Μήνυμα ψυχραιμίας από τον Μητσοτάκη για τον κορονοϊό – Έκτακτα μέτρα στα σύνορα (video)

Μήνυμα ψυχραιμίας προς τους πολίτες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις εξελίξεις με τον νέο κορονοϊό, μετά και το τρίτο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει από τη 1 το μεσημέρι, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία προσθέτοντας ότι ο χειρότερος εχθρός είναι ο πανικός.

Τόνισε τη σημασία της προσωπικής ευθύνης, σε επίπεδο προσωπικής υγιεινής αλλά και σε επίπεδο συμπεριφοράς ώστε να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του υπουργείου.

Παράλληλα έδωσε μήνυμα πάταξης της αισχροκέρδειας

σε συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν ζήτηση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόβλημα τροφοδοσίας. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί αν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι αναμένεται να υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση για να ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις για το επόμενο τριήμερο. 

Αυξημένα μέτρα σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το μεταναστευτικό αποκτά μια νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα κορονοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Προκειμένου να προστατευθούν τα νησιά, ο Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι αναβαθμίζεται στον ανώτερο βαθμό ο έλεγχος των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση.

«Για το σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά», ανέφερε.

«Για την απόφαση αυτή έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που οφείλει να την αντιμετωπίσει ως ένα μέτρο προστασίας της Υγείας ολόκληρης της Ευρώπης. Το ίδιο θα γίνει και προς την Τουρκία. Ενώ ξεκινά και μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών», συμπλήρωσε.

Πηγή: Μήνυμα ψυχραιμίας από τον Μητσοτάκη για τον κορονοϊό – Έκτακτα μέτρα στα σύνορα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα