Με Υγειονομικό Πρωτόκολλο το 60% των ξενοδοχείων στο νότιο Αιγαίο

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το 64% του συνόλου των ξενοδοχείων έχει λάβει Υγειονομικό Πρωτόκολλο, δηλαδή περίπου 6 στα 10 ξενοδοχεία, στην κατηγορία των 5άστερων ξενοδοχείων σχεδόν το 70% έχει λάβει Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ενώ το νησί με το μεγαλύτερο ποσοστό ξενοδοχείων (83%) που πήρε Υγειονομικό Πρωτόκολλο είναι η Μήλος, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος.

Γενικά

σημαντικό είναι το ποσοστό των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου που έχουν λάβει Υγειονομικό Πρωτόκολλο (ΥΠ), συμμετέχοντας στη συντονισμένη προσπάθεια της Πολιτείας για μία ασφαλή τουριστική περίοδο εν μέσω της πανδημίας Covid-19. Σημειώνεται, ότι τα ξενοδοχεία που έχουν λάβει Υγειονομικό Πρωτόκολλο μπορεί ακόμη να μην έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, σχετικά με τα ξενοδοχεία του Νοτίου Αιγαίου που έχουν δημιουργήσει Υγειονομικό Πρωτόκολλο μέχρι τις 25 Ιουλίου είναι θετικά και επιβεβαιώνουν τη θετική προδιάθεση επαναλειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Με αριθμούς

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά και οι απόλυτοι αριθμοί των ξενοδοχείων που δημιούργησαν υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με το σύνολο των ξενοδοχείων στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) του Νοτίου Αιγαίου, έχουν ως εξής:

– ΠΕ Ρόδου: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 59% (321 από το σύνολο των 547 ξενοδοχείων).

-ΠΕ Κω: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 54% (156 από το σύνολο των 287 ξενοδοχείων).

-ΠΕ Μυκόνου: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 57% (112 από το σύνολο των 195 ξενοδοχείων).

-ΠΕ Σαντορίνης: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 67% (256 από το σύνολο των 384 ξενοδοχείων).

-ΠΕ Τήνου: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 76% (32 από το σύνολο των 42 ξενοδοχείων).

-ΠΕ Νάξου: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 79% (133 από το σύνολο των 168).

-ΠΕ Μήλου: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 83% (63 από το σύνολο των 76 ξενοδοχείων).

-ΠΕ Άνδρου: Έλαβαν ΥΠ ξενοδοχεία σε ποσοστό 78% (21 από το σύνολο των 27 ξενοδοχείων).

Στα πεντάστερα

Στην κατηγορία των 5άστερων ξενοδοχείων, στη Ρόδο έλαβαν ΥΠ το 72%, στην Κω το 80%, στη Σαντορίνη το 66% και στη Μύκονο το 58%. Αντιστοίχως, σε μικρότερα νησιά που η δυναμική τους περιορίζεται σε ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας υπάρχει διαφοροποίηση στα ποσοστά ανά κατηγορία. Για όλες τις ΠΕ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου το σύνολο τον ξενοδοχείων που έχουν πάρει Υγειονομικό Πρωτόκολλο είναι 64%. Ανά κατηγορία: Τα 5άστερα ξενοδοχεία σε ποσοστό 69%, τα 4άστερα ξενοδοχεία σε ποσοστό 66%, τα ξενοδοχεία 3 αστέρων σε ποσοστό 62%, τα ξενοδοχεία 2 αστέρων σε ποσοστό 64% και τα ξενοδοχεία με 1 αστέρι σε ποσοστό 57%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα