Μάντσεστερ Σίτι και Λυών στους «8» του Champions League – Το «δώρο» της γαλλικής ομάδας στον Ολυμπιακό (video)

Μάντσεστερ Σίτι και Λυών πήραν το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League, με τους Άγγλους να επικρατούν 2-1 επί της Ρεάλ στο «Έτιχαντ» και τους «λιονέ» να προκρίνονται παρά την ήττα τους με 2-1 σπό τη Γιουβέντους στο Τορίνο (είχαν επικρατήσει 1-0 επί γαλλικού εδάφους). Η Λιόν στέλνει τον Ολυμπιακό στα play offs του ερχόμενου

Champions League…

Οι «πολίτες»… πάτησαν στο υπέρ τους 2-1 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και κατάφεραν να «πετάξουν εκτός» συνέχειας την Ρεάλ, επικρατώντας στη ρεβάνς του «Έτιχαντ» και πάλι με 2-1.

Αντίπαλός τους στο δρόμο για την τετράδα θα είναι η Λυών, στον προημιτελικό της 15ης Αυγούστου στο «Estadio Jose Alvalade» της Λισσαβόνας. Η Σίτι προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Ζεσούς έκλεψε τη μπάλα από τον Βαράν (που έκανε κάκιστο υπολογισμό) και τη «σέρβιρε» στον Στέρλινγκ, ο οποίος δεν λάθεψε από κοντά κάνοντας το 1-0.

Μετά το 25’ η «βασίλισσα» άρχισε να ισορροπεί κι έφτασε στην ισοφάριση στο 28’ με πολύ ωραία κεφαλιά του Μπενζεμά. Στο β’ ημίχρονο η Σίτι βγήκε ξανά στο γήπεδο με διάθεση να «τελειώσει» την πρόκριση και τα κατάφερε στο 69’, μετά το νέο… παιδαριώδες λάθος του Βαράν και το τελείωμα του Ζεσούς.

«Γλυκιά» ήττα η Λυών

H  Λυώνμπορεί να ηττήθηκε 2-1 στο Τορίνο από την Γιουβέντους, αλλά χάρη στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (1-0) ήταν εκείνη που πανηγύρισε την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League.

Το γκολ του Ντεπάι στο 12ο λεπτό αποδείχθηκε καθοριστικό για τους «λιονέ». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πέτυχε, όμως, δύο γκολ στο 43′ και στο 60΄και έγραψε ιστορία στα χρονικά του συλλόγου του Τορίνου. Τα τέρματά του δεν στάθηκαν, ωστόσο, αρκετά για να στείλουν την «Γηραιά Κυρία» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στα 35 του χρόνια ο πορτογάλος σούπερ σταρ πέτυχε το 36ο του γκολ μέσα στη σεζόν με τη φανέλα της Γιουβέντους στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο με ένα αριστουργηματικό τρόπο σκόραρε για δεύτερη φορά.

Με το 37ο γκολ μέσα στην τρέχουσα σεζόν έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο, επίδοση που διατηρούσε ο Φελίτσε Μπορέλ από τη σεζόν 1933-34 με 36 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη επίδοση έχει και με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Λυών στέλνει τον Ολυμπιακό στα play offs του Champions League

Η έκπληξη που έκανε η Λυών και προκρίθηκε εις βάρος της Γιουβέντους, στο final 8 του Champions League, ήταν ένα μεγάλο «δώρο» για τον Ολυμπιακό.

Μετά την εξέλιξη αυτή κι εφόσον οι «λιονέ» ή, η Νάπολι δεν κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας θα γλιτώσουν τον γ’ προκριματικό γύρο της επόμενης διοργάνωσης και θα επιδιώξουν μέσω των play offs να πάρουν το «εισιτήριο» για τους ομίλους. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρουν θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στα γκρουπ του Europa League.

Πως γίνεται τώρα αυτό; Ο Άγιαξ είναι επικεφαλής στα play off, οπότε αν περάσει η Λιόν ή η Νάπολι (δεν εξασφάλισαν έξοδο στο Champions League μέσω των αντίστοιχων πρωταθλημάτων), από επικεφαλής των play offs πηγαίνει στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής του 3ου προκριματικού, οπότε ανεβαίνει κι αυτός γύρο (μαζί του και η Σλάβια), ώστε στα play offs (μονοπάτι πρωταθλητών) να έχει οκτώ ομάδες.

Μοναδική προϋπόθεση να μην κατακτήσει το Champions League της τρέχουσας σεζόν η Λυών ή η Νάπολι (το Σάββατο στις 22:00 η ρεβάνς στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα).

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα