Κύπελλο: Σπουδαίο «διπλό» στο Περιστέρι ο ΠΑΣ, δύσκολη νίκη για Αστέρα Τρίπολης (εικόνες)

Νίκη «μισή πρόκριση» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, νικώντας τον Ατρόμητο με 2-1, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες (αποβολή Σιόντη στο 50′), προηγήθηκε 2-0 με τους Κριζμάν (18′) και Ξύδα (40′), ενώ για τον Ατρόμητο μείωσε ο Κουλούρης

στο 76′. Με το… δεξί στον 6ο όμιλο μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Μαρτίνεθ (68′) και Βαλιέντε (86′) ήταν οι σκόρερ των «Αρκάδων», ενώ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Τζανετόπουλος (74′).

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Οι Γιαννιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς και συγκεκριμένα από το 5ο λεπτό, όταν ο Κούζικ βρήκε τον Κρίζμαν, αλλά ο Κροάτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεοδωράκη σε μοναδικό τετ α τετ. Στο 18′ όμως ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ρεβάνς, ανοίγοντας το σκορ μετά την πάσα του Γιάκου. Οι δύο ποδοσφαιριστές συνέχισαν την άτυπη προσωπική μονομαχία τους δύο λεπτά αργότερα, με τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου να αποκρούει το πέναλτι του Κρίζμαν, που είχε καταλογιστεί σε χέρι του Καρασαλίδη.

Στο 22′ οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, όταν το πολύ δυνατό σουτ του Γιαννούλη από τα 25 μέτρα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Νεόφυτου. Στο 34′ και σε αντεπίθεση ο Μπρούνο έβγαλε σε θέση βολής τον Μούγιακιτς, που πλάσαρε σχεδόν από το ύψος του πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του «Άγιαξ», ο οποίος στάθηκε τυχερός τρία λεπτά αργότερα: ο Μπρούνο γύρισε στον Μούγιακιτς που δεν μπόρεσε να σουτάρει με «τη μία» από τα πέντε μέτρα, η μπάλα στρώθηκε στον Κωτσόπουλο που «σημάδεψε» το δοκάρι και στην επιστροφή της ο Μούγιακιτς που πλάσαρε για να διώξει σε κόρνερ ο Νεόφυτος.

Ο Ατρόμητος είχε τα δοκάρια, ο αντίπαλός του όμως ήταν αποτελεσματικός κι έτσι στο 40′ ο Αποστολόπουλος βρήκε τον Ξύδα στην περιοχή, κι εκείνος τον Θεοδωράκη για το 0-2. Η αποβολή του Σιόντη στο 50′ (δύο κίτρινες) άλλαξε τις ισορροπίες, με τους γηπεδούχους να ασκούν στη συνέχεια μεγάλη πίεση. Μια πίεση που καρποφόρησε στο 76′, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη ο Κουλούρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και στα δίχτυα, αλλά μέχρι εκεί, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν στη συνέχεια το γκολ της ισοφάρισης.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Κόκκινη: 50′ Σιόντης

Κίτρινες: Μιχαήλ, Σιόντης, Νεόφυτος, Ευαγγέλου, Κούζικ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Νάτσος, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Γαρουφαλιάς (65′ Μάντσον), Ούμπιδες, Μούγιακιτς, Ουγκράι (85′ Χατζηισαΐας), Μπρούνο, Κωτσόπουλος (46′ Κουλούρης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος (62′ Μπουκουβάλας), Κρίζμαν, Ευαγγέλου, Γιάκος (75′ Αθανασιάδης), Σιόντης, Κακούμπα, Κούζικ, Ξύδας (55′ Σκόνδρας), Κάστρο.

Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-1

Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς στο 46ο λεπτό με τον Τσιλιανίδη να μην μπορεί να νικήσει τον Βάσιτς. Τελικά, η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι απέφερε αποτέλεσμα στο 68′, μετά την ωραία ατομική προσπάθεια του Κότσιρα και την προσωρινή απόκρουση του Βάσιτς ήρθε ο Μαρτίνεθ με δυνατό σουτ να ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα (η μπάλα βρήκε και λίγο στον Γκονζάλες κι άλλαξε πορεία, 1-0).

Μόλις έξι λεπτά διήρκεσαν οι πανηγυρισμοί των Αρκάδων, καθώς στο 74′ ο Τζανετόπουλος ισοφάρισε για τον Απόλλωνα με σουτ από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από το φάουλ του Σικαμπάλα.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 79′, όταν δύο λεπτά νωρίτερα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γκαρός (σωστή η απόφαση του διαιτητή), αλλά ο Βάσιτς με υπέροχη επέμβαση δεν επέτρεψε στον Μανιά να σκοράρει (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι).

Τελικά, τη λύση στους γηπεδούχους έδωσε στο 86ο λεπτό ο Βαλιέντε με γυριστή κεφαλιά.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Κίτρινες: Βαφέας, Γκαρός

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Μαρτίνεθ (84′ Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (60′ Φερνάντες), Καλτσάς, Ρόλε (60′ Μανιάς), Δουβίκας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριχβέλα, Λούκις, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Κλοντιάν, Ελ Χέλβε (61′ Γκαρός), Αλμέιδα Πέδρο (46′ Γκονζάλες), Φανταλά, Βαρκάς (70′ Ακόστα).

Βόλος-Απόλλων Λάρισας 5-1

Χάρη σε ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο στο β΄ ημίχρονο, ο -νεοφώτιστος στη Football League- Βόλος συνέτριψε 5-1 του Απόλλωνα Λάρισας για τον 2ο όμιλο, σε ένα ματς που υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21′ με τον Μάντζη, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, είχαν δοκάρι στο 38′ με τον Μαρκολίνο και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (47′) με τον Λίταινα. Όμως στο διάστημα 61′-69′ ο Βόλος κατάφερε να πετύχει τρία γκολ (61′ Κότο, 65′ Πέντα, 69′ Μάντζης), ενώ είχε και δοκάρι λίγο αργότερα με τον Πέντα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 82′ ο Πίτου Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΒΟΛΟΣ: Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Ρούσσος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγιέρο, Πίτου Γκαρσία (83′ Κορέλας), Κότο, Πέντα, Ηλιόπουλος (58′ Δόρης), Μάντζης (75′ Πίσπας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κουτογλίδης, Σκούπρα, Σουλιώτης, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Λίταινας, Μαρκολίνο (85′ Κοντοθανάσης), Τασιούλης (79′ Καμπέρης), Λουκάο

Ιεράπετρα-Κισσαμικός 0-2

Με το… δεξί μπήκε ο Κισσαμικός στον 3ο όμιλο, καθώς επικράτησε στην Ιεράπετρα 2-0 του τοπικού ΟΦΙ. Η χανιώτικη ομάδα ήταν ανώτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά χρειάστηκε μία στημένη φάση (κόρνερ) και μία κεφαλιά του Ζιούλη στο 48′ για να πάρει το προβάδισμα. Λίγο πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως το σουτ του Μπλέντι πέρασε ελάχιστα έξω, και στο 90′ ο Βρεττός «σφράγισε» τη νίκη του ΑΟΧ.

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Παναγιώτου, Κορομηλάς, Αναστασόπουλος, Καλημέρης, Μίγγας, Πότσι, Μούτσα, Παπαδόπουλος (58′ Τοπούζης), Χύσι, Γκίκα, Μηνάς (64′ Γκέκας)

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Ζιούλης, Φαζός, Αρναούτογλου, Γκίνη, Καντιμά, Σιμόν (73′ Βρεττός), Σάλιακας, Αρναρέλλης (68′ Αποστολόπουλος), Ρίσκι (82′ Μαλόνγκα)

Απόλλων Παραλιμνίου-Τρίκαλα 1-1

Παρότι τους χωρίζει μία κατηγορία, ο Απόλλων Παραλιμνίου έπαιξε «στα ίσια» τα Τρίκαλα και θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αν κατάφερνε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 31′ με τον Μερεσιώτη, αλλά οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν στο 43′ με τον Τσιμίκα. Τα Τρίκαλα έμειναν με δέκα παίκτες από το 54′, λόγω αποβολής του Τσιάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και με εννέα από το 79′, όταν αποβλήθηκε και ο Γκουγκούδης, που πρόλαβε να δεχθεί δύο κίτρινες σε έξι λεπτά (είχε μπει αλλαγή στο 73′). Ο Απόλλων Παραλιμνίου δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα, ενώ ο ΑΟΤ παραλίγο να «κλέψει» τη νίκη στο 83′, αλλά το πλασέ του Ηλιάδη σταμάτησε στο δοκάρι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Σαββίδης, Τσαούσης, Μερεσιώτης, Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Κ. Τριανταφύλλου, Δέντσας (81′ Παναγιωτίδης), Λαζαρίδης, Κεχαγιάς, Μπονέρης (65′ Λιάρας), Ζυγκερίδης

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ταΐρης, Πάνος, Συριόπουλος, Γκότοβος, Γιουκαρή, Τσιάρας, Συμελίδης, Τσιμίκας (73′ Γκουγκούδης), Μακρίδης, Ράντι (63′ Ηλιάδης), Βανκεβάι (84′ Κέζος)

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας:

1ος όμιλος

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Θύελλα Καμαρίου-ΑΕΠ Ηρακλής (27/9, 16:30)

2ος όμιλος

Βόλος-Απόλλων Λάρισας 5-1

ΑΕΚ-Λαμία (26/9, 21:30)

3ος όμιλος

Ιεράπετρα-Κισσαμικός 0-2

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (2/10, 17:30)

4ος όμιλος

Αήττητος Σπάτων-Εργοτέλης (26/9, 16:30)

ΠΑΟΚ-Άρης (26/9, 19:00)

5ος όμιλος

Άρης Αβάτου-Παναχαϊκή (27/9, 16:30)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (27/9, 21:30)

6ος όμιλος

Απόλλων Παραλιμνίου-Τρίκαλα 1-1

Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-1

7ος όμιλος

Ξάνθη-ΟΦΗ (26/9, 16:30)

Νίκη Βόλου-Κασσιόπη (26/9, 19:00)

8ος όμιλος

Ηρόδοτος-Απόλλων Πόντου (27/9, 16:30)

Πανιώνιος-Λάρισα (3/10, 17:30)

Keywords
Τυχαία Θέματα