Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων τη Βραζιλία – 844 νεκροί σε μια ημέρα

Ακόμη 844 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοΐού καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Επίσης επιβεβαιώθηκαν 13.944 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. 

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, ανέρχεται πλέον σε 13.933 νεκρούς επί συνόλου 202.918 κρουσμάτων μόλυνσης από

τον νέο κορονοϊό.

Τον… χαβά του ο Μπολσονάρου

Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου καλεί τους επιχειρηματίες να καταφέρουν «δυνατό χτύπημα» στον κυβερνήτη Ζουάου Ντόρια, ο οποίος επιβάλλει μέτρα περιορισμού στην πολιτεία Σαν Πάουλου, την ατμομηχανή της βραζιλιάνικης οικονομίας. Για τον Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώνεται στα μέτρα περιορισμού, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με ολοένα μεγαλύτερη ταχύτητα στη Βραζιλία, δεν πρόκειται για τίποτε λιγότερο από έναν «πόλεμο» το διακύβευμα του οποίου είναι η τύχη της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Brazil coronavirus cases hit daily record as Bolsonaro pressures CEOs https://t.co/XFtQb0yR2v

— Carlos Quintero (@CQtrad) May 15, 2020


«Ένας άνδρας αποφασίζει (μόνος του) για το μέλλον του Σαν Πάουλου, αποφασίζει για το μέλλον της οικονομίας της Βραζιλίας», υποστήριξε ο Μπολσονάρου στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων. «Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, έχουμε πόλεμο. Το διακύβευμα είναι η Βραζιλία», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης Ντόρια επέβαλε στα τέλη Μαρτίου μέτρα που περιόριζαν εν μέρει την κυκλοφορία των πολιτών, το κλείσιμο των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη κ.ά.. Η ισχύς των μέτρων αυτών παρατάθηκε ως την 31η Μαΐου στην πολιτεία των 46 εκατομμυρίων κατοίκων. Πλέον, σκοπεύει να επιβάλει πολύ πιο αυστηρά μέτρα στην πολιτεία του, που αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας, όπου καταγράφονταν ως την Πέμπτη (14/05) 54.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ή περί το 27% του συνόλου) και 4.315 θάνατοι (≈30%).

Brazil's coronavirus case count surpasses Germany's as President Jair Bolsonaro fights to open gyms, beauty parlors** || #Brazil #JairBolsonaro #Coronavirus #CoronavirusPandemic #Covid_19 #Pandemic #COVID #COVID19 #COVID2019 #COVIDー19 #CoronavirusBrazil https://t.co/4Z3PnRrR5l

— www.THEPIGEONEXPRESS.com (@TPE_connect) May 15, 2020


Ο Ντόρια, μαζί με άλλους περίπου δέκα κυβερνήτες, ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη ότι κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια δεν θα ξανανοίξουν παρότι προεδρικό διάταγμα προσέθεσε τις επιχειρήσεις αυτών των τριών ειδών στις «απολύτως αναγκαίες», που πρέπει να επαναλειτουργήσουν, παρά την πανδημία.

«Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος Μπολσονάρου παύει να υπερασπίζεται την υγεία των Βραζιλιάνων για να επιτεθεί σε εκείνους που προσπαθούν να σώσουν ζωές», στηλίτευσε ο Ντόρια μέσω Twitter. «Προτιμάει να κάνει τζετ-σκι, να ασκείται στη σκοποβολή ή να κάνει μπάρμπεκιου. Την ίδια ώρα χιλιάδες Βραζιλιάνοι πεθαίνουν».

Κυβερνήτες και δήμαρχοι απ’ άκρου σ’ άκρο της Βραζιλίας παίρνουν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού προς μεγάλη απογοήτευση του προέδρου. Ο Μπολσονάρου προτρέπει καθημερινά τους Βραζιλιάνους να γυρίσουν στη δουλειά, την ώρα που η δημοτικότητά του πέφτει.

Brazil and Mexico report record surge in coronavirus cases as Latin America reels https://t.co/PuzL92hAf5

news (@Dfo70News) May 15, 2020

Coronavirus latest: Brazil's confirmed cases top 200,000, nearly 14,000 dead https://t.co/GN1pGybONK pic.twitter.com/vbvG02ZURU

— Current News (@Recentnews6) May 15, 2020


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα