Μετά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ο κορονοϊός «κλείνει» και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες (video)

Μετά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κλειστά θα μείνουν και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την απόφαση να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για 14 ημέρες., λέγοντας πως το μέτρο πάρθηκε για προληπτικούς λόγους. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή νηπιαγωγεία, σχολεία, πανεπιστήμια, ΙΕΚ και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε επίσης ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Ανακοινώσεις από τον Μητσοτάκη την Τετάρτη – Έρχονται κι άλλα μέτρα

Μέτρα ετοιμάζονται και στον δημόσιο τομέα, με σχετική εγκύκλιο και του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το πρωί ανακοινώθηκαν άλλα πέντε κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 89.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός προβλέπεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού, την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει Task Force για τις τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της επιδημίας στο τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: Μετά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ο κορονοϊός «κλείνει» και τα φροντιστήρια για 14 ημέρες (video) - altsantiri

Keywords