Λονδίνο: Προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της απόφασης να της αφαιρεθεί η άδεια, η Uber

Η εταιρεία μεταφοράς Uber προσέφυγε σήμερα στο δικαστήριο του Γουεστμίνστερ του Λονδίνου, όπως είχε προειδοποιήσει, με σκοπό να ανατρέψει την απόφαση της ρυθμιστικής Αρχής μεταφορών του Λονδίνου που της αφαίρεσε την άδεια.

Δείτε επίσης: Τέλος η Uber από το Λονδίνο – Η Υπ. Μεταφορών της αφαίρεσε την άδεια

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου

(TfL) αποφάσισε τον περασμένο μήνα, να αφαιρέσει από την εταιρεία Uber την άδειά της να λειτουργεί στη βρετανική πρωτεύουσα, επικαλούμενη την προσέγγιση της εταιρίας στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Η εταιρεία κατέθεσε ένα έγγραφο, ουσιαστικά, για να γνωστοποίηση την πρόθεσή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η Uber, παρά τα όσα συμβαίνουν δήλωσε ότι ελπίζει να συνεχίσει να μιλά στην TfL έστι ώστε να βρεθεί μια λύση.

Δείτε επίσης: Πάνω από 600.000 οι υπογραφές κατά της απαγόρευσης λειτουργίας της Uber στο Λονδίνο

«Ενώ σήμερα καταθέσαμε την προσφυγή μας προκειμένου οι Λονδρέζοι να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την TfL», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. «Όπως έχει δηλώσει ο νέος μας διευθύνων σύμβουλος, είμαστε αποφασισμένος να κάνουμε τα πράγματα σωστά».

Παρά τη δικαστική διαμάχη οι οδηγοί της Uber στο Λονδίνο μπορούν να δουλεύουν κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής.

Δείτε επίσης: Η άφαντη Uber και ο νόμος που έρχεται – Τι λένε Σπίρτζης και εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη

Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα