«Καρφιά» Παπανδρέου: Επιζήμιος οπορτουνισμός και όχι πατριωτική στάση από τη ΝΔ

Το «πυρ ομαδόν» κατά της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση που τηρεί αναφορικά με το Σκοπιανό, συνεχίζεται, αυτή τη φορά από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως «η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη. Δίνει περιθώρια χειραγώγησης σε κάθε είδους συμφέροντα. Η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλουν να τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δίνοντας βάρος στη μεγάλη εικόνα, στο πατριωτικό συμφέρον, και όχι στα μικροκομματικά οφέλη».

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως πρόκειται για «ένα θέμα, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι προς το συμφέρον μας να λυθεί, με μια λύση βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή», στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του και εναντίον της ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι «πασχίζει να αποφύγει το πολιτικό κόστος απομακρυνόμενη ακόμα κι από τη συμφωνημένη εθνική γραμμή. Μια γραμμή που διαμορφώθηκε με τη συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το 2008. Το ΠΑΣΟΚ παραμέρισε τους μικροκομματικούς υπολογισμούς για να συμβάλει στην εθνική αυτή υπόθεση εποικοδομητικά.

Σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει το αντίθετο. Αθετεί ακόμα και τις δικές της αποφάσεις πασχίζοντας να μην αλλάξει τίποτα. Έτσι, όταν φτάνουν τα δύσκολα, αυξάνει απλά τη στείρα κριτική και τις ρητορικές κορώνες. Λέμε «όχι» στο «όχι» της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν απορρέει από γνήσια πατριωτική στάση αλλά από επιζήμιο οπορτουνισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα