Λιχουδιές με… βελονάκι (εικόνες)

Ο Τρέβορ Σμιθ γεννήθηκε στην Πενόλα, μια πόλη στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, έκανε σπουδές γλυπτικής, διατέλεσε επιμελητής εκθέσεων σε διάφορες γκαλερί, είναι τώρα εγκατεστημένος στο Πόρτλαντ. Αλλά.

Από μικρό παιδάκι, κάτω από τις φτερούγες της μητέρας του, έμαθε να είναι καταπληκτικός τεχνίτης στα υφάσματα. Η τελευταία εμμονή του είναι το πλέξιμο με βελονάκι.

Πέρυσι, στην γκαλερί Michael Reid, στο Σίδνεϊ, έκανε έκθεση έργων του με βελονάκι: τούρτα Black Forest, πιάτο με αστακό, πιάτο «τυριά-αλλαντικά» και άλλα.

Για

να ετοιμάσει τα έργα του, ο Τρέβορ χρησιμοποιεί διάφορα υλικά: αφρώδες ελαστικό για να διατηρούν το σχήμα τους, βαμβάκι για να παραγεμίζει ψάρια, αστακούς και συναφή. Για τα φρούτα και τα λαχανικά, ο Τρέβορ πλέκει με βελονάκι γύρω από σχήματα από πολυεστέρα. Χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να δώσει λεπτομέρειες στα φύλλα και τα λουλούδια. Και ράβει όλα αυτά τα μέρη, στην τελική σύνθεση.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με τις «συνταγές» του Τρέβορ Σμιθ. Κάθε λιχουδιά του απαιτεί 15 με 30 ώρες για να ετοιμαστεί.

Φέτος, ο Τρέβορ θα μας «φιλέψει» σόλο έκθεσή του με τούρτες… με βελονάκι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: michaelreid.com

Keywords
Τυχαία Θέματα