Alco: Κάθαρση για Novartis και μείωση «ψαλίδας» σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ενδεικτικά της τάσης που επικρατεί στην κοινή γνώμη είναι τα ευρήματα της νέας έρευνας της Alco, μίας από τις πρώτες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι παραπάνω από τους μισούς έλληνες πολίτες, για την ακρίβεια τα 2/3 (66%) όντως χαρακτηρίζουν σκάνδαλο την υπόθεση με τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη φαρμακοβιομηχανία.

Όπως αποκαλύπτει η εταιρεία

Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος», οι μάρτυρες της υπόθεσης -προστατευόμενοι για την κοινή γνώμη, κουκουλοφόροι για την αντιπολίτευση- απολαμβάνουν της προστασίας της πλειοψηφίας των πολιτών, καθώς παραπάνω από τους μισούς πολίτες κρίνουν ότι είναι σωστή απόφαση η προστασία τους.

Ξεκάθαρα πλειοψηφική είναι και η τάση που θεωρεί κρίσιμη και σημαντική την ύπαρξή τους όπως και θετικό γεγονός για τη έρευνα της υπόθεσης.

Η ίδια πλειοψηφία τίθεται απέναντι στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων που έχουν ζητήσει να αποκαλυφθούν τα ονόματα των μαρτύρων.

Είναι χαρακτηριστικό το ερώτημα που απεύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; Ή ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;.

Η απάντηση της κοινής γνώμης είναι σαφής με βάση την έρευνα: Πιστεύει ότι καλώς σε αυτή την υπόθεση μπήκαν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας και – προφανώς- υπό αυτό το καθεστώς πρέπει να παραμείνουν.

Διατήρηση της «ψαλίδας» σε χαμηλά επίπεδα

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, έχοντας μειωθεί σε σχέση με τα τέλη του 2016 και τις αρχές του 2017 και βρίσκεται στο 4,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα