«Καζούρα» του σαμαρικού antinews στον Μητσοτάκη: Τα ξαναβρήκε με τον Μαδούρο;

Σε καθημερινή ρουτίνα εξελίσσονται τα χτυπήματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του από τον ιστότοπο antinews.gr που ανήκει στη σφαίρα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά αυτά που χωρίζουν τις εσωκομματικές πτέρυγες της ΝΔ είναι περισσότερα από αυτά που τις… ενώνουν.

Αυτή τη φορά, όμως, η φιλοσαμαρική ιστοσελίδα επιφύλαξε διπλό χτύπημα κατά

του πρωθυπουργού μέσα στην ίδια μέρα. Το πρώτο ήρθε με αφορμή την επίσκεψη – και μάλιστα «φιλική» – του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη στην πρεσβεία της… Βενεζουέλας και τη σχετική φωτογραφία κάτω από κάδρα του Νικολάς Μαδούρο και Ούγκο Τσάβες.

«Τα ξαναβρήκε η κυβέρνηση με τον Μαδούρο;», είναι ο τίτλος του άρθρου του antinews, το οποίο αναφέρει στη συνέχεια: «Περίεργο. Ενώ μια από τις πρώτες ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, μόλις δυο εβδομάδες μετά τις εκλογές του Ιουλίου, οπότε η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε κυβέρνηση, ήταν η αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, τώρα το μέγαρο Μαξίμου στέλνει στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα “απεσταλμένο” του για να συναντηθεί με τους διπλωμάτες του Καράκας.

«Πρόκειται για τον Ιάσωνα Πιπίνη, ο οποίος έχει την “επίσημη” ιδιότητα του συμβούλου του πρωθυπουργού για τις… λατινοαμερικανικές υποθέσεις. Ο ίδιος, ως δημοσιογράφος προηγουμένως, εμφανιζόταν ως σφοδρός επικριτής του “καθεστώτος Μαδούρο” και υπέρ του Γκουαϊδό. Το ερώτημα είναι ποια αποστολή κλήθηκε να εκτελέσει ο Ι.Πιπίνης πηγαίνοντας στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Επιπλέον (γιατί αυτή η επισημότητα;) η φωτογράφησή του με φόντο το πορτραίτο του Μαδούρο και του Τσάβες μάλιστα, και η ανάρτηση της φωτογραφίας αυτής στον λογαριασμό twitter της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα».

«Δεν αντιλαμβάνονται, μάλιστα, ότι τους έχει τρολλάρει η ίδια η πρεσβεία, την οποία ο ίδιος μέχρι χτες επέκρινε; Πόσο μάλλον, όταν διπλωματικοί κύκλοι του Καράκας “διαρρέουν” ότι “βασικά ο απεσταλμένος μετέφερε μήνυμα – επιθυμία του Έλληνα πρωθυπουργού για εμβάθυνση της σχέσης της Αθήνας με τη Λατινική Αμερική”. Κάτι που, αν ισχύει, είναι πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι ο “σύμβουλος” του πρωθυπουργού δεν πήγε στην πρεσβεία κάποιας άλλης λατινοαμερικανικής χώρας, αλλά σε αυτήν της Βενεζουέλας», καταλήγει με νόημα ο σαμαρικών περγαμηνών ιστότοπος.

Όμως, χθες, Τρίτη το antinews έβαλε στο στόχαστρό του τη ΝΔ και με δεύτερο άρθρο, το οποίο είχε τίτλο: «Ντροπή…».

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα εξαπέλυσε τα πυρά της στην Πειραιώς, καταλογίζοντάς της ότι «δεν φιλοτιμήθηκε να βγάλει έστω λιτή ανακοίνωση για να τιμήσει την μνήμη του Κωνσταντίνου Τσάτσου».

«Πόσο ανιστόρητο και αγνώμων κόμμα έχει καταντήσει αυτή η ΝΔ… Σήμερα συμπληρώνονται 32 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ. Ενός εκ των επιφανέστερων στελεχών που τίμησαν και κόσμισαν την παράταξη από τη θέση του βουλευτή και υπουργού. Του ανθρώπου που συνέγραψε το Σύνταγμα του 1975. Του πρώτου Προέδρου της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας. Του Ακαδημαϊκού, φιλοσόφου και συγγραφέα. Και δεν φιλοτιμήθηκαν να βγάλουν μια, έστω λιτή ανακοίνωση για να τιμήσουν την μνήμη του.ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ…», αναφέρεται στο άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα