Μετεγγραφές στη F1: Επίσημα στην Ferrari ο Κάρλος Σάινθ Jr – Στη McLaren από το 2021 ο Ρικιάρντο

Με κάθε επισημότητα ο Κάρλος Σάινθ Jr ανήκει από την Πέμπτη (14/05) στο δυναμικό της Ferrari. Στη McLaren από το 2021 ο Ρικιάρντο. Συνεχίζονται οι…. αλλαγές σε πιλότους στη Formula και εν όψει των επόμενων χρόνων, με τα μονοθέσια να μην έχουν τρέξει φέτος λόγω του κορονοού.

Έτσι, ο 25χρονος ισπανός πιλότος θα αντικαταστήσει από το 2021 τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος στο τέλος του έτους

θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα, καθώς τελειώνει το συμβόλαιό του και δεν θα ανανεωθεί. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η «Scuderia» οριστικοποίησε τη διετή συνεργασία της με τον Σάινθ, γιο του θρύλου του WRC, Κάρλος Σάινθ.

Ο νέος οδηγός της Ferrari έχει 102 συμμετοχές στη Formula 1 με τις Toro Rosso, Renault και McLaren, από το 2015 έως σήμερα, ενώ έχει συγκεντρώσει 267 βαθμούς. Το 2019 έλαβε την καλύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

.@Carlossainz55 to race for Scuderia Ferrari Mission Winnow in 2021 and 2022https://t.co/XA3xLP0a77

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) May 14, 2020


Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του grid και οι άνθρωποι της Ferrari έκριναν ότι είναι ο ιδανικότετος για την θέση του Νο2 στην ομάδα, πίσω από τον 22χρονο Μονεγάσκο, Σαρλ Λεκλέρκ.

I’m very happy that I will be driving for Scuderia Ferrari in 2021 and I’m excited for my future with the team.

I still have an important year ahead with McLaren Racing and I really look forward to go back racing with them this season. pic.twitter.com/UXkTzFzUgV

— Carlos Sainz (@Carlossainz55) May 14, 2020

Ένα 24ωρο μετά την γνωστοποίηση του «διαζυγίου», Ferrari-Φέτελ, στο τέλος της σεζόν, ήρθε μία ακόμη σημαντική είδηση στην Formula 1, αυτή την φορά όχι για κάποιο «χωρισμό», αλλά για… «γάμο».

El piloto Daniel Ricciardo irá a McLaren en sustitución de Carlos Sainz https://t.co/37ZWTBosdF pic.twitter.com/RXuN7bQQdY

— El Nacional (@ElNacionalWeb) May 14, 2020


Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/05) η McLaren, από το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα το δίδυμο των οδηγών στα μονοθέσιά της θα είναι, εκτός του Λάντο Νόρις (τρίτη του σεζόν με την βρετανική ομάδα) και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο αυστραλός οδηγός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο τίθεται σε ισχύ από το επόμενο έτος. Σημειώνεται ότι ο Ρικιάρντο θα καλύψει το κενό που αφήνει στη βρετανική ομάδα ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος του 2020 από τη McLaren με πιθανότερο προορισμό τη Ferrari.

McLaren announces that @DanielRicciardo will race for the team alongside @LandoNorris in the Formula One World Championship from 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα