Μήπως ακολουθείτε και εσείς τη νέα τάση στις σχέσεις που εγκυμονεί κινδύνους;

Τι συμβαίνει όταν κάποιος ο οποίος βρίσκεται σε μακροχρόνια σχέση φλερτάρει με τρίτο άτομο; Πόσο κινδυνεύει η σχέση του και πόσο γρήγορα οδηγείται σε χωρισμό; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια στις παραπάνω ερωτήσεις, ωστόσο η νέα τάση που παρατηρείται στις σχέσεις, η οποία έχει άμεση σχέση με την αυξανόμενη χρήση των social media, πιθανόν να εγκυμονεί κινδύνους.

Πρόκειται για το cushioning, το φλερτ

δηλαδή με τρίτο άτομο, που χρησιμοποιείται ως «μαξιλαράκι» ή ως πιθανός επόμενος σύντροφος σε περίπτωση χωρισμού. Το πιθανότερο είναι όταν κάποιος ακολουθεί αυτή την τάση να θεωρεί πως η «επίσημη» σχέση του δεν θα κρατήσει και πολύ.

Στη φάση αυτή εκείνος/η που φλερτάρει δεν προχωρά παραπάνω από το πλατωνικό επίπεδο. Μπορεί μεν να δημιουργεί ένα ερωτικό κλίμα, αλλά μέχρι εκεί. Τα social media έχουν διευκολύνει πολύ κάτι τέτοιο. Δεν είναι μόνο το facebook και το Instagram που προσφέρουν τη δυνατότητα προσέγγισης, αλλά και οι εφαρμογές γνωριμιών όπως είναι το δημοφιλές Tinder.

Για να καταλάβετε ότι είστε κι εσείς σε μια αντίστοιχη κατάσταση, αρκεί να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Στέλνετε συνέχεια μηνύματα στο άτομο με το οποίο φλερτάρετε διατηρώντας σχεδόν καθημερινή επικοινωνία;Κρύβετε τα μηνύματά του από τον/την σύντροφό σας;Φαντασιώνεστε το τρίτο άτομο σεξουαλικά;Φαντάζεστε πώς θα ήταν να είχατε σχέση με αυτό το άτομο, αφού χωρίζατε με τον/την τωρινό σύντροφό σας;

Αν απαντήσετε «ναι» σε τουλάχιστον δύο ερωτήσεις σημαίνει ότι έχετε πάρει τον δρόμο του χωρισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα φτάσετε ως εκεί. Όλα μπορούν να ανατραπούν αν συνειδητοποιήσετε τι κάνετε και αν φυσικά είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα