Λευκορωσία: Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κοσλενίκοβα (video)

Συνεχίζεται το θρίλερ με την αρπαγή της επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Λευκορωσία, η οποία απήχθη τη Δευτέρα (07/09) στο περιθώριο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε βαν.

Τρεις λευκορώσοι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί, περιλαμβανομένης της Μαρία Κολέσνικοβα, πέρασαν τους μεθοριακούς ελέγχους στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας, δήλωσε αξιωματούχος της λευκορωσικής υπηρεσίας συνοριοφυλάκων.

Μασκοφόροι συνέλαβαν

την Κολέσνικοβα τη Δευτέρα (07/09), στο κέντρο του Μινσκ και την πήραν μαζί τους μ’ ένα βαν, ενώ δύο από τους συμμάχους της είχαν εξαφανισθεί αργότερα, όπως έκανε γνωστό το κίνημα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα κορυφώνονται οι διεθνείς αντιδράσεις για το καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργεί και δρα η κυβέρνηση Αλεξάντερ Λουκασένκο, με το Βερολίνο να τον καλεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στην πολιτικό της αντιπολίτευσης. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Bild» τόνισε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανησυχεί πολύ γι αυτήν και προσέθεσε ότι οι συνεχιζόμενες συλλήψεις και η καταστολή είναι απαράδεκτες».

Belarus opposition leader 'ripped up passport at Ukraine border' https://t.co/9bEpk4iR9s

— chrissjones (@chrissjones) September 8, 2020

Συνολικά 633 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις της Κυριακής (06/09), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Η Κολέσνικοβα είναι μία από τις τρεις γυναίκες που ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά του Λουκασένκο μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές. Είναι η μόνη που παραμένει ακόμα στη χώρα. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι η Αστυνομία αρνείται ότι την έχει συλλάβει.

«Μιλήσαμε με την αστυνομία και την Υπηρεσία Πληροφοριών αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε πληροφόρηση σχετικά με το που κρατείται η Μαρία και η ασφάλειά της είναι η νούμερο ένα μας προτεραιότητα. Η Μαρία είναι ηγέτιδα και εκατομμύρια Λευκορώσοι την εμπιστεύονται και θαυμάζουν το κουράγιο της στη μάχη υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της δραστήριας πολιτικού.

Belarus’s opposition says one of its leaders, Maria Kalesnikava, was abducted after weeks of mass protests against President Lukashenko https://t.co/79E4n2xSAb

— Linda Hill (@bulldoghill) September 8, 2020

Συνολικά 633 διαδηλωτές συνελήφθησαν την Κυριακή

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρθηκε, συνολικά 633 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή (06/09) στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Λευκορωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Οι λευκορωσικές αρχές έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία καταστολής των μαζικών κινητοποιήσεων που γίνονται στη χώρα κατά του ισχυρού άνδρα της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, τις οποίες ο Λουκασένκο κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία και η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως το αποτέλεσμα αυτό ήταν προϊόν νοθείας.

#Belarus crisis: one f the most read @POLITICOEurope
stories this afternoon is on how the nation's opposition broadens tactics in bid to unseat Lukashenko: https://t.co/4A6j0Z5TMV pic.twitter.com/nHINR5naPb

— Sergei Kuznetsov (@KuznetsovMedia) September 8, 2020

#Lukashenko giving interview to #Russia's leading #media outletshttps://t.co/gpN2mTPIAB#Belarus #President @BelarusMFA @mfa_russia @tassagency_en @SputnikInt @RT_com @euronews @Reuters @business @cnni @BBCWorld @XHNews @PDChina @YonhapNews @japantimes pic.twitter.com/V86l7Lpn8N

— BelTA (@Belarus_News) September 8, 2020

US Troops & Abrams Tanks Arrive In Lithuania For Military Drills Along Border With Belarus https://t.co/7WLqchDPMD pic.twitter.com/JjGmOnW0Xu

— Matthew Abenante, IRC (@matt_ir_guru) September 8, 2020

Members of #Belarus' Coordination Council Anton Radnenkov & Ivan Kravtsov passed the border control on Belarusian-Ukrainian border this morning. Their colleague Maria Kalesnikava was w/ them, but did not cross the border – the oppositionist was likely detained

via @Belarus_News pic.twitter.com/5mWMP8IHc0

— Hromadske Int. (@Hromadske) September 8, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα