Κύπελλο Ελλάδος: Οι δύσκολες προκρίσεις Ατρομήτου και Άρη και τα… πέναλτι στο Περιστέρι (video)

Ο Ατρόμητος πήρε δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού όμως… δεινοπάθησε στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» από τον μαχητικό Βόλο, ο οποίος πήρε τη νίκη με 2-0, αλλά αποκλείστηκε γιατί είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 3-0 στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Με δυο πέναλτι σκόραρε η ομάδα της Μαγνησίας, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες.

Στην άλλη ρεβάνς για τους «16» που έγινε την Τρίτη (14/01), ο Άρης, αν και βρέθηκε νωρίς πίσω

στο σκορ, κατάφερε να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, να επικρατήσει με 2-1 της Ξάνθης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και, σε συνδυασμό με τη νίκη του (1-0) την περασμένη εβδομάδα στα Πηγάδια, να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αγώνας στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου κρίθηκε από τα δύο γκολ του Γκουαροτσένα με πέναλτι, στο 13΄ και στο 22΄. Από το 21΄ ο Ατρόμητος έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καχίλα (απευθείας κόκκινη) και ο Βόλος από το 70΄ αφού ο Μπαλογιάννης δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Τσαμούρη. Στο 82΄ αποβλήθηκε επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο σκόρερ Γκουαροτσένα του Βόλου αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες.

Ο Βόλος προειδοποίησε στο 10′ όταν ο Μπαλογιάννης μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο νεαρός Μανδάς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 13΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν, όμως, στο γκολ με πέναλτι του Γκουαροτσένα, το οποίο κέρδισε ο Τσαούσης σε ανατροπή του από τον Κιβρακίδη.

Στο 21΄ ο Βόλος κέρδισε νέο πέναλτι, όταν σε σουτ του Μαξ η μπάλα βρήκε το χέρι του Καχίλα, ο οποίος δέχθηκε και την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Την ποινή από την άσπρη βούλα ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι ο Γκουαροτσένα στο 22΄ και να κάνει το 2-0 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Το δεύτερο τέρμα επιτεύχθηκε, πάντως, με περιπετειώδη τρόπο, αφού ναι μεν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καχίλα, αλλά η αποβολή του ήταν μάλλον άδικη, γιατί ο διαιτητής θα έπρεπε να του δείξει κίτρινη και όχι απευθείας κόκκινη κάρτα. Επίσης, στην εκτέλεση του πέναλτι ο Ισπανός Γκουαροτσένα γλίστρησε και είχε δύο επαφές με την μπάλα, κάτι που δεν επιτρέπεται.

Στο β΄ ημίχρονο ο Βόλος έφθασε κοντά στο 3-0 στο 51΄ με τον Κανταμούρο, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο νεαρός Μανδάς. Στο 70΄ με δέκα παίκτες έμεινε και ο Βόλος, αφού ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπαλογιάννη για μαρκάρισμα στον Ενσικουλού. Κάρτα μάλλον άδικη γιατί ο παίκτης του Βόλου φάνηκε να διώχνει πρώτα την μπάλα και ο αντίπαλός να πέφτει στη συνέχεια πάνω του.

Στο 82΄ αποβλήθηκε και δεύτερος παίκτης του Βόλου, αφού την δεύτερη κίτρινη κάρτα πήρε και ο Γκουαροτσένα (μάλλον αυστηρή και αυτή) δυσχεραίνοντας περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας του να φθάσει σε ένα τρίτο τέρμα και να διεκδικήσει την πρόκριση.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Κόκκινες: 21΄ Καχίλα (απευθείας κόκκινη) – 70΄ Μπαλογιάννης (2 κίτρινες), 82΄ Γκουαροτσένα (2 κίτρινες)

Κίτρινες: Ταλόχα, Στρούγγης – Φερνάντο Ζοάο, Κανταμούρο, Γκουαροτσένα, Μπαλογιάννης, Τσοκάνης

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Κιβρακίδης, Καχίλα, Ταλόχα, Γούτας, Μπαένα, Ανδρούτσος (54΄ Ούυμπιδες), Μάντσον, Ουγκράι (28΄ Στρούγγης), Βέλλιος, Ενσικουλού (78΄ Γιακουμάκης).

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Γκαγιέγκο): Μελίσσας, Διαμάντης, Δημόπουλος (76΄ Φεράρι), Κανταμούρο, Λύρατζης, Τσαούσης, Μπαλογιάννης, Μαξ (46΄ Τσοκάνης), Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Φερνάντο Ζοάο (46΄ Τόρες).

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ο Άρης κατάφερε να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, να επικρατήσει με 2-1 της Ξάνθης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και, σε συνδυασμό με τη νίκη του (1-0) την περασμένη εβδομάδα στα Πηγάδια, να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υποτονικοί στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι, δεν άκουσαν το… καμπανάκι στο 15′, όταν ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Χρήστου Λισγάρα. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, με τον Ζορντάν Φοσέ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Άρη, να περνάει και τον Κουέστα για το 0-1. Το επόμενο τέταρτο ήταν μονόλογος για τον Άρη.

Ο Σάο Μπέντο, όμως, κράτησε απαραβίαστη την εστία του στις προσπάθειες των Ντάνιελ Λάρσον και Μπράουν Ιντέγε, ενώ αυτές των Γιάννη Φετφατζίδη και Λίντσεϊ Ρόουζ πέρασαν άουτ. Στο 43′, οι γηπεδούχοι έφτασαν, όμως, στο 1-1 με τον Λούκας Σάσα, που ήταν ο τελικός αποδέκτης του συνδυασμού των Μαντσίνι – Μιχάλι Κόρχουτ-Λάρσον και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε!

Καταιγιστικοί οι «κίτρινοι» στις αρχές της επανάληψης, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ιντέγε και Μαντσίνι – σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Μπέντο φώναξε “παρών” – ωστόσο βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 59′. Ο Λάρσον έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Ιντέγε ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και από κοντά πέτυχε το 2-1! Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ξάνθη να μοιάζει αδύναμη να απειλήσει την εστία του Κουέστα, αλλά και τους γηπεδούχους να μην τελειώνουν σωστά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στις αντεπιθέσεις, με το 2-1 να μένει ως το τέλος.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).

Κίτρινες: Δεληζήσης, Μπακούτσης – Φασίδης, Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (88′ Μπακούτσης), Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (76′ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64′ Ντιγκινί).

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57′ Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70′ Μασάντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64′ Στάρτζεον).

****Την έντονη αντίδραση του Θοδωρή Καρυπίδη προκάλεσε η κατακύρωση του γκολ της Ξάνθης, με τον πρόεδρο του Άρη να διαμαρτύρεται έντονα στους διαιτητές – για οφσάιντ του Φοσέ – στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από τους ανθρώπους των Ακριτών, στο δεύτερο τέρμα των “κίτρινων”, για οφσάιντ του Λάρσον.

Στις δεύτερες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς):

Τρίτη 14/01

Ατρόμητος-Βόλος 0-2 (3-0)
Άρης-Ξάνθη 2-1 (1-0)

Τετάρτη 15/01

15:00 Λαμία-Τρίκαλα
15:00 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ
17:15 Πανιώνιος-Παναιτωλικός
17:14 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Ολυμπιακός-Καλαμάτα

Πέμπτη 16/01 (α΄ αγώνας)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Ατρόμητος: Υπέγραψε και πήρε το «7» ο Μπουσουλάτζιτς

Οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (14/01), λίγη ώρα μετά την πρόκριση της ομάδας στους προημιτελικούς του Κυπέλλου, η επιστροφή του Άζερ Μπουσουλάτζιτς στον Ατρόμητο, έπειτα από έξι μήνες στην Άρκα Γκντίνια. Ο βόσνιος μέσος πήρε τη φανέλα με το Νο 7.

Ο διεθνής Βόσνιος μέσος έμεινε ελεύθερος από την πολωνική ομάδα την περασμένη Παρασκευή κι επέλεξε να επιστρέψει μαζί με την οικογένειά του στο Περιστέρι, όπου τη διετία 2017-2019, κατέγραψε 60 συμμετοχές σε Superleague και Κύπελλο, έχοντας εξαιρετική παρουσία. Ο Μπουσουλάτζιτς υπέγραψε την Τρίτη συμβόλαιο ενάμισι έτους με τους «κυανόλευκους», παρουσία του τεχνικού διευθυντή της περιστεριώτικης ομάδας Γιάννη Αγγελόπουλου, ενώ στις πρώτες τοποθετήσεις του μετά το come back στον Ατρόμητο, επισήμανε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Ατρόμητο. Για μένα η ομάδα είναι η ποδοσφαιρική μου οικογένεια και επέστρεψα για να βοηθήσω να πετύχει τους φετινούς στόχους της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή της ομάδας μας κ. Παντελίδη, που μου έκανε γνωστή τη θέλησή του να με έχει στον Ατρόμητο, όπως επίσης τον κ. Αγγελόπουλο και τον μάνατζερ μου για την επίτευξη της συμφωνίας. Ανυπομονώ για την επιστροφή μου και το πρώτο μου παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της ομάδας μας που δημιουργεί καυτή ατμόσφαιρα στο Περιστέρι ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε στο τέλος της χρονιάς».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Κύπελλο Ελλάδος: Οι δύσκολες προκρίσεις Ατρομήτου και Άρη και τα… πέναλτι στο Περιστέρι (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα