Καταδικάστηκε χρυσαυγίτης βουλευτής για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της Λ. Κανέλλη

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Σαχινίδης με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

Τον Δεκέμβριο του 2015, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ο Σαχινίδης είχε

κατηγορήσει την κ. Κανέλλη ως «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας δύο χρυσαυγιτών τον Νοέμβριο του 2013 στο Ηράκλειο Αττικής.

Η βουλευτής του ΚΚΕ είχε κάνει μήνυση σε βάρος του χρυσαυγίτη κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση και το κοινοβούλιο είχε αποφασίσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας τον Απρίλιο του 2016, με 183 ψήφους υπέρ και μόλις 4 κατά.

Τη Λιάνα Κανέλλη εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι Άγγελος Βρεττός και Μαριζάννα Κίκιρη, ενώ ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια», και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.

Τι δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη

«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου, συνήθη, δηλαδή, πρακτική των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων που επιδίδονται, εκτός των άλλων, και στην αποδόμηση-δολοφονία χαρακτήρων. Όταν όλα τούτα έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα τότε κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (προϋπολογισμός του 2015) για να επιτεθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και εμένα προσωπικά διασπείροντας εν γνώσει του ψεύδη χωρίς τη δυνατότητα, επί τόπου, αντίλογου τότε δεν ασκεί πολιτική αλλά στοχοποιεί ανθρώπους και ασκεί μαύρη προπαγάνδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα