Κέρν: Απαράδεκτη η χρήση δημοκρατικών δικαιωμάτων για κατάργηση της δημοκρατίας σε άλλες χώρες

Καμία ανεκτικότητα σε ενδεχόμενες προεκλογικές εμφανίσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο εξωτερικό, για το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμά του της 16ης Απριλίου, δεν δέχεται ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο ίδιος, στον χαιρετισμό του σήμερα στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στη Βιέννη, κατά την υποδοχή των επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αυστρία, στο πλαίσιο του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Η συζήτηση που γίνεται στην Αυστρία για απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, δεν συνιστά αντιτουρκική πολιτική, διευκρίνισε

ο Κρίστιαν Κερν, προσθέτοντας πως από την άλλη μεριά, πρέπει να υπάρξει διαφοροποίηση:

«Όταν δημοκρατικά δικαιώματα χρησιμοποιούνται για να καταργηθεί σε άλλες χώρες η δημοκρατία, τότε φθάνει για εμένα το σημείο που πλέον δεν μπορώ να ανεχθώ κάτι τέτοιο» ανέφερε.

Ο ίδιος αναμένει από την Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα στην Αυστρία, να συμβάλει στην καταπολέμηση εξτρεμιστικών τάσεων, όπως οι σαλαφιστές, οι οποίοι κατά τον Κρίστιαν Κερν, εκπροσωπούν μία «φασιστική ιδεολογία».

Στην ομιλία του κατά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων, και σε σχέση με την αντίστοιχη συζήτηση των τελευταίων ημερών στην Αυστρία, ο καγκελάριος τάχθηκε κατά της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων, όπως για παράδειγμα από τις αίθουσες των δικαστηρίων, η οποία προτάθηκε πρόσφατα από την Αυστριακή Ένωση Δικαστών.

Σχολιάζοντας εισηγήσεις ως προς την περιβολή των δικαστών, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ήδη προδιαγραφές για την ένδυση και πως «η συζήτηση πρέπει να σταματήσει εδώ» – ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε την σχεδιαζόμενη απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του προσώπου, σημειώνοντας πως αποτελεί λανθασμένη ερμηνεία της ανεκτικότητας, όταν σε πολλά μέρη οι γυναίκες δεν μπορούν να συμμετέχουν στην κοινωνία.

Τη σημερινή συνάντηση και το διάλογο με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην καγκελαρία, απασχόλησαν μεταξύ άλλων οι έντονες επιφυλάξεις του πληθυσμού απέναντι στο Ισλάμ, όπως καταγράφηκαν στο αποκαλούμενο «βαρόμετρο ενσωμάτωσης», τα νεότερα στοιχεία του οποίου παρουσιάστηκαν σήμερα.

Τόσο ο καγκελάριος, όσο και η υφυπουργός καγκελαρίας Μόνα Ντούσνταρ, χαρακτήρισαν τους μουσουλμάνους ως σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, τονίζοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η αντιμουσουλμανική τάση στον πληθυσμό, ενώ δεν επιτρέπεται να δημιουργείται η εντύπωση πως οι μουσουλμάνοι είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα