Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο επισκέφθηκε στη φυλακή μέλη της αντιπολίτευσης (video)

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο πήγε σε μια φυλακή του Μινσκ το Σάββατο (10/10) για να έχει συνάντηση με κρατούμενους ηγέτες της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Belta».

Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από ένα φιλοκυβερνητικό δίκτυο στο «Telegram» και το οποίο επικαλείται το «Belta» στην ιστοσελίδα του, ο Λουκασένκο και έντεκα ακόμη πρόσωπα, ντυμένοι απλά, φαίνονται να κάθονται γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι που είναι στολισμένο με λουλούδια.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βίκτορ Μπαμπαρίκο, στον οποίο απαγορεύτηκε

να θέσει υποψηφιότητα στις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές του Αυγούστου και ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούλιο μαζί με τον γιο του, διακρίνεται στα αριστερά του Λουκασένκο στη φωτογραφία.

Εκπρόσωπος της ομάδας του Μπαμπαρίκο, ο Γκλεμπ Γκέρμαν, είπε ότι πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι γνήσια, αλλά ότι δεν γνωρίζει τον λόγο της συνάντησης. «Όλοι επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες τώρα», είπε.

Όλοι όσοι βρίσκονταν γύρω από το τραπέζι εκτός από τον πρόεδρο είχαν μια κάρτα με το όνομά τους μπροστά τους. Η μόνη γυναίκα που ήταν στο τραπέζι ήταν ένα μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, η δικηγόρος Λίλια Βλάσοβα, η οποία προφυλακίστηκε στα τέλη Αυγούστου.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο 66χρονος Λουκασένκο μίλησε για τις αλλαγές που προτείνει στο Σύνταγμα της Λευκορωσίας. «Το Σύνταγμα δεν μπορεί να γραφτεί στο δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος Λουκασένκο σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

#Belarus #Lukashenko met with Viktar #Babariko and other political prisoners in the KGB prison. So first, he jailed them and now he decided to show he is able to talk to them. Clearly, he is using them as hostages pic.twitter.com/IDtsLxmIB5

Hanna Liubakova (@HannaLiubakova) October 10, 2020

Zo te zien heeft een gesprek van 4,5 uur weinig tot geen veranderde attitude opgeleverd bij Lukashenko. #Belarus pic.twitter.com/HYNkvVmkHR

— Hekel Kortzicht (@HekelKortzicht) October 11, 2020

it's cyclist hell in #minsk today. they have been the vanguard of street protests 4 two months. still out there scouting #belarus #lukashenko pic.twitter.com/6MmmmnoCwS

— drone department (@dronedept) October 11, 2020

Belarus's Lukashenko Meets Opposition in KGB Jail, Belta Says – Bloomberg https://t.co/LtfaWt0GfV via @nuzzel

— Be Soap, Water, Distant & Masked (@aljola) October 11, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα