούμε για την όμορφη υποδοχή που μας επιφυλάξατε. Εκ μέρους όλων των μελών του Συνδέσμου και φυσικά του Μανώλη Παπαμακάριου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε την παρουσία μας εδώ, θα θέλαμε να σας πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι κάθε φορά που σας επισκεπτόμαστε και βλέπουμε ευτυχισμένα πρόσωπα. Δύναμη μεγάλη δύναμη και σε εμάς κάθε φορά που βρισκόμαστε αναμέσα σας. Αυτή είναι η ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά που βρισκόμαστε όλοι μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν αρκετές χρονιές ακόμα γιατί για εμάς το Χριστουδούλειο είναι το τρίτο μας σπίτι! Σας εύχομαστε καλές γιορτές με υγεία και μακάρι το 2019 να είναι ένα ευτυχισμένο έτος».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Χριστοφοράκης, αφού αποδέχτηκε την πρόσκληση αποκάλυψε ότι «φέτος εκτός από τα κορίτσια θα προσπαθήσω να είμαι κι εγώ εκεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα