Με… μηδέν «βαθμολόγησε» τη ΝΔ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Δουζίνας (video)

Με… μηδέν «βαθμολόγησε» τη στάση της ΝΔ σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, Κώστας Δουζίνας, με αφορμή την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει

μια πρόταση που έγινε από το υπουργείο εξωτερικών, ακολουθώντας μια αρχική πρόταση που είχε γίνει από το Ποτάμι», εξήγησε ο κ. Δουζίνας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Σήμερα οι αντιπρόσωποι της ΝΔ είπαν ότι δεν θα συμμετάσχουν αν δεν προηγηθεί συζήτηση για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής». Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών είχε στείλει την πρόσκληση πριν από ένα μήνα, στις 16 Αυγούστου, καθώς και την ημερήσια διάταξη. Δεν είχαν ζητήσει την αλλαγή της ατζέντας τότε όπως είπε ο κ. Κοτζιάς. Επιπλέον τα θέματα αυτά είχαν συζητηθεί ήδη σε άλλες συνεδριάσεις, υπογράμμισε ο κ. Δουζίνας.

«Αν βάλεις στους φοιτητές σου ένα θέμα και σου απαντήσουν κάτι άλλο, τους βάζεις 0 στις εξετάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουζίνας. «Η ΝΔ είχε το δικαίωμα προφανώς να ζητήσει άλλη ατζέντα και δεν το ζήτησε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Δουζίνας εξέφρασε τη θλίψη του που «την τελευταία περίοδο η εξωτερική πολιτική έχει γίνει πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων κυρίως εκ μέρους της ΝΔ».

«Όταν η αντιμετώπιση της εξωτερικής πολιτικής περνάει από τα πάνελς στις επιτροπές και στο Εθνικό Συμβούλιο, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να υπάρχει η μεγαλύτερη εθνική συναίνεση, έχουμε μεγάλο πρόβλημα». συμπλήρωσε.

«Ελπίζω η ΝΔ να μην το συνεχίσει γιατί θα έπρεπε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε αυτά τα θέματα», ανέφερε.

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Με…, Δουζίνας,me…, douzinas