Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (video)

Νέα μέτρα για να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι μετακινήσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι όλα θα κριθούν το Πάσχα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο λόγος που από την περασμένη Κυριακή έχει ξεκαθαριστεί ότι το φετινό Πάσχα δεν θα μας βρει στα χωριά και θα είναι τελείως διαφορετικό.

Μετά τις εικόνες από την παραλία της Θεσσαλονίκης

αλλά και τις ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τράπεζες, το Μαξίμου εξετάζει και νέες πρωτοβουλίες.

Τα επόμενα μέτρα

Στο κυβερνητικό επιτελείο, αν τα πράγματα χειροτερεύσουν, θα λάβουν μία σειρά ακόμη πιο περιοριστικών μέτρων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτά είναι:

• Πλαφόν στις μετακινήσεις για τα σούπερ μάρκετ ή τα άλλα ανοιχτά καταστήματα και τις τράπεζες αλλά και χρονικός περιορισμός στις εξόδους για σωματική άσκηση. Αντί για ψώνια κάθε μέρα να επιτρέπεται η έξοδος για τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.
• Περισσότερα SMS στο 13033 από αυτά που θα ορίζονται με τις νέες αποφάσεις (3ή 4 την εβδομάδα για ψώνια) δεν θα γίνονται αποδεκτά και οι παραβάτες θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.
• Το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης κατά τις βραδινές ώρες.
• Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά το Πάσχα θεωρείται δεδομένη και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Φυσικά, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αλλά και τη συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

Πηγή: Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα