«Καρφιά» Λέκκα προς Τσελέντη: Δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις (video)

«Πόλεμος» μεταξύ σεισμολόγων για τη χθεσινή δόνησηΚατηγορίες μεταξύ ΟΑΣΠ και Γεωδυναμικού ΙνστιτούτουΚατηγορίες για απουσίες και αδιαφορία από τον Λέκκα για τον Τσελέντη

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ως απάντηση σε δηλώσεις του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητή Άκη Τσελέντη, ότι ο «ΟΑΣΠ δεν έπαιξε χθες το ρόλο του».

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε «ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια

ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την ελληνική κοινωνία» και επισήμανε πως ο ότι ο κ Τσελέντης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί από τη διοίκηση του ΟΑΣΠ πέρασαν κορυφαίοι καθηγητές και επιστήμονες της χώρας όπως ο Ι. Δρακόπουλος, ο Β.Παπαζάχος, ο Δ. Παπανικολάου, ο Κ . Μαρκόπουλος και ο Γ. Σταυρακάκηs.

Την ίδια στιγμή επιτέθηκε στον κ. Τσελέντη αναφέροντας πως ο ίδιος «ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν τον συμπεριέλαβε στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα».

Ο κ. Τσελέντης αμύνθηκε υποστηρίζοντας ότι «ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του».

Keywords
Τυχαία Θέματα